Ahojte ,stále mi to klesá aj po užívaní liekov a vitamínov.Som objednaná na CT brucha.3x mi braii krv,vo februári bol hemoglobin 99teraz je 90,železo 3.Idem aj na hematologiu v januári.Boli ste niekto takto a zabralo vám niečo?Narosan beriem 3 mesiac,predtým maltofer ,globifer , nič.Teraz skúšam melasu 3 týždeň.
@bluecapybara mám 32,na okultne krvácanie mi test nerobili,som objednaná na CT enterografiu s podozrením na crohnovu chorobu aj keď nemám ťažkosti ,v minulosti bolo podozrenie aj ťažkosti na ginekologii všetko ok
@kavicka12 aha, hm, tak ak máš ťažkosti s podozrenim na crohn, obavám sa, že kým sa to nezalieci, asi môžeš jesť fakt hocičo - teda podľa toho čo pises… neviem si predstaviť niečo ďalšie čo by sa ešte dalo..
@kavicka12 ahojte...mam.podobny problém....hemoglobín mam 118 ale železo som mala len 8,3 a tiež mam na hranici hematokrit.tranferin mam zas trochu zvýšený ale to je asi z dôvodu anemie...cítim sa posledný týždeň veľmi.unavena aj keď spim celú noc a býva mi aj zima.uzivam globifer...najhoršie je ta únava...anemiu mam od detstva...myslite ze sú hodnoty železa nizke?
@kavicka12 ahoj, ako si dopadla na vyšetreniach ? môj 20 ročný syn, absolvoval gastro, kolono, ct..všetko v poriadku...hemoglobín má 125, feritín 16, železo sa mu hýbe okolo 4- 10 /ale samotné železo nemá výpovednú hodnotu kedže veľmi kolíše..dôležitý je feritín / zásobáreň železa / ..stále je to pod hranicou a aj napriek užívaniu železa..je sledovaný na hematologii,od novembra 2023, bral sorbifer..hodnoty mu veľmi málo stúpali, tak sme vyskúšali globifer forte..po 2 mesiacoch užívania 2x denne spolu s C, D, aroniová šťava, žihlavový čaj, potraviny bohaté na železo hodnoty mu nestúpli vôbec..ale teda ani neklesli..ide na železo do žili...ale to nerieši problém, niekde je chyba a nevie sa prísť na to že kde..je objednaný ešte na imunologiu..ešte tomu dávame šancu, že sa nájde príčina.
Nepíšeš koľko máš rokov. Robili Ti test na okultné krvácanie? Problémy so žalúdkom nemáš? Alebo s trávením? Celiakia? Menzes nemáš príliš silný? Neužívaš lieky, ktoré môžu spôsobiť anémiu?