Nezobudím sa na plač môjho dieťaťa

15. apr 2024

Ja sa už bojim večer zaspať, že ho opäť nebudem počuť. Malo kedy prespi celú noc. Budí sa že je smädny alebo sa udrie do steny alebo sa mu niečo zlé sníva. Môže kričať plakať a ja spim ako drevo. Myslím že je to preto že som s nim spala 4 roky a konečne som sa odhodlala vrátiť sa do spálne. Konečne sa viem po 4 rokoch poriadne vyspať. Vlastne ani neviem akú chcem radu. Je to deprimujuce. Včera v noci prišiel za mnou s plačom až k nám do spálne cez tu tmavú chodbu. Mam sa vratiť lebo ešte nie je zrelý spať sám?

anjelicek26
15. apr 2024

Na chodbe nechaj svetlo (ja mam dodnes na schodoch vianočné svetielka na noc) a zapni nazad baby kameru a pocut ho budes...kazdopadne 4 ročný vie prijst,ked sa niečo bude diať.

thereisabear
15. apr 2024

Ani kamera/vysielačka ťa nezobudí?

autor
15. apr 2024

@anjelicek26 kameru som už odložila ale asi ju skúsim zas vybrať aj malé svetielko som dnes nechala na chodbe zapnuté

autor
15. apr 2024

@thereisabear skúsim a uvidím

thereisabear
15. apr 2024

Ak sa pravidelne budí, určite by som nechala kameru.

sissy27
15. apr 2024

Ma 4 roky, asi som necitliva, ale smerovala by som ho k tomu, ze smad ci potreba cikat nie je dovod na plac - na wc hadam vie ist, k posteli daj flasu s vodou, za postel nejaky tapacir nech sa nebuchne o stenu.
A ak teda naozaj nieco, tak moze prist do spalne, nechaj nejake nocne svetlo v chodbe.

lenja123
16. apr 2024

Podľa názvu témy som myslela, že sa jedná o novorodenca. Ale keď píšeš o 4ročnom dieťati, tak hlavne kľud. Nechaj mu aspoň pre začiatok nočné svetlo a vysvetli, že si vo vedľajšej izbe a že ho jednoducho nepočuješ, keď niečo potrebuje, nech príde. Je úplne bežné, že deti v tomto aj vyššom veku prídu v noci za rodičmi. A ešte jedna vec - kde je otec dieťaťa a ako on reaguje? Tiež sa nezobudí?

simsalabim
16. apr 2024

@sissy27 suhlasim, treba ho viest k samostatnosti. Pitie k postielke, svetielka dat na chodbu, nech trafi na wc... aj mama sa potrebuje vyspat.

lb1984
16. apr 2024

Ja som na tom podobne 🤗 Mala spi od 2.5 roka sama vo svojej izbe. Keď niečo potrebuje príde sama. Keď je chorá spi s nou muž ja len chodím kontrolovať. .... ale môj problém je ale ze sa nezobudim ani keď príde, teda ma inštrukcie ma zobudiť keby niečo. V izbicke ma stmievatelnu lampu a vždy zapálené svetlo na chodbe. Zatiaľ tak fungujeme 4,5 roka a ide to...

dzejsik
16. apr 2024

kup mu svietiacu flasu do postele a nech sa napije sam, ved ma 4 roky a ak sa udiera, tak mu k stene dajte nejaky valec, svetielko dochodby sa zide

babulkomale
16. apr 2024

Kameru si daj naspat, ja mam uz starsie deti ako ty a stale ju mam, nikdy nevies kedy zacnu vracat alebo pride horucka.

zorkahorka
16. apr 2024

@babulkomale a tu horucku ako bude vidiet cez kameru? Ved dieta sa zobudi, pride k mame a povie, ze mu je zle. Tiez som za samostatnost.
Mimochodom, @autorka a orec vstst namiesto teba nemoze?

babulkomale
16. apr 2024

@zorkahorka to sa vazne pytas takuto sprostost? Samostatnost s tym nic nema.
Syn mava styridsiatky kedy bluzni a moze aj odpadnut.
Naproti tomu ked ma iba kasel a sopel, bol uz aj sam doma kym sme boli v praci.
Samostatne si robi desiatu, cestuje. To nema nic s horuckou a kamerou 🤦

zorkahorka
16. apr 2024

@babulkomale nie kazde dieta mava 40 uprostred noci len tak. Teploty sa zvyknu objavit vecer. Za mnou syn normalne prisiel, ze ho boli hlava a dala som mu liek. Inak liek na teplotu nepodavam, sama vzdy klesne.
Okrem toho - jej dieta ma snad aj otca, nemusi k nemu vstavat len ona

babulkomale
16. apr 2024

@zorkahorka dobre, tvoj syn a co?
Je zle, ze mame v spalni vysielacku a vieme co sa deje v detskej? Ci preco oponujes? Prekaza ti to?
Ano, samozrejme, u nas kto prvy pocuje, vstane a ide.
Nerozumiem co riesis.

zorkahorka
16. apr 2024

@babulkomale nic, len som hodila poznamku na tvoj nazor. mam pocit, ze si dnes akasi rozrusena. Kluuud, ved sa nic nedeje, netreba sa prilis vzrušovať

tamitamitami
16. apr 2024

Tiež si myslím že ak dieťa spáva samé v izbe je ideálne riešenie mať video pestúnku a na chodbe malé svetlo do zástrčky. Budeš aj ty kľudná že vieš čo sa deje a aj dieťa bude kľudné keď bude vedieť že má na chodbe svetlo a môže kedy kolvek prísť.