Nízke železo a hemoglobín

kavicka12
15. dec 2023

Ahojte ,stále mi to klesá aj po užívaní liekov a vitamínov.Som objednaná na CT brucha.3x mi braii krv,vo februári bol hemoglobin 99teraz je 90,železo 3.Idem aj na hematologiu v januári.Boli ste niekto takto a zabralo vám niečo?Narosan beriem 3 mesiac,predtým maltofer ,globifer , nič.Teraz skúšam melasu 3 týždeň.

bluecapybara
16. dec 2023

Nepíšeš koľko máš rokov. Robili Ti test na okultné krvácanie? Problémy so žalúdkom nemáš? Alebo s trávením? Celiakia? Menzes nemáš príliš silný? Neužívaš lieky, ktoré môžu spôsobiť anémiu?

kavicka12
autor
16. dec 2023

@bluecapybara mám 32,na okultne krvácanie mi test nerobili,som objednaná na CT enterografiu s podozrením na crohnovu chorobu aj keď nemám ťažkosti ,v minulosti bolo podozrenie aj ťažkosti na ginekologii všetko ok

bluecapybara
16. dec 2023

@kavicka12 aha, hm, tak ak máš ťažkosti s podozrenim na crohn, obavám sa, že kým sa to nezalieci, asi môžeš jesť fakt hocičo - teda podľa toho čo pises… neviem si predstaviť niečo ďalšie čo by sa ešte dalo..

suzi212
17. jan 2024

@kavicka12 ahojte...mam.podobny problém....hemoglobín mam 118 ale železo som mala len 8,3 a tiež mam na hranici hematokrit.tranferin mam zas trochu zvýšený ale to je asi z dôvodu anemie...cítim sa posledný týždeň veľmi.unavena aj keď spim celú noc a býva mi aj zima.uzivam globifer...najhoršie je ta únava...anemiu mam od detstva...myslite ze sú hodnoty železa nizke?

kavicka12
autor
18. jan 2024

@suzi212 tak to neviem aká má byť hodnota ale ja mám 3,3 železo a hemoglobín 90,celý deň mi je zima ,stále som unavená,v pondelok idem na hematologiu ,bola som na CT tomografii tam všetko ok ,mávala som problémy s črevom tak nevie m
Ešte ma čaká kolono a gynekologia

anjelik_tobi
4. máj 2024

@kavicka12 ahoj, ako si dopadla na vyšetreniach ? môj 20 ročný syn, absolvoval gastro, kolono, ct..všetko v poriadku...hemoglobín má 125, feritín 16, železo sa mu hýbe okolo 4- 10 /ale samotné železo nemá výpovednú hodnotu kedže veľmi kolíše..dôležitý je feritín / zásobáreň železa / ..stále je to pod hranicou a aj napriek užívaniu železa..je sledovaný na hematologii,od novembra 2023, bral sorbifer..hodnoty mu veľmi málo stúpali, tak sme vyskúšali globifer forte..po 2 mesiacoch užívania 2x denne spolu s C, D, aroniová šťava, žihlavový čaj, potraviny bohaté na železo hodnoty mu nestúpli vôbec..ale teda ani neklesli..ide na železo do žili...ale to nerieši problém, niekde je chyba a nevie sa prísť na to že kde..je objednaný ešte na imunologiu..ešte tomu dávame šancu, že sa nájde príčina.