Dobrý deň chcem sa opýtať neviete mi poradiť z čoho by som mohla mať opakovane nízke železo ?
Vždy som mala železo výborné dokonca aj 4 mesiace po pôrode som ho mala dobré na preventívnej prehliadke no pár mesiacov na to sa mi začali robit na nohách modriny železo bolo vtedy 5,8 saturácia 8 čo je velmi málo .. užívala som železo vzedy sa mi upravilo ma 12 aj všetky ostatné výsledky boli ok … medzitým som bola na gastre na kolonoskopi , gastroskopi aj na gynekologi a vsetko bolo v poriadku … no cítila som tento mesiac sťažené dýchanie aj malátnosť tak som si zaplatila ako samoplatcami odbery v medirexe kde mi vyšli opäť takéto výsledky velmi sa bojím či to nemôže byť niečo vážne
@lienka2407 ja som tiez objednaná zaciatkom júna na hematologiu … no nerozumiem kde sa to zelezo moze stracat
@mamadcery no mne sa to tiež zopakovalo po dvoch rokoch tak uvidime ci zistime viac
@mamadcery a este smiem sa spytat kolko ta vysiel tento odber?
@lienka2407 v medirexe som si zakúpila balik anémia cena je 39 eur … poslali mi tieto vysledky plus krvny obraz
@mamadcery aj ja mam zelezo hodnotu 8 pred mesiacom som odpadla po nočnej v nemocnici mi toho vela nezistili,na hematologiu idem az koncom maja tak musim vydrzat.Beriem maltofer treti tyzden ale zaujala ma tvoja B12 mas ju celkom slušnú ja som prehovorila dr nech mi vezme krv a mala som 180 podla mna malo.A mam presne priznaky nedostatku b12 a teda aj zeleza.