V auguste som bola na krv železo som mala 7,6 (8,9-27,3 je rozmedzie) saturaciu transf. som mala 9,9 (20-55 je rozmedzie) a feritin som mala 9,7 (11-307 rozmedzie). Brala som železo kúpené v lekárni lebo doktorka mala dovolenku ale od októbra som brala ferretab.V novembri som bola opäť na krv výsledky železo som mala 4.9, saturaciu transf. 7.7 a feritin 22. Doktorka mi nato povedala len že mám brať ďalej lieky a o 3 mesiace na kontrolu opäť. Stále som unavená,bledá, pocit opitosti mám a ani psychicky sa necítim dobre. Mal to niekto z vás? Aké vyšetrenia ste podstúpili? Pýtala som sa na hematologiu že zatiaľ netreba. Ďakujem za každú radu
@klementinka58 aj ste mali nejaké príznaky?
@zuzanka4141 obcas sa mi tocila hlava inak nic
Ja som mala tiež takéto stavy vyše 15 rokov... neprišli mi na nič, aj na hematológiu som chodila, lieky veľmi pomaly zaberali, to bol boj. Teraz mám už 9 rokov "pokoj" a pripisujem to dvom veciam: 1. pôrodom :D, čo úplne nechápem, ale po nich mám síce iné problémy, ale železo drží(po prvom ale problémy stále boli, preto som siahla vtedy po druhej možnosti, ktorú mi odporučila jedna pani) a 2. vysadila som lieky a tak 2-3x ročne užívam lipozomálne železo. Už prvýkrát, keď som ho mala, tak som mala výsledky z krvi po mesiaci užívania lepšie ako keď som pol roka brala tabletky! Nemá vedľajšie účinky, žiadne zápchy alebo ťažko od žalúdka. Jedine to trošku časom farbí zuby(nie výrazne, ale sú také "chytené"), ale dentálna hygiena vyrieši. Neviem, či tak zaberá každému, ale ja naň nedám dopustiť a v podstate si ho dávam už len preventívne, keď sa cítim slabá. Krv mi kontrolujú už len raz ročne a vždy si dávam po zime, kedy bývali výsledky najhoršie a nič. Neviem, či sem môžem napísať aj konkrétny produkt, ale ja kupujem u nás v zdravej výžive. Ale majú ho aj na nete ako Lipozomálne prírodné železo na webe Zdravý svet. Je drahé(dávka je len na 20 dní a do 30 dní sa musí využívať), ale fakt pomáha.
chodim uz 3 roky na hematologiu, najprv ma poslala na gastro na vysetrenia ci nemam skryte krvacanie, potom mi nasadila tardyferron a sledovala, o 3 mes vysadila, potom mi kazala brat len ked mam svoje dni...a stale som v sledovani. Po 3 rokoch som bez anemie ale beriem tardyferon pocas menstruacie. Pijem aj cviklovu stavu. Teraz mam konrolu raz za polroka
Na hematologiu ma poslala obvodna