Niečo na ukľudnenie nervov pre dojčiacu matku

13. apr 2023

Ahojte, v poslednom čase som strašne nervózna, mám pocit že to prestávam zvládať. Mam starsieho syna všetko ma priserne vytočí co robi a to ma len 3 roky. Som na seba nastavana lebo nanho kricim niekedy sa pristihnem, ze pre blbost :(.,.potom mi je to velmi luto a revem., Lubim svoje deti a snazim sa ako da., ale nekedy to nedavam.,Potrebovala by som niečo na ukludnenie, nervy, viete poradiť., ale nieco co mozu aj dojciace matky., kedze mladsie dieta dojcim ma 7m.,Dakujem

pukina
13. apr 2023

caj z medovky 🙂

taktotedanie
13. apr 2023

Sedatif pc

veroonr
13. apr 2023

Podobna situacia, na starsie dieta sa snazim nekricat (co sa ale uplne neda...) ale dohodovat si pravidla, na ukludnenie sladke, vela sladkeho... Inak pomoze aj obcas sa ist sama vyvetrat, ked len na polhodku na prechadzku. A zacala som vymalovavat antistresove omalovanky 😆 ked prcek spi tak so starsou kreslime/vyfarbujeme

tanyan
13. apr 2023

Spánok, cukor, dostatok tekutín, pomoc a podpora z blízkeho okolia... Treba si nájsť nejaký "ventil," cez ktorý vypustíš nahromadenú paru.

jajusqa
13. apr 2023

Caj s medovky v kombinacii s aromaterapiou. U mna velmi pomohlo po tazkom porode a predisla som poporodnej depresii. Ak potrebujete s aromaterapiou pomoct rada poradim.

vso10
13. apr 2023

Magnézium, čaj z medovky, veľmi sladká káva, čokoláda, torta 😅

svetlonos
13. apr 2023

Ahoj,
carnosin, magnezium a B vitaminy

lamonita
13. apr 2023

Pohár vina. Uplne s kludom👍

beata_k
13. apr 2023

Magnezium a vela 🥴

heidy222
13. apr 2023

Ist si zabehať s dobrou hudbou v ušiach

katuska19
13. apr 2023

ano beh, ja som okolo roka mladsieho syna a starsi mal 3 zacala pravidelne 3-4 krat tyzdenne behavat a osvedcilo sa, drzi ma to uz vyse 7 rokov, kazdy je samozrejme iny ale treba si najst nejaky relax 🙂

maxalla
13. apr 2023

Potrebujes si najst cas na seba a vypnut. Idealne je pravidelne sportovat (endorfiny) alebo si najst nejaky konicek bez dietata. Nejde len o to, zrelaxovat, vysoat sa, ale aj prist na ine myslienky

vulka
13. apr 2023

Zavolaj si mamu alebo svokru ná pár dní na pomoc.

1angelika
13. apr 2023

B vitamin, chróm ..a v rámci možností si nájsť čas pre seba, čas na relaxáciu, dobrá kniha, kúpeľ, cvičenie...držím palce.

autor
13. apr 2023

Dakujem Vam vsetkym za rady a tipi 🙂., zacnem asi cajom a prechadzkou.,, ine my ani neostava., manzel robi len rano od 7 a prichadza pred 17tou., ked je starsi skolke je to pohode vela veci pravim aj odychnem aj prechadzku stihnem s mladsim cim celkom vyventilujem., Ale ked je chory starsi a som s nimi cele dni sama do vecera., je to masaker.,? Starsi vyzaduje viacej pozornosti a ja nic nespravim a to doslova.,, o mamku som prisla priliz skoro este ako male dieta., a svokra je cez cez 300km na opacnej strane SVK., neda sa jej dojst.,

elmivelmi
14. apr 2023

magneziuˇ mozes stale brat.

krisbar
15. apr 2023

si nahnevana, frustrovana a nervozna, pretoze si vycerpana a v strese.
potrebujes cas na seba, niekde kde nazdrojujes svoju energiu. kricis na deti, lebo nemas energiu na nich, na obdobie vzdoru, na ich vecne komunikovanie, dohadovanie a myslenie na 1000 veci ,ktora zena - mama musi zabezpecit.

odporucam par veci:
--- o 17tej (nie kazdy den, to by chlap nezvladol :D) byt pripravena, ked pride manzel z prace, odovzdaj deti a chod na prechadzku SAMA! ja som si takto dohodla s mojim dva fixne dni v tyzdni hodinu. deti su aj jeho, a verim, ze tiez s nimi chce travit plnohodnotny cas.
--- pusti si nejaky podcast od mamagang. maju vela rozhovorov, kde su tiez obycajne mamy, ktore si rovnakou situaciou presli, pomaha pocut, ze nie si v tom sama.
--- sleduj na IG ak mas prispevky od rodinna psychologia. casto velmi krasne popisu nas stav a zaroven to ako sa citime a co s tmy robit. tiez robili rozhovor s MamaGang a odporucam!
--- hladaj viac moznosti, aby deti boli s muzom (napr kupanie, zaspavanie) a ty si zatial porob co treba ked mas pocit ze nestihas
--- var veci, ktore sa deju v rure (pecene maso, zelenina), v jednom hrnci. mne uz 2,5 rocny pomaha pri krajani zeleniny, miesani a ked pomahat nechce, vysvetlim mu, ze sa musi chvilu zabavit sam. mozes varit v case ked 7m spi (
--- ked je 3r chory, tak si stale vrav ze o par dni pojde do skolky a uz je tam svetlo na konci tunela.
--- zlav zo svojich ocakavani - nemusite mat stale upratane, navarene (mozno si mozete dochadzat na obedy do skolskej jedalne a mat kazdy den navarene), poprane.
--- poziadaj o pomoc manzela. deti aj domacnost su vase spolocne a mozno ma pocit, ze to skvelo zvladas a nevnima tvoju frustraciu, niekedy staci povedat, "prosim naloz pracku a ked skonci aj vyvesaj, ja to dnes nestiham a som uz aj velmi vycerpana". ak nemas uplneho burana, tak to pochopi a pomoze.
--- zavolaj svokru na par dni /ak chce a moze a mate sa relativne radi/ a niekedy ked len po par minutach bude s detmi ti to pomoze. niekedy uz len pritomnost inej osoby pomaha.

toto su veci, ktore pomahaju mne. drzim palce, aby si bola DOST dobra mama.

gabika0825
15. apr 2023

Podľa mna by pomohlo keby ti s tým starším niekto pomohol, je toho na teba veľa, starší je teraz v takom veku že začína vymýšľať a je normálne že keď sa ešte musíš starať aj o menšie tak tá to viac rozhodí ako keby sa staráš iba o jedného. Čo otec deti? Nech si zoberie na starosť malého a venuje sa mu aj on. Alebo rodina? Nevedia ti malého na týždeň postrážiť? Nech sa môžeš venovať menšiemu? Aj si trosku oddychnes. Podľa mna by to pomohlo viac ako sa cpat liekmi.