Nízke AMH

lucinecka25
28. dec 2020

Ahojte. Mam nizke amh. Ostatne hormony v poriadku boli z krvi. Manzel mal troska zhorseny spermiogram tvar spermii. Ale ze ma vela zdravych spermii podla doktora z reprodukcneho centra mozme otehotniet s manzelom prirodzene. Ale je tam malá šanca. Skor odporucili iui alebo ivf ale to sme boli v centre naposledy pred rokom. Snazime sa otehotniet prirodzene ale stale neuspesne..chcem sa opytat preco sa hovori ze sa pri nizkom amh tazko otehotnie? Ved predsa stale su vajicka nje? Len je ich pomenej ako ma priklad zena s normalnym amh k veku.

zojanka
28. dec 2020

@lucinecka25 môžu mať horšiu kvalitu vajíčka a aj anovulačné cykly môžu byť častejšie

lucinecka25
autor
28. dec 2020

@zojanka aha dakujem za odpoved. Teda amh sa neda zvysit? Ako vsade pisu?

zojanka
28. dec 2020

@lucinecka25 mne merali amh viac krát ... skákalo to hore dole v rozmedzí od 1.6 do 2.2 .... ale boli to rôzne labáky takže aj tam asi budú tie rozdiely. Údajne sa zvýšiť nedá.

zuza3210
28. dec 2020

A aká je hodnota

lucinecka25
autor
28. dec 2020

@zuza3210 hodnotu amh neviem. Len mi povedali ze na moj vek mam nizke amh

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sonka_miro
28. dec 2020

Amh mozw byt aj falosne nizke, kvoki nizkej hladine vitaminu D. Mne sa po roku uzivania vyssej davky D-cka zvysilo 4nasobne. Odporucam zistit hladinu vitaminu D ja som mala.len polovicu z minimalnej hodnoty.

schokolade1988
28. dec 2020

Ja mám 32 rokov amh 0,12 aktuálne. Ovulaciu som mavala pravidelne aj s folikulom, 8 rokov snaženia IVF 6x ,pri odbere max dve vajíčka. Chytilo sa iba raz a bolo to biochemicke tehu. Potom sme šli do darovaneho embrya a som v 21tt ..... Mne amh len klesalo ,zvýšiť sa nedá ničím (brala som všetko od výmyslu sveta ) len u nás aj zlý spg

lucinecka25
autor
28. dec 2020

@sonka_miro a kde mi zmeraju vitamin D? 🙂 U gynekologicky? Alebo obvodna?

lucinecka25
autor
28. dec 2020

@bambulienka25 a akymi doplnkami sa vam zvysilo amh? 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sonka_miro
28. dec 2020

@lucinecka25 mne poradila banenka od swansonu vitamin D 5000 , po roku som mala amh z 0,2 na 0,82 , momemtalne uz mam skoro 4mesacnu dcerku prirodzenou cestou. Znama mala tiez s tym problem, tiez skusila vitamin D a tiez sa jej zvysilo. Skusim najst je tu aj skupina o tom.

sonka_miro
29. dec 2020

@lucinecka25 obvidna ale aj na gynekologii mi kontrolovali

ajka251
29. dec 2020

@schokolade1988 ahoj mozem sa ta spytat v ktorom Car ste podstupili darovane?dakujem

schokolade1988
29. dec 2020

@ajka251 ahoj, jasne . Boli sme v Reprofit Brno. Som max s nimi spokojna,aj keby nevyšlo ideme zase k nim.

sugar8
3. jan 2021

@sonka_miro Prosím akú dennú dávku D si brala a od
akého výrobcu? Ďakujem.

sonka_miro
4. jan 2021

@sugar8 brala som od swansonu je to 5000ka a jednu tabletku denne, je mozes brat aj 3 tabletky ale treba sledovat hodnotu D-cka v krvi potom po cca 3 mesiacoch.

sugar8
4. jan 2021

@sonka_miro Ďakujem pekne. A kde Ti prosím vyšetrili D-čko? Na odporúčanie všeobecného lekára alebo v nejakom laboratóriu na vlastné náklady?

sonka_miro
4. jan 2021

@sugar8 raz som mala od obvodnej som ziadala komplet na hematologii a potom na gynke, vsade bezplatne.

zuzzi18
10. jan 2021

@lucinecka25 zisti si tu hladinu AMH, to je dosť dôležité že aká je. Ja mam AMH 0,12 a spermiogram mame taky cca ako vy a riešime darované vajíčka. Skúsili sme nastimulovat najskôr aj mňa ale nevytvoril sa mi ani jeden folikul, takže AMH potvrdene, vajíčka už jednoducho nemám. Čakať na prirodzené otehotnenie nie je dobre riešenie, nakoľko aj s vekom šanca klesá. Ja mam ešte 32.

ajka251
10. jan 2021

@zuzzi18 ahoj prosim ta a v ktorom car si bola ze ani jedno vajicko?ja som mala 0,11 a dve stimulky..v jednej bolo jedno vajicko a v druhej tri...aj som bola tehotna ale zial v 9tt sa prestalo vyvijat 😪 ...toto bola nasa druha klinika...treba vyskusat viac centier a az potom rozmyslat na DV

zuzzi18
10. jan 2021

@ajka251 my sme v Iscare BA. AMH samo o sebe ked je nizke, este nemusi znamenat nic, moze byt skreslene tym vitaminom D..pokial mas FSH v norme. Ja ani FSH nemam dobre a nemam uz jeden vajecnik, vzali mi ho ked mi operovali endometriozu a bola na nom cysta. Takze ja mam toho viac..Doktorke zatial plne doverujem a DV pre nas nie su problem. Radsej hned DV ako chodit po centrach a skusat stimulaciu ci mi vyjde 0 alebo 1 vajko.
ty si v akom centre? a FSH si mala ake?

ajka251
10. jan 2021

@zuzzi18 aha.tak toto som nevedela..a mas pravdu.moc drzim palce z DV..to FSH si uz nepamatam.mne len povedali ze vsetko je v norme...a vo Ferticent Ba...a to DV budes brat z tohto centra?dali ste si uz ziadost?

zuzzi18
10. jan 2021

@ajka251 no kazdopadne s tak nizuckym AMH ako mas aj ty mas velike stastie ze ti este vychadzaju stimulky vlastne. Viem ze s takymito hodnotami aj ine centra automaticky odporucaju DV. Moja doktorka tiez ale povedala ze aby sme mali dusu na mieste, tak sme skusili aj mna najskor nastimulovat ale bohuzial uplne beznadejne. Vy teda ako teraz pokracujete? Caka vas dalsie IVF?
co sa tyka nasich darovanych, my ich uz mame, darkynu sme dostali asi za tri dni ako sme sa rozhodli pre DV. Hned ako nevysla moja stimulka tak nasledny cyklus uz bol s darkynou. Oplodnenie bolo vcelku uspesne, z 8 kvalitnych vajok sa vsetky aj oplodnili a po PK ostalo 6 blastocyst A kvality. Prvý ET bol neuspesny. Nasledne mi spravila Dr. vysetrenie na pritomnost NK buniek v maternici. Vysledok bol, ze ich tam takmer ziadne nemam. Lenze to tiez nie je dobre, pretoze to znamena, ze telo akoby nereaguje na embryo cize ho nezabije ale naopak skor odignoruje. Povedala, ze jej sa aj v takychto pripadoch osvedcilo podat pred vkladom aj po vklade infuziu intralipidov. Zaroven som zacal brat lieky na stitnu zlazu. Mala som TSH hranicne zvysene a pre otehotnenie je potrebne ho mat o dost nizsie, nez je horna hranica. To sa mi krasne upravilo, zaroven som schudla 8 kg a pri druhom KETe sme si dali este aj embryoglue no a KET uz vysiel. HCG mi v krvi potvrdili vo vyske 570. No ale nasledne zacalo klesat a embryjko odislo v 5tt. Bolo to biochemicke tehotenstvo. To sa stalo teraz v decembri no a zajtra idem k doktorke. Vycistila som sa menzesom sama tak uvidim co zajtra poviem, ci ideme nieco riesit alebo dame dalsi vklad. Reproimuno aj hematologiu mam vysetrenu zatial iba v CAR a vsetko bolo ok. Snazime sa to brat pozitivne, ze predsa aspon sa embryjko chytilo a vieme, ze je to mozne a ze moje telo reaguje. Rozmyslame tiez, ze by sme teraz dali vlozit dve embrya. Jednu dvojicu mame totiz aj zmrazenu spolocne. Uvidime

zuzzi18
10. jan 2021

@ajka251 inak zrovna dnes mi v inej diskusii napisala baba, ktora otehotnela prirodzene s AMH 0,06 dokonca dvakrat, raz to skoncilo zle ale teraz je v 16tt, takze zazraky sa stale deju a ja sa za ne stale modlim.

ajka251
10. jan 2021

@zuzzi18 takze si zazila ake to je prist o babo ☹️ ja som bola na tom psych.dost zle...ale na vsetko treba cas...lekar mi navrhol dalsii liecbu..kedze ta tuzba je silna som povedala ano...ale tiez uz pochybujem ze budu nejake vajicka..uvidim...vyskusam.a ako aj lekar povedal vsetko sa deje pre nieco a priroda to zariadi sama...a zazraky sa deju.popisal mi par pribehov z jeho doktorskeho zivota...moc ti drzim palce ❤️

zuzzi18
11. jan 2021

@ajka251 dnes som bola s doktorkou. Dala mi vziat krv a vysetria mi komplet reproimuno (to iste co robi Imunovital) plus da mi vysterit aj CRP, lebo ja som den po pozitivnom teste z krvi dostala 38 teplotu a vtedy embryo odislo, na druhy den uz bolo HCG nizsie. Ja si ju ozaj neviem vynachvalit, uplne som odtial odisla kludna. Vidim ze riesi, hlada priciny, zamysla sa nad suvislostami. Ziadne ze sup sup podme len tak skusit dalsi vklad. To ani po prvom ani po druhom vklade nepovedala. Povedala zaroven, ze je pozitivne, ze embryo sa chytilo, ze to je urcite lepsie akokeby nic, lebo vtedy sa tazsie hladaju priciny ze preco. Nezufaj preto aj ty, podarilo sa Vam raz ze sa uhniezdilo uhniezdi sa aj dalsi krat a uz do uspesneho konca 🙂

ajka251
11. jan 2021

@zuzzi18 tiez musim povedat ze moj lekar je uzasny,ludsky clovek.v gyn giv v ba ma hned odstavili a bol tam taky chladny pristup a vobec sa nesnazila dalej.tu vo Ferticent.rodinna atmosfera,prijemne sesteicky ktore aj pokecaju.lekar to so mnou stale nevzdava a hlada pricinu.ako si pisala a to aj lekar povedal ze je dobre ze sa uchytilo.tak idem do toho znova 🙂 uvidime....drz sa Zuzzi ✊

zuzzi18
11. jan 2021

velmi drzim palce, daj vediet ako pokracujete 🙂