Nízka hladina draslíka a lapanie po dychu

simonaluk
29. júl 2023

Ahojte idem si sem po nejakú skúsenú rádu,
Už asi týždeň trpím dýchaním nemám dostatočné dýchanie, nadýchnuť sa mi dá ale pocit vydýchnuťia nemám úplný, niekde v polke keď sa chcem vydýchnuť sa mi to už proste nedá mám to počas celého dňa už skoro týždeň nič mi neuľavuje, začínajú má bolieť už aj pľúca lebo nemám dostatočné dýchanie som už zúfalá :( občas sa mi točí hlava keď nemám dostatok dýchania.

Bola som aj na plucnom a rengene je všetko ok
Následne som bola na internom EKG a odbery
EKG v poriadku, odbery tiež až na ten draslík ktorý mám len 3 ...... Pijem a jem dostatočne a hlavne teraz čo obsahuje najviac draslíka, beriem tiež Cardilan na podporu draslíka a ochranu srdca atď. Ale stále je to rovnako už neviem čo vyskúšať

kika2079
29. júl 2023

@simonaluk spirometria bola? Na doplnenie draslíka si pozri niečo na internete cardilan je slabý. Inak to môže byť aj zo stresu subjektívne. Zišlo by sa odmerať oxymetrom..

ivkav5
29. júl 2023

Kľudne to dýchanie môže byť psychického pôvodu- zo stresu alebo z nedostatku železa. Mne sa takto vždy prejavil nedostatok železa, ale odkedy pijem zelený jačmeň z GreenWays, tak tento problém nemám po rokoch vôbec 🙂

stanulienkat
29. júl 2023

To zadychavanie môže mať 1000 príčin- od obezity, cez funkčnú poruchu pľúc, až po psychické problémy. Alebo nedostatočná kondička. Alebo aj stav po chorobe, alebo po kovide.

miamia04
29. júl 2023

@simonaluk dobrý zdroj draslíka sú banány.

laura164
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miamia04
29. júl 2023

@stanulienkat no len keď má nízku hladinu draslíka, ten ovplyvňuje činnosť srdca a to zadýchavanie môže súvisieť aj s tým.

miamia04
29. júl 2023

@laura164 veď to.. @simonaluk lekár s tebou nerieši ten draslík?

simonaluk
autor
29. júl 2023

@miamia04
@laura164 Ahoj , a ako dlho to trvalo pokiaľ si nebola v nemocnici?

stanulienkat
29. júl 2023

Vygoogli si potraviny, ktoré majú vyšší obsah draslíka. Mám pocit, že sú to banány a marhule...

miamia04
29. júl 2023

@simonaluk mne dávali infúzie po 2 dni, potom draslík v tabletkách, počas ambulantnej liečby, mala som ho nízky okolo 2-2,5 presne si nepamätám, len viem, že som sa v noci budila na to, že sa akoby dusím, topím, a srdce sa mi tak čudne trepotalo v hrudi..

laura164
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simonaluk
autor
29. júl 2023

@stanulienkat to mám doma až až ,aj banány, kokosovú vodu fazuľu a všetko som si dokupila čo obsahuje najviac draslíka no po pravde vôbec sa mi nelepší neverím či zájsť zas na pohotovosť alebo čo

simonaluk
autor
29. júl 2023

@laura164 aha no že tiež si to mala také....ale inú príčinu si nemala toho dýchania len ten draslík?

laura164
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simonaluk
autor
29. júl 2023

@laura164 ja mám pri Tom dýchaní také závraty a tiež dosť chodím močiť, čítala som že vraj aj tým častím močením sa vylučuje nadbytok draslíka ale tak ja ho mám práve že málo

miamia04
29. júl 2023

@simonaluk Ak je hladina draslíka v krvi výrazne nízka, pľúca sa nemusia rozťahovať a sťahovať správne. To má za následok dýchavičnosť . Nízka hladina draslíka v krvi vám môže tiež spôsobiť lapanie po dychu tým, že môže spôsobiť abnormálny tlkot srdca.

simonaluk
autor
29. júl 2023

@laura164 tak podľa teba čo by som mala skúsiť? Keby že pôjdem na tú pohotovosť dnes po prípade v pondelok ku svojmu ob.dr.

laura164
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivkav5
29. júl 2023

@simonaluk podľa toho čo spomínaš aj v komentároch- časté močenie, lapanie po dychu, kľudne to fakt môže byť zo stresu už 🙂
Najmä sa upokoj, negoogli hlavne, pretože google je ten najhorší lekár😅🙏 nesústreď sa na to, ale urob si radšej nejaký program a uvidíš, či to nebude lepšie 🙂
Sama viem o čom hovorím, lebo potom človeka chytá panika, z čoho to je a problémy sa len nabaľujú…Príznaky ako časté močenie, smäd, závrate,točenie v hlave, ťažké dýchanie,… sa spájajul najčastejšie s psychikou a kľudne aj z tetaniou, keď to vyústi až takto ďaleko…Naozaj buď kľudná, nesleduj sa a uvidíš, či to bude lepšie 🙂 Neboj sa, nebude to nič vážne.

simonaluk
autor
29. júl 2023

@ivkav5 samozrejme skúšam to nemyslieť na nič,robím si program nestresujem ani nič ale neviem no viem lekári vyšetria že je všetko ok ale neviem nejaký taký môj pocit my vraví niečo iné , a tiež tlak my skáče všelijak raz vysoký raz nízky... Ale verím že mi bude lepšie no

diaszoky
29. júl 2023

@simonaluk ja som mala a brala som kaldyum

simonaluk
autor
29. júl 2023

@diaszoky a za aký čas u teba začal účinkovať?

bylinka25
30. júl 2023

Ahoj, ja som to mala tiež, presne toto, čo popisuješ, ale ešte menej, dalo by sa povedať, že už nulová hranica to bola, neskutočne sa mi zle dýchalo, svaly, kĺby ma boleli, až som plakala od bolesti, musela ma záchranka zobrať do nemocnice, dostala som infúziu draslíka, prepustili ma do domáceho liečenia, s tým, že kľudový režim, a dostala som také obrovské tabletky.

simonaluk
autor
31. júl 2023

@bylinka25 ahoj a za aký čas sa ti polepšilo? je už trošku lepšie ale ešte stále to nieje také ako má byť

simonaluk
autor
31. júl 2023

@simonaluk mňe som chcela napísať..

lejlla
31. júl 2023

aj ja som bola hospitalizovana pre nizky draslik.tiez som mala pocit ,ze sa zadychavam,srdce mi islo rychlo,tak akoby "preskakovalo",aj rec som mala taku spomalenu 😢
lieky uz nepomahali,tak som brala infuzky 24 hodin 3dni v kuse mi tiekli.
potom sa mi to po case upravilo.

bylinka25
1. aug 2023

@simonaluk Ahoj, stalo sa mi to pred deviatimi rokmi, ale odlezala som si desať dní.
Slabá som bola ako mucha. Hrozne to bolo.