Nízke CRP a bolesť ucha

7. jún 2024

Ahojte, mali ste niekto bolesť ucha ale zároveň nízke CRP? (Pod 1). Zápal ucha to tým pádom asi byť nemôže. Čo iné?

lukbe
7. jún 2024

Áno, bola som v zime mesiac chorá, nádcha, ucho, kašeľ, 2x mi robili crp, vždy nízke.

seblicek
7. jún 2024

nemôžeš mať len prievan? Ja to takto mávam aj z klímy v aute napríklad, keď je moc silno pustená. Na uši som extra citlivá.

autor
7. jún 2024

@seblicek
@lukbe
Začalo to pred mesiacom približne. Šla som na zubné, pretože má bolelo celé líce. Vytrhol mi osmičku.
O týždeň zase. Zase som tam šla. Vytrhol mi spodnú 5ku, ktorú som mala s kazom a navyše v druhom rade (za sebou). Oba tieto zuby mi nechýbajú, myslela som si že problém ustúpi.
Neustúpil, iba zoslabol.
Šla som teda na ušné či to nie je ucho. Na ORL pozeral, že s uchom to nič nie je. Všeobecný mi urobil crp. Je menšie než 1. Čiže takmer rovné nule. Vylúčil teda zápal bakteriálny.
Netuším čo to môže byť stále. 😑😑😑 Pichá má akoby v uchu a nad licom, taká je to bolesť pulzujuca. Nie vždy a nie rovnako silno. Len ako ihly. Potom to na pár hodín ustúpi a potom neskôr znovu. Na Paralen byť celé dni nechcem. Nestretol sa s ty niekto?
Môže to byť predsa len ešte z nejakého skrytého zubného kazu? (Ukazuje sa aj toto na crp výsledkoch alebo nie? )

lukbe
7. jún 2024

Tak už asi len neurológ. Ešte to môže byť v kĺbe. Aj to som raz mala, pomohol obstrek.

autor
7. jún 2024

@lukbe išla som ešte poobede na zubné. Nech skúsi ešte pozrieť. A nakoniec to je zo zubu. Skrytý kaz pod plombou. Videla som hviezdičky keď mi ho vŕtal. Dal mi aj nejakú vložku. Asi mi odumrie nerv alebo sa to vylieci. Boli to strašne. Mám pár dní počkať a potom prísť s tým aby videl čo sa deje. Tak Paralen a môžem čakať.

lukbe
7. jún 2024

Tak aspoň, že už je to v poriadku. Asi ti nerobil predtým rtg, keď to nevidel.

autor
7. jún 2024

@lukbe mala som panoramatický snímok. Ale na takom čudnom mieste to bolo, že to tam nebolo vidno.

lukbe
7. jún 2024

Ešte mi napadlo, ze pri bolesti zuba je vraj lepší ibalgin.