Neznesiteľné bolesti zubov

sunny0078
24. feb 2021

Ahojte. Tri dni dozadu ma začali hrozne bolieť zuby, opuchla som, tabletky nepomáhali a nič som ani nebola schopná zjesť. Dnes som bola na čistenie kanálikov tých zubov pod mikroskopom. Zuby vyčistili a zaplnili. Myslela som si, že tá bolesť sa po zákroku zmierni ale nič. Zuby po vypršaní anestézy bolia stále rovnako. Nie som schopná ani jesť ani spať lebo hrozne bolia. Lekár mi vravel, že nebude predpisovať lieky len mám počkať pár dní a ono to prestane ale tá bolesť je fakt neznesiteľná :( Lieky proti bolesti absolútne nepomáhajú a už aj tak som z toho že som nejedla a nespala 4 dni dosť slabá. Čo myslíte, mám mu napísať hneď na ďalší deň aby mi prepísal nejaké lieky alebo ešte počkať?

laura1607
24. feb 2021

@sunny0078 ahoj no ja by som určite volala hneď ráno ono to bolieť ešte bude ale pokiaľ máš možnosť si uľaviť od bolesti prečo nie

suzitok
24. feb 2021

@sunny0078 ahoj, podla mna az taka bolest nie je prirodzená...ja akurát riesim to iste, po anestéze som nemala takmer ziadne bolesti, teda iba úplne mierne a o dva dni to preslo...mne hned povedal, ze intenzívna silna bolest nesmie byt, ak ano, okamžite mám volať...
Myslim, ze lieky u teba nebudu jedinym riesenim, bude treba zub nanovo pozriet

elaela23
24. feb 2021

A nemusi to byt ani zub.Ja som bola na ORL,zubar mu robil aj rontgen a nakoniec to bol trojklanny nerv.jeden den som skoncila v nemocnici na infuziu,lebo som uz nevedela vydrzat.nikomu tu bolest neprajem. Nevedela som ci ma boli zub,oko,okostnica,ucho. No ale ak si ista tym zubom,tak mozno aj zapal okostnice.asi by som ziadala antibiotika, co cakat par dni.

sylvie
24. feb 2021

Toto som zazila v januari a nikomu tu bolest neprajem. Tiez mi cistil kanalik, opuchla som, bolest tiez neznesitelna, uz aj par dni pretym, ale po zakroku zase.. Skoncila som na Heydukovej v nemocnici s hnisavym zapalom okostnice. Bola som tam tyzden na infuzkach.. Urcite necakat!

sunny0078
autor
24. feb 2021

No dnes som sa zase absolútne nevyspala ale teraz ako som vstala je to síce menšia bolesť zubov, čo som rada, ale zdá sa mi že sa opuch sa rozširuje. Tažko sa mi otvárajú kvôli tomu opuchu ústa a aj zuby sú dosť citlivé a miestami mám pocit že ma bolí celá sánka. No neviem ... po tých vašich príspevkoch sa dosť bojím aby to nebolo časom niečo vážnejšie ale na druhú stranu si hovorím že možno to prejde po pár dňoch tak ja neviem ...

ciernaovecka8
24. feb 2021

Mňa to ešte cca týždeň po ošetrení bolelo. Zubárka mi predpísala Flector proti bolesti, nechápem prečo ti nič nechceli dať na bolesť... Opuch ale nie je dobré znamenie. Bolesti sú bežné po čistení kanálikov, ale nemali by sa stupňovať.

karpina
24. feb 2021

@sunny0078 Určite sa ozvi zubárovi čím skôr, mal by ti poslat elektronicky ATB Jednoznačne ide u teba o zápal a neboj sa ozvať, on si je vedomý, že môžeš mať aj zápal. Nemusíš trpieť ako zviera.

sunny0078
autor
24. feb 2021

@karpina už mám ATB ale neviem či to pomôže lebo bolesti vôbec neustupujú stále je to na tom istom :(

sunny0078
autor
24. feb 2021

@ciernaovecka8 a keď sa môžem opýtať, aká to bola bolesť? len taká mierna alebo ako?

sunny0078
autor
24. feb 2021

@suzitok takže intenzívna bolesť by nemala byť? Lebo ja by som povedala že moja je dosť intenzívna a aj ma bolia ako keby ďasná na podnebí pri zuboch v zadu neviem ako sa to volá

karpina
24. feb 2021

@sunny0078 Atb by ti mali zabrať asi po dvoch dňoch. Ake máš, Dalacin?

sunny0078
autor
24. feb 2021

@karpina ta dúfam že to zaberie ... mám Augmentin 625 mg

karpina
24. feb 2021

@sunny0078 Určite zaberie, davaj si aj od bolesti, za dva dni bude zmena aj opuch sa zlepší. Držím palce, aby bola táto noc lepšia.

sunny0078
autor
25. feb 2021

@karpina no tak večer som zase nemohla spať. Strašná bolesť taká pulzujúca, ktorá mi strašne tlačila na zuby. Zuby sú stále neskutočne citlivé a opuch stále taký istý a to aj napriek tomu že si to chladím aj ľadom. Ďasná a podnebie bolestivé. Ja neviem ale myslíš že to naozaj prejde alebo mám pre istotu napísať lekárovi že mám bolesti?

karpina
25. feb 2021

@sunny0078 Antibiotika by ti naozaj mali za dva dni zabrať., Ako dlho berieš ten Augmentin? Ak ti nezaberie, treba zmeniť atb, aj ked obsahuje kyselinu klavulánovú, ktorá zabraňuje, aby sa ATB stalo neúčinným. Ešte vydrž, malo by ti to zabrať.

karpina
25. feb 2021

Aj tak by som sa ozvala zubnému, možno máš absces, ktorý je treba otvoriť, že by polavil tlak. A ak ani ATB nezaberá, je možné, že máš nahromadený hnis za koreňmi. už je dosť hodín teraz, nemáš niekde poblíž svojho bydliska pohotovosť?

mousegirl
25. feb 2021

@sunny0078 určite volaj zubárovi! Divím sa že ti tie kanáliky hneď aj zaplnili, mali ti najprv len dat vložku a čakať či zápal ustúpi, ev hneď aj antibiotiká. Ak máš opuch tvare tak je to znak že je zapálená kosť, pravdepodobne sa ti tvorí stále hnis v kosti a keďže nemá kadiaľ odtekať pri už vyplnených kanálikoch tak preto ta pulzujúca bolest. Ak ta zubár odbije chod k inému, sj na pohotovosť.

sunny0078
autor
26. feb 2021

@karpina
@mousegirl okay, tak hneď ráno sa ozvem lekárovi, že mám stále opuch a uvidím. Ďakujem Vám

sylvie
26. feb 2021

@sunny0078 ja ked som prisla na druhy den s opuchom k zubarovi, tak mi hned vypisali listok na Heydukovu.. tam na mna pozrel primar len na chodbe hned povedal, ze je to na hospitalizaciu.. necakaj uz prosim ta, ak ta odbije, tak chod na pohotovost..

karpina
26. feb 2021

@sunny0078 Držím palce a daj vedieť, ako si dopadla.