Dobrý deň, už niekoľko rokov mám bolesti rúk. Ako keby som mala obidve ruky zlomene V časti od ramena dole... Ramená kosť... Keď som chodila do školy bola som za lekárkou no tá mi povedala že mi ruky rastú preto bolia 😀 smiešne no nechala som to tak... Ale teraz je táto bolesť horšia a horšia...sú obdobia keď mám kľud aj mesiac no stále sa to vráti... V noci sa budim na bolesť a ruku si len pomocou tej druhej prekladam... Máte s tým niekto skúsenosť?
Ďakujem
Až taká lamava bolesť? Nebude to reuma? No u deti áno ale u mňa to už asi nebolo z rastu
Ďakujem za radu... Mňa ani nenapadlo že by to mohlo byť z krčnej chrbtice
@majka1521 ja posledny rok mavam to iste ale ruky od laktov dole...a chyti ma to vzdy v noci potom dva tri dni boli a bolest sa "rozleje" do zapasti ramien (kluc kosti) a zmizne a o tyzden zase ...v noci ked sa zobudim vzdy sa zobudim na to ze mi niekto lame ruky alebo ze sa mi neico stalo a mam zlomene ruky a zobudim sa do hroznej bolesti ....tiez som rozmyslala ci ist k lekarovi ci pojdem zbytocne
@majka1521 Pri reume bolia klby, nie samotne kosti. Kedze sa u teba bolest siri od ramien dole do ruk, ide o drazdenie nervov, ktore tadial prechadzaju, a teda pravdepodobne o problem v krcnej chrbtici, odkial tie nervy vychadzaju, ako je uvadzane vyssie. Bolo by teda dobre ist k obvodakovi, ktory moze dat aspon rtg krcnej chrbtice, na ktorom asi nic zasadne nebude (skor bude problem v platnicke, ktoru na rtg nie je vidiet), moze dat zakladne odbery, ktore budu asi tiez v norme, moze vysetrit aj reumatoidny faktor, ktory bude tiez asi negativny (dokonca ten moze byt negativny aj pri niektorych typoch reumy). Najlepsie vsak obvodak urobi, ked ta posle k neurologovi (idealne je, ked uz pri prvom vysetreni ma aspon rtg) a ten ta posle na CT pripadne MR krcnej chrbtice a tam sa diagnoza asi potvrdi (teda potvrdi sa, ak bude problem v chrbtici). A ak by nie, moze sa patrat dalej, napr.aj cez toho reumatologa (ktory moze dat aj ine specialne odbery ako reumat.faktor, krore sa odoberaju pri podozreni na reumu) ci ortopeda, ale neurolog by mal byt urcite osloveny ako prvy odborny lekar. (a jeemima bude mat asi to iste, len problem bude o jeden krcny segment inde, kedze bolest ide az od laktov...)
No ta bolesť je hrozná... Tak pôjdem za obvodnou som zvedavá čo ona na to... Keď ma neposle za žiadnym lekárom tak zmením obvodaka 😀
ja mam bolest od praveho ramena az dole po ruku,dlan a prsty na rukach prve tri. Sem - tam aj mravencenie...mam to s krcnej chrbtice bola som u neurologa...ocha bnute svaly ,stuhnute mi tlacia na nervy a to mam s toho...:-/ pomaly mi to prechadza uz aj na druhu stranu...
a co ti na to povedal neurolog? ako to mas liecit?
Dal mi cviky... civicit,cvicit ...viac ako 3 mesiace.. ide to pomaly...sice pomaha to,ale je to na dlho.. Ked to neprestane pojdem na MR krcnej chrbtice ci nemam vyskocenu platnicku.,ktora tlaci na nervy...
tak podľa opisu to vyzerá na bolesti z krčnej chrbtice, od krčnej chrbtice bolí ruka od ramena dole a niekedy si ju veru treba preložiť druhou rukou. To, že u deti bolia ruky alebo nôžky z toho, že rastú, som už tiež počula. Všetky choroby "bolia" najviac v noci