Ahojte, chcela by som sa len opýtať, som mimo SK a ku doktorovi nejdem zatiaľ. Viete mi niečo poradiť na takéto popraskané ruky? Mne sa to robí každú zimu čo i len na 5 min vyjdem bez rukavíc. No nikdy som to nemala až takto zle. Robím v chladnom (zatiaľ) počasí vonku s rukavicami gumenými, no keď je naozaj mi je už zima na ruky tak dám zimné rukavice a na to gumené modré rukavice. Na prvej a druhej foto čo mám úplne červené som si dávala asi týždeň infadolan (pomohol ale nie úplne). Potom už neutrogenu a stale mi to neprechádza. Posledná fotka je z pred včera. Ďakujem všetkým za nejaké rady. 🙂 Trvá to už mesiac.
Tiež mávam krvavé trhlinky zo zimy. Neviem v akej krajine sa nachádzaš,ale skús si kúpiť masť s panthenolom. (Používam určené na detskú prdelku a za mňa top. Ale treba natierať viac krát denne
Nejakú zinkovu masť si v lekárni pýtaj. Zinok lieči, toto je už aj na lekára
No ak máš textilné rukavice z umeliny a na tom gumené čo nedýchaju tak pozor aby to nebola pleseň. Ak máš ekzém je veľmi zlé mať na ňom niečo čo nedýcha. nevieš to poriešiť inak?
Ak je to zapálené skus kupiť hypermangan urob slabulinko ružovy kúpeľ na ruky. Potom premasti kludne kup lekarsku vazelinu, prípadne ak by ti ju namiešali s tanínom. Ale pozor ak by tam už bol infekt každá masť ti to zhorší. Krém s panthenolom alebo Sudokrem
Ak nechceš lekára tak aspoň v lekárni sa skús poradiť.
Možeš skúsiť aj kúpeľ rúk v morskej, magnáziovej soli - dá sa kupiť, ale popraskané ťa bude štípať jak čert, ovsený kúpeľ,
Existuje aj sírové mydlo zn. Kawar ale môže byť hocijaké - dezinfikuje, ale zas suší teda opať krém.
Alebo skús skincap krém, ten má zinok vo forme, že sa výborne vstrebáva a nie je mastný. Ale cena je vyššia
@monciika mne pomohol taky kokosový krém myslím že bol z lidlu, ale nie som si istá v takej sklenenej fľaške na noc na hrubo natrieť, nato také bavlnené rukavice myslím že v dm som ich kupovala také úplne tenké a takto tri dni po sebe takéto zábaly a pomohlo, potom už len raz za týždeň zábal
Mne pomohla Lipobaza,poradila mi ju dermatologicka tu z mk,uz neviem jej nick🤔
La roche posey…najlepsie veci za mňa ktore mi pomohli či už s pleťou a tiez v zime som mala takéto ruky…
@janage neviem ako by reagovali ruky keby som bez rukavíc keď mi vadí chlad na ruky, a neviem či by som aj vydržala bez nich lebo v rukaviciach mi je zima. Robím so zeleninou na farme vo Švajčiarsku a nechcem veľmi ísť ešte ku doktorovi lebo tu je strašne dráhy lekár a aj kvôli hodinám ešte nechcem ísť ku lekárovi. A ďakujem 🙂😊
Ďakujem veľmi pekne všetkým 🙂 skúsim zájsť do lekárne a nejak sa popýtať 😂😊
@monciika akus modru neutrogenu, na večer si natieraj ruky infadolanom( urob si zabal ,daj hrubú vrstvu infadolanu a ruky daj do sáčka) infadolan nájdeš v lekárni za pár eur. Cez deň používaj tú modrú neutrogena aby si vedela fungovať a nemala mastné ruky. Keď umývaš riad teda y stále rukavice vonku keď je zima tiež používaj rukavice.
aj môj malý také má a namáčame v repíku
@monciika skus vazelinu z lekárne aj v dm sa dá kúpiť.
Ak to máš suché (neviem podľa fotky posúdiť), treba premasťovať ... mne najlepšie pomáha klasická modrá Indulona.