Nízka hladina železa aj napriek užívaniu globifer forte

quaqua
23. apr 2021

3 mesiace uzivam 1x denne globifer forte. Preco ho mam stale nizke? Testujem sa uz 3ti krat veroval testom na zelezo a stale mi vysla hodnota pod 20.

katkami123
23. apr 2021

Tiež užívam globifer a dnes mi lekár volal, ze mám zlý krvný obraz a mám ho užívať 2x denne. Čo už.

s_a
23. apr 2021

Globifer veľa ženám nepomáha.. skús ho brať s céčkom alebo zapijat pomarančovym džúsom

nikolk0
23. apr 2021

Odporúčam lipozomálne železo obsahuje aj vitamín C .. Jeho vstrebateľnosť je až 90% https://www.vitaminyprezdravie.sk/mineraly/lipo.... Trpím ťažkou anémiou, tablety mi nerobili dobre na žalúdok a pridružili sa ďaľšie komplikácie. Od kedy beriem túto formu železa tak krvný obraz sa postupne upravuje a ja sa cítim konečne lepšie.

mirpet
23. apr 2021

Je potrebne uzivat aj vit.C lebo zelezo sa vstrebava vdaka nemu

katkami123
23. apr 2021

@s_a
Takze kľudne môže byt pri globifer problém, ze neužívam céčko popri tom a preto mi lekár kázal brat 2 tablety denne?

misickaa4
23. apr 2021

@nikolk0 prosim Vas, pomaha Vam dana forma zeleza aj na unavu? Dakujem

nikolk0
23. apr 2021

@misickaa4 áno pomáha aj na únavu a migrény. Okrem železa, ale beriem aj kys.listovú , vit. skupiny B, horčík .. Je nutné vedieť prečo trpíte nedostatkom železa a vybrať vhodnú liečbu , keďže tých typov anémie je viac. Ešte ak môžem dodať, je dobré sa vyhnúť mliečnym výrobkom , keďže vápnik blokuje vstrebávanie železa.

panelacikova
23. apr 2021

@quaqua
@katkami123 po troch mesiacoch užívania železa ešte vôbec nemusí nasledovať náprava, žiaľ.... ja som železo začala užívať tuším okolo 05/2019, pre nízke železo a pokles hemoglobínu (pre presný údaj by som musela nahliadnuť do karty)... globifer forte som brala až do 12/2020, medzitým som mala asi 2x po mesiaci prestávku (keď mi vypadlo a kým som kúpila, pre nič iné). počas tohto obdobia som mala brané ako železo, tak aj hemoglobín asi 5-6x vždy nízke železo a vždy bol pokles hemoglobínu. až teraz, v odberoch za február som mala naozaj dostatok železa (prakticky hornú hranicu) a konečne som sa vyšvihla nad spodnú hranicu hemoglobínu, čiže po takmer 2 rokoch ho mám v norme. čiže 3 mesiace brania Fe sa vám vôbec nemusia prejaviť v krvi ešte... vitamín C k tomu je veľká pomoc, ale nie je pravda, že bez neho sa vám nevstrebe nič. akurát C-čko tomu napomáha. C-čkom sa dopujem roky a tiež mi to výsledky neurýchlilo teda absolútne... ale zas, čo sa týka Globifer Forte, je to snáď jediné železo vhodné pre žalúdkarov, alebo ľudí s poruchami tráviaceho traktu vo všeobecnosti. poznám kopu ľudí, ktorí ani nemali problémy a pri inom železe ich bolievali žalúdky. poznám "žalúdkarov", vrátane mňa, ktorí GF zvládali bez najmenšieho problému... takže ak máte poruchy trávenia, je to najideálnejšia voľba

luccija
23. apr 2021

@katkami123
@quaqua 2 je bežné dávkovanie.Treba užívať s kyselinou listovou, a Céčkom hlavne zistiť prečo ste anemicke silný menzes?zlá strava?
Ja nedám dopustiť na sorbifer durrules železo.
A je dôležité či kontrolujú železo, alebo hemoglobín.

basska_b
23. apr 2021

Dôležitá vec: pre maximálne využitie železa z doplnkov sa 2 hodiny pred a 2 hodiny po nemá jesť jedlo s vyšším obsahom vápnika! Mne inak pomohol sirup Floradix. Drahý, ale veľmi účinný. Ja som majster na železo po 5 transfúziach ✌

katkami123
23. apr 2021

@luccija

@panelacikova

Ja som tehotná, tak to preto teraz železo vysoké dávky.

quaqua
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
quaqua
autor
24. apr 2021

@basska_b @luccija @panelacikova @nikolk0 @mirpet @katkami123 @s_a

Zeny este prosim, vy co mate alebo ste mali nizke zelezo ake priznaky ste mali? Mne ostane akoby na odpadnutie, slabe nohy, musim si sadnut a predychat to. Ci to mam z toho zeleza teda.

luccija
24. apr 2021

@quaqua môžeš aj takto, alebo nízka hladina cukru to spôsobuje, ale ja som bola stále unavená, zadychana, studené ruky nohy ...v polke dňa som už nevladala

s_a
24. apr 2021

Neviem, mne kleslo v tehotenstve 🤷🏻‍♀️ keď mi troška stúplo, tak som bola možno menej unavená ale tak ťažko to v tehotenstve odsledovať 😊

gebeente77
24. apr 2021

@quaqua ja som večne s nízkym hemoglobinom, po covide dokonca 66,co uz som mala mat transfuziu, ale mam nasadený Sorbifer a pravidelne užívam, čiže zelezo pekne 110-115. Samozrejme kyselina listová a Ccko k tomu. Ťažká anemia je nebezpečná, a prejavuje sa aj tým, čo píšeš, točenie hlavy, malátnosť. Skus, nech ti lekárka zmení zelezo. Aj keď ten Sorbifer je dosť ťažký na žalúdok, ale mne pomáha.

quaqua
autor
24. apr 2021

@gebeente77 110-115 mas hemoglobin alebo zelezo? Ja si meriam feritin to je zasobne zelezo doma veroval testom a to mi vychadza furt pod 20

luccija
24. apr 2021

@quaqua netestuj sa sama, ale normálne odber.Anemia je svinstvo trpí celé telo srdce, mozog.Ja som mala hemoglobín nie výrazne pod normu, ale aj tak som to veľmi citila

basska_b
24. apr 2021

@quaqua Hej, to je z toho. Ja keď som mala po pôrode železo 70, nevedela som ani na záchod ist, odpadavala som. Dali mi tri transfúzie. Potom som ďalej krvácala a na prechádzke som nevedela prejsť ani 50 metrov, musela som si sadnúť alebo čupnut

panelacikova
24. apr 2021

@quaqua u mňa točenie hlavy, únava, ešte nižší tlak ako bežne mávam... Celková slabosť

gebeente77
25. apr 2021

@quaqua hemoglobin, a chodím na kontroly na hematologiu, nerobím si testy doma. A co píšeš, to je naozaj spôsobené nízkym železom, neviem, ci si priamo na hematologii sledovaná, alebo iná od obvodnej si dostala zelezo?

tinulcekk
14. aug 2022

@quaqua
@quaqua - obsahuje barvivo oxid titaničitý - E171, který je v EU od 07.08.2022 zakázaný! - alergen, nevhodný pro děti,
- obsahuje barvivo indigokarmín - E132 - látka je nebezpečná, nevhodná pro děti, alergen,
- obsahuje barvivo červený oxid železitý a síran železnatý (druhá nejvíc zastoupená látka) - E172 - železo se v této formě nevstřebává, akorát zatěžuje trávení,
- obsahuje síran železnatý (druhá nejvíc zastoupená látka) ~ zelená skalice, která se používá k hubení mechu,
- obsahuje makrogol, což je lék proti zácpě (projímadlo)

Přípravek obsahuje závadná barviva nevhodná pro děti a tím víc pro těhotné. Většina železa je v nestravitelné formě oxidů. Kvalitní zdroj železa je pouze prášek z hovězí krve, o tom že se jedná o hovězí krev, ani jejím zdroji, výrobce neinformuje. Dále přípravek obsahuje makrogol, což je projímadlo, o čemž výrobce neinformuje. Cena hovězí krve pro spotřebitele je cca 1 Kč/g, síran železnaný 0,03 Kč/g, makrogol 15 Kč/g, takže v tomto výrobku si zákazník především draze platí projímadlo.

marika1066
29. jan 2024

@luccija dobrý deň, aj mne vyslo že mám anémiu ocr nie silnu, ale že mám, doktor mi poradil že si mám kúpiť golbifer, mylsite že môže pomôcť? Ja mám hrozne príznaky do toho nízky tlak , nepravidelný tep,,,

luccija
29. jan 2024

@marika1066 aj ja mám nízky tlak:(ja mám na predpis sorbifer durules mne nerobí zle na žalúdok, ale niektorým ano