Ženy ako to zvládate ? Máte v zadku asi super motor 😃 ráno vstanem spravím raňajky najem sa spracem po nich potom sa vrhnem na obed tak 2 hodiny som v kuchyni potom zase spracem do myčky naobedujem sa medzi tým dám ešte prať vyvesim ...a potom koniec padne 13:00 a ja ľahnem do postele a som úplne KO som tak vyžmykana ako keby som ťahala tri 24. za sebou ..niekedy dokonca zaspím do 16:00-17:00 a čakám kým je druhý deň ..a to ešte nechodím do roboty ani 🤦🤦🤦
to pre koľkých varíš...
daj si magnézium, troška ťa postaví na nohy.
prečo si doma - máš malé deti? ak áno, tak aj tie vedia dať pekne zabrať... 😉
2hodiny v kuchyni? 😮
@dominikamacakova čo je to 2 hodiny... ja aj 4 ...záleží pre koľkých stravníkov varíš...
podla mna nic extra... :D nemas nejake zdravotne problemy, mas dostatok vitaminov/mineralov? aktivity, sport? nieco ti musi dobit baterky :D ved v po dstate robis ranajky a obed a vyvesis pradlo :D
@deti95060810 ja a dve deti a určite tam nie som každý deň
@deti95060810
Som na ID skrz depresie, dieťatko išlo od Januára do jaslí teraz pôjde od septembra už normálne do škôlky
@melanta ja som doma, muž je v práci
@zuzanockamt aj našupať zemiaky a pokrájať suroviny cibuľu ? :o a to všetko do 1.5 hodiny ? 😯😯😯
autorka tak ja varím pre 7 ľudí - od 13 r + a všetko strááášne dlho trvá... aj 4 hod.
len zemiakov potrebujem 2,5 kg na obed....
Mám odsledované, že za 1 a pol hodiny uvarím komplet obed aj s prestojmi počas varenia keď nemám čo robiť len občas zamiešať. Keď potrebujem zapnem ráno práčku, počas varenia operie, vyvesim, dovarím, riady za pár minút počas chystania a po zjedení taniere. Nie si unavená z depresie? Lebo práve keď treba viac vecí v domácnosti naraz idem ako píla a potom len oddychujem 😁
no tak ja varim v klude aj dlhsie... resp "vari sa".. ja nestojim pri sporaku :D vacsinou to nahadzem do hrnca, polievka sa vari aj cele doobedie... druhe zalezi od jedla... od pol hodiny do hodiny... ved tak supnem robit ryzu a netutkam sa s krumlami :D cestoviny a pod tiez netrvaju dlho. Ak robim nejake komplikovane veci, tak to som aj pol dna v kuchyni... v podstate nonstom od ranajok az do obeda a odbieham prat, zehlit, vysavat...
Nezvladam. ;D Mne sa paci teoria mat uvareny obed do 10tej.. ;D ...a ked chcem oddych,spravim si ho.. domacnost neutecie.. Riady niekedy cakaju na manzela ;D a ja idem s detmi von alebo sa inac hrame.. a na obed mame siestu vsetci od 13 do 15. ;) Poobede uz toho vela nenarobim.. Som ranne vtaca. Ale teda nieco rychle na obed a pracka a okolo deti a ranna zapratovacia rutina..to uz robim so zavretymi ocami.. a tie ostatne veci ako som inde pisala 1 vec navyse.. a som happy. ;D (wc,skina,rura,chladnicka,nastenka,oblecenie pretriedit,za lavicoou vybrat tonu veci a vysavat/utriet..) Ale kdeze happy nie som..zavrem oci.. :D Otrasne to tu vyzera.
tak skus poprosit lekara o zmenu liekov, stavy ktore popisujes su z depresie, takze normal. Skus aj nejaky stacionar, kde ti pomozu zaradit sa viac do zivota, viac energie
Tu unavu mas asi z antidepresiv.
a prečo si si potom zakladala rodinu ked si takto zdravotne na tom zle? to ťa vycucá viac ako zdravého človeka.Ja ti poviem tak,že ja som zdravá,nemám ani nijaké diagnozy,neberiem ani antidepresíva ale tiež by ma to vyšťavilo okolo domácnosti a stáť takto dlho pri sporáku a ani ktovieako nebavilo.Ale zase ja nemám deti a ani ich neplánujem.Takto si navaríme kedy máme na čo chuť alebo objednáme domov a máme vystarané.Nikde sa nenaháňam.A ked sa mi nechce ani neupratujem.Ja by som sa teda nepretrhla na úkor seba a zdravia.To mi je prednejšie
Raz za nesiac predpripravim do mrazaku.
Osmazim kopu cibule, cesnaku, prehodim do 3 roznych hrncov, do jazdeho iny druh masa, posolim, podusim…..
Nakrabickujem do mrazaku a potom uz len vytahujem, prihodim cestoviny (bulgur, ryzu, kuskus, zemiaky….., zeleninu, vzdy ine korenie……
Toto velke. Hystanie mi zaberie asi 2 hidiny.
Potom uz le pn bezne varenie, 20-30 minut aj s upratanim kuchyne.
Máš depresiu a toto je normálny priznak. Super, že sa vieš hecnut a ten obed spraviť 👍 chýba mi v Tom dennom programe prechádzka, min 60 minút na čerstvom vzduchu denne je súčasťou terapie depresie.
A muž robí v domácnosti čo? Či žiješ bez chlapa? Lebo ak je v domácnosti muž, rovnakou mierou má prispievať k starostlivosť o domácnosť. Keďže v nej žijete obaja. Nie pomáhať, ale rovnako sa starať ako ty.