Ani ma nenadúva, len sa mi niečo v úrovni pupka na pravej strane niečo hýbe v bruchu. Fakt dúfam, že to nebude pásomnica?
Presuvaju sa ti prdy a hovienka po creve
@viestta Doteraz sa neposúvali keď som to nikdy necítila? Už druhý deň pozorujem že tieto pohyby. Skôr tipujem na zrastenie čriev po sekciii.
Nie, zrastene creva sa ti hybat nebudu.
@viestta budú aj s brušnou stenou. Alebo…pasomnica 🫣. Cítim sa ako v 6 mesiaci tehotenstva.
Žena ktorá už má za sebou tehotenstvo to takto občas pociťuje.. asi nie každá, ale mnohé áno.. ja teda pár krát cítim pohyb čriev akoby to bolo bábo, avšak až po tehotenstvach si to uvedomujem.. ten jav sa aj nejako nazýva ale nepamatam si ako..
@jana_eyre_2 áno presne toto mávam aj ja. Človek si aj zaspomína pri tom aké to bolo 😂
Tak ked chces vediet co to je daj si spravit testy na parazity zo stolice a ak si myslis, ze su to zrasty, chod na gastro aby ti spravili USG brucha
Nie je mozne ze doteraz si pohyby cierv necitila a zrazu by si citila, lebo telo sa nemeni…
A teraz vazne. Po porode, tiez sekcii som zacala citit par tyzdnov na to pohyby criev, tiez som to nikdy predtym nemala.
Koľkokrát sa mi tam všetko presúvalo ani nerátam. Pasomnica sa prejavuje inak.
@janica_ prosím ťa čo ti na to povedal lekár?
@jana_eyre_2 fiha to som netušila. Rodila si aj sekciou?
ja som to mala, som myslela, ze som tehotna, ale bol to len stres
Nie, tri krát prirodzene..
@januska12323 tehotenstvo telo ženy mení výrazne, tak isto sa mení stavba tela vekom.. mnohi fyzioterapeuti vravia, že kosti sa po pôrode už úplne nikdy nedajú na svoje miesto.. potom môže človek pociťovať veci inak ako predtým..
@jana_eyre_2 áno čo sa týka kostí je to jasná vec. Ohľadom pochodu čriev po tehotenstve, snáď to nie sú zrasty.
Takto, moj ocino mal bolesti brucha. Vela operacii v brusnej dutine. No a nasledkom toho teda mal zrasty, ale dokonca creva sa mu poprichytavali na brusnu stenu, ci kde, ja presne ani neviem. Pri operacii pruhu mu to museli poprerusovat, riadne sa tym predlzila ta operacia, ale mal to o dost lepsie po tom.
Ale nemal pocity, ze by sa mu hybalo cosi v bruchu, len mal bolesti. A dost velke. Len je to chlap a oni ked maju popisat, ako ich nieco boli, to je jak u decka, nic sa nedozvies...😅
Najskor to budes mat zrasty podla mna.
@nevenka tuež si myslím že to nebude nejakými popôrodnymu zmenami, ale spýtam sa gynekológa keď pôjdem.
Nic, spomenula som to ale nevidel to ako problem. Par krat sa to zopakovalo a potom to preslo.
Zrasty mam uz po inych brusnych operaciach, a nikdy predtym som tie pohyby necitila, takze podla mna za to moze tehotenstvo ze sa tam tie organy pomackaju a potom sa vratia na miesto a zazivas taketo veci co doteraz nie.
@janica_ môže byť. Som rada, že v tom nie som jediná 🙂.
Ja mám toto po tehotenstvách. Normálne akoby som tam zas mala bábo a kopalo. Vraj sú to len plyny a stolica. Že je to inak cítiť po pôrode.
Urcite nie 😊 dufam ze to coskoro prejde, lebo to vie vydesit urcitym sposobom :D
Črevá?