Ahojte idem si sem po nejakú skúsenú rádu,
Už asi týždeň trpím dýchaním nemám dostatočné dýchanie, nadýchnuť sa mi dá ale pocit vydýchnuťia nemám úplný, niekde v polke keď sa chcem vydýchnuť sa mi to už proste nedá mám to počas celého dňa už skoro týždeň nič mi neuľavuje, začínajú má bolieť už aj pľúca lebo nemám dostatočné dýchanie som už zúfalá :( občas sa mi točí hlava keď nemám dostatok dýchania.
Bola som aj na plucnom a rengene je všetko ok
Následne som bola na internom EKG a odbery
EKG v poriadku, odbery tiež až na ten draslík ktorý mám len 3 ...... Pijem a jem dostatočne a hlavne teraz čo obsahuje najviac draslíka, beriem tiež Cardilan na podporu draslíka a ochranu srdca atď. Ale stále je to rovnako už neviem čo vyskúšať
Kľudne to dýchanie môže byť psychického pôvodu- zo stresu alebo z nedostatku železa. Mne sa takto vždy prejavil nedostatok železa, ale odkedy pijem zelený jačmeň z GreenWays, tak tento problém nemám po rokoch vôbec 🙂
To zadychavanie môže mať 1000 príčin- od obezity, cez funkčnú poruchu pľúc, až po psychické problémy. Alebo nedostatočná kondička. Alebo aj stav po chorobe, alebo po kovide.
@stanulienkat no len keď má nízku hladinu draslíka, ten ovplyvňuje činnosť srdca a to zadýchavanie môže súvisieť aj s tým.
Vygoogli si potraviny, ktoré majú vyšší obsah draslíka. Mám pocit, že sú to banány a marhule...
@stanulienkat to mám doma až až ,aj banány, kokosovú vodu fazuľu a všetko som si dokupila čo obsahuje najviac draslíka no po pravde vôbec sa mi nelepší neverím či zájsť zas na pohotovosť alebo čo
@simonaluk podľa toho čo spomínaš aj v komentároch- časté močenie, lapanie po dychu, kľudne to fakt môže byť zo stresu už 🙂
Najmä sa upokoj, negoogli hlavne, pretože google je ten najhorší lekár😅🙏 nesústreď sa na to, ale urob si radšej nejaký program a uvidíš, či to nebude lepšie 🙂
Sama viem o čom hovorím, lebo potom človeka chytá panika, z čoho to je a problémy sa len nabaľujú…Príznaky ako časté močenie, smäd, závrate,točenie v hlave, ťažké dýchanie,… sa spájajul najčastejšie s psychikou a kľudne aj z tetaniou, keď to vyústi až takto ďaleko…Naozaj buď kľudná, nesleduj sa a uvidíš, či to bude lepšie 🙂 Neboj sa, nebude to nič vážne.
Ahoj, ja som to mala tiež, presne toto, čo popisuješ, ale ešte menej, dalo by sa povedať, že už nulová hranica to bola, neskutočne sa mi zle dýchalo, svaly, kĺby ma boleli, až som plakala od bolesti, musela ma záchranka zobrať do nemocnice, dostala som infúziu draslíka, prepustili ma do domáceho liečenia, s tým, že kľudový režim, a dostala som také obrovské tabletky.
aj ja som bola hospitalizovana pre nizky draslik.tiez som mala pocit ,ze sa zadychavam,srdce mi islo rychlo,tak akoby "preskakovalo",aj rec som mala taku spomalenu 😢
lieky uz nepomahali,tak som brala infuzky 24 hodin 3dni v kuse mi tiekli.
potom sa mi to po case upravilo.
@simonaluk spirometria bola? Na doplnenie draslíka si pozri niečo na internete cardilan je slabý. Inak to môže byť aj zo stresu subjektívne. Zišlo by sa odmerať oxymetrom..