Ahojte,
staršie dieťa je dosť náročné, bohužiaľ rozmaznané (nie mnou) a nedá si ani po 150x povedať, začnem kričať aj tak nič začne ma biť snažím sa komunikovať, nezaberá, nemá voči mne žiadny rešpekt ako náhle nastúpi otec už je kľudnejšie a na veľa si aj dá povedať
Niekedy ako med a inokedy ako satan s neviem s čím všetkým dokopy ....
Mala som takéto pocity pri tehotenstve... ze to nedávam, bolo to náročné, po pôrode to naozaj prestalo no zase to začína...
myslíte že je nezmysel povedať gyn o tom že to nezvládam? Že by som chcela niečo na nervy nech poradí? Alebo? 😐(predtým keď som to riešila s chlapom, ma odhovoril od liekov a nič podobného, tak sa pýtam tu)
Som naozaj v koncoch, s rodinou to nemám bohužiaľ momentálne najideálnejšie, tlak z bábätka (6mes.)
Nerobí mi ich plač dobre chytá ma panika, bezmocnost, ppocit menej cennosti ... staršie robí mladšiemu zle, nenechá vyspať, stále s niečím buzeruje....
Keď napomeniem je zle útočí, rozreve sa a reve na cele hrdlo, kričí rumazga taktiež ak niečo neurobíme ako chce alebo nedáme co chce ... už naozaj nevládzem a som zničená...zase 🙄
Ktomuto stavu že sa cítim ako nanič matka ...moja rodina tam tiež nič ideálne, MS mi mešká zopár dní, testy negatívne, (chystám sa k gyn.) kojím, a strašne mi ide na nervy keď reve 😐a nedá si povedať
Určite budete súdiť, ale viem sama že som nanič ... som si toho vedomá... od nervov ma stále pobolievaju zuby ... (v nervoch si ich stlacam a je to nepríjemné)
Myslíte že ak mi gyn lieky dá alebo nieco bylinkoveho alebo neviem ..že to pomôže, či budem viacej usmievavá? Bez bolesti? Na duši? Ano trápi ma to ako reagujem ako má nepocuva to dieťa ... a neviem už naozaj ako ... nie nieje to kvôli mladšiemu Bábätku... vždy aj predtým to tak bolo ma ťažkú povahu ... 😔😔 a k tomu st.rodicia keď je i nich dovolia všetko keď ich napomeniem tak je zle nech sa staráme doma... že oni dajú a spravia všetko ako chce .... a takto to funguje od 2r lebo si zvyklo na to a očakáva to aj od nás..no ja nepovolim... a to ma strašne trápi tyra a som na dne z toho lebo zas rev krik hadzanie bitie.... neviem co už ... najprv by som chcela začať od seba aby som nestratila mlieko zo stresu keď už aj MS mešká alebo sa posunula...
Ďakujem za prečítanie....prosím naozaj ak nemáte čo k téme... nehejtujte🥺
neprišla pre istotu
Koľko má staršie? Mat dve deti s malý vekovým rozdielom je masaker, aj keď sa to prezentuje ako "úžasná" vec, povedzme si rovno, je to hlavne nápor na nervy.
Na u kľudnenie ti napíše aj obvodný lekár, ale ty potrebuješ hlavne si aj oddýchnuť. Nepíšeš, nakoľko sa angažuje manžel, ci bývate sami, ci máš nejakú pomoc.
@luccija co presne je Ad? Môže to aj obvodná spraviť? Super nikdy som toto neriesila snažila sa to zvládnuť... 🙄😒
@jaskolka staršie nastupuje teraz v septembri do skolky ako 3r mladšie 6mes. 🙂 bývame sami no okrem svojich veci riešime aj svojich rodičov... chlap pomáha to je jasne no aj on má svoje záľuby, do toho robota do teraz bol doma somnou na MD odvčera bol v robote ... a dnes som zas na nervy ... keď kričím tak som staršiemu na smiech 😒😒 som nízka, a skriekam..keď kričím... viem no neviem co robiť... ja som s detmi doma alebo vonku trochu keď sa dá a nieje zlé počasie...snažím sa starsiemu aj venovat kresliť si učíme sa písmená zvieratá atď... no nevydrží ma počúvať reagovat musí sa mykat hmyrit skakat...
Antidepresíva nech si vyrovnanejšia
Áno, môže predpísať aj obvodná.3 r dieťa ešte neobsedí pri takých aktivitách asi je živší o to skôr.Pozornost takého dieťa je 15 min.Skus nekricat to už pozná a len si škodis.Ked si na smiech tak nebude rozprávka, zmrzlina zase úplne si nemôže robiť čo chce, keď niečo zakazes.
My máme takéto stavy s najmladším 🙄🙄🙄 teraz nastupuje do škôlky som zvedavá a bojím sa ze nám ho vrátia
Mňa len zaujalo to, že dieťa je rozmaznané - nie mnou. Tak kým? ja mám rozmaznané dieťa a je rozmaznané mnou, nedávam to nikomu za vinu. Lebo ako rodič môžem zakročiť, ak mi niekto dieťa rozmaznáva a mne sa to nepáči, alebo sa mýlim?
No jednoducho máš malý vekový rozdiel. Tetaz ide starší do škôlky, čiže ber to tak ze trochu "oddýchneš" a jemu prospeje kolektív. Také dieťa nevie ešte dlho udržať pozornosť, preto v škôlke sa aktivity striedajú, to pri najlepšej vôli nemôžeš ty doma dodržať, dupľom ak máš ešte dojča na starosti. Za mňa je školka najlepšie, co kedy vymysleli.
Co sa týka kriku, ver tomu, ze 99%žien kričí na deti, len na sociálnych sieťach sa to prezentuje, ze v živote na deti sa hlas nezvýši. Figu borovu, chcela by som vidieť takú matku reálne. Mne sa paci ten vtip, ze keď večer poviem deťom, nech sa idú umyť a dat do pyžamy, tak aj susedia poslúchnu😆
Suhlasim so vsetkym pisanym vyssie len doplnim jednu vec. Len jeden jediny raz by mi ktokolvek povedal, ze si s mojim dietatom bude robit ako chce a ja sa mam starat doma, tak beriem dieta a budem sa starat doma... bez nich! Robis chybu, ze nechas zametat so sebou a davas dieta niekam, kde mu to prostredie ocividne neprospieva.
Starsi ziarli.je to normalne.bol jedinacik a zrazu je doma niekto,z koho sa idu vsetci roztopit. Psychologovia to prirovnavaju tomu, ako by si chlap domov k zene doniesol milenku.. ako by ste sa citila? Skuste sa do toho vzit. Plus bol od vas par dni oddeleny, ked ste bola v porodnici..a potom ste sa vratila s niekym, s kym travite cas.
Venujte mu cas, ked mladsie spi. Nechajte mladsie ockovi, vybehnite von len so starsim.aspon raz do tyzdna. Plus potrebujete nie antidepresiva, ale spanok a cas pre seba. Zavolajte babky, tetky, kamosky na pomoc.. a klud, mate narocne obdobie, nie ste nanic, presli sme si tym kazda.. inak, cakajte, ze skolkou sa spravanie este moze zhorsit. Bude ziarlit, preco babo moze byt doma a on odlozeny v skolke.. drzim palce🍀
@autorka skusim. Ak bude starsi robit zle mladsiemu, starsiemu nic nehovor v tej chvili, zober mladsieho na ruky, aby bol v bezpeci. A venuj sa mladsiemu. So starsim sa porozoravaj, ked bude mladsi spat, preco to robi a najdite riesenia a toho sa drzte.
Na nervy skus odist z domu niekam na kavu, zavri pri tom oci, relaxuj. Musis sa vzdialit z toho detskeho sveta aby si sa vratila plna energie s rozumnymi rieseniami. Inak sa zacyklis a nic nevyriesis.
@luccija ahoj no popravde naozaj to dieťa somnou máva ako chce nie vždy ale to už musím byť ukricana ako neviem čo a toto naozaj snažím sa vysvetliť aj 100x za sebou prečo nie... a prečo to nieje dobre a prečo to nemá robiť alebo že naozaj sa necítim dobre keď kričí a nevie pekne povedať ze nič mu nerozumiem 😒niekedy pomôže niekedy nie ale ďakujem za každý jeden komentár od vás čakala som tu na tomto koníkovi že ma zhodite...za to ze kričím 😶🫥 že v dnešnej dobe eco raw bio neviem aký trend ... ste úžasné 🥰😍😍
@natiblaskova ahoj, toho sa bojím aj ja a chytá ma bezmocnost ešte viac ... keďže by som naozaj sa chcela vrátiť do prace keď mladšie bude mat rok max 2r. A keď mi vrátia staršie domov tak som skončila 🙄bude to narocnejsie a určite nebudem môcť robiť na plno ale len na skrátené...ale o to nejde bojím sa že ešte viac zdivie každá mama vraví ze sa môže stať aj to že sa polepsi ale aj to že sa naučí aj od iných deti iné veci 😒 pri týchto deťoch si vravím ze neviem kto to kedy povedal "materska dovolenka" kks... ASI na 90% chlap ktorý sa nevedel vcítiť do roly matky a všetkého okolo toho
@earlgrey ach ahoj, neviem už naozaj ci som to vyššie spomenula no asi áno. Svokra tá ide aj proti mne aj proti synovi aj proti svokrovi... všetci vieme ze robí zle...ona si nedá povedať... lebo prvorodené... od jediného syna ... a teraz všetko robí prosím pekne tá žena sa dá na 4 a lozí, robia koňa, skáču, grimasujú a toto hlavne pre dieta nieje najlepšie 😒
Ako chápem je to milé že sa venujú navzájom ze majú krásny vzťah no ja rozmýšľam dopredu a to co teraz robí niekedy ma chytá už panika a predstava keď toto bude robiť v škôlke co si o nás ako rodičov pomyslia... 😬
@jaskolka ach ahoj, vravíš mi ako z duše každá z nás ktorá naozaj trávime čas len s detmi a staráme sa o ne sme úplne psychicky labilné (ako mi včera chlap povedal🥲) - vzala som to už ako aj fakt lebo necítim sa fajn... včera som mala stav taky ze hlava mi išla odskocit niekam, do toho na hrudi ma ťažilo no hrôza 🙄 a to staršie už bolo kľudne.. keď prišiel otec ... 🫥 ja len dúfam že si oddýchnem ako píšeš🙂 .... keďže ešte musím škôlku riešiť príspevky tam jedlo zrps atď neviem kedy chcú dat stretnutue (niekedy začiatkom septembra by malo byt dátum nevieme..) ... a to obliekanie chystanie je naozaj na nervy 😶🌫️predstava ako bude vysádzať keď prídem tam ze ideme domov... nuž neviem 😐 (aj keď áno babka sa zas chce angažovať, a chce si vziať dovolenku na ten prvý týždeň) co by bolo naozaj pekne keby nemá taký zlý vplyv co si ona ani neuvedomuje....a tým že všetko dovolí ze všetkom podporuje všetko spravia spolu... príde domov ako z divých vajec 😖
@kandelabra ja viem všetko si bohužiaľ uvedomujem. No majú spolu krásny vzťah dosť sú naviazaní na seba. A zas niesom ten typ človeka čo nedovolím aby sa mali spolu dobre aj keď áno potom trpím ja ...😒aj keď nie vždy to tak je ale väčšinou... už aj chlap upozorňoval že babka nemôže to a to ... zrušila ho ako 3rocneho ... 😅🤣 a držala si odstup asi týždeň normálne ani nekomunikovali spolu 🫥 nech doprace nechodí ze pôjde peši alebo busom 😅vyhýbala sa ...
@mariynka ahoj, to nemyslíš vážne? Ze zas budú ďalšie scény 🫣😅😅 keď sme boli na DoD tak sme revom šli odtiaľ tak snáď sa nič nezmení a škôlka bude fajn miestom 🙄 bez nutenia
@akje skúšala som už qj túto psycho metódu nereagovať a bud ticho ... nepomohlo naozaj... začne kričať na cele hrdlo 😪ako keby ho derie z kože a zároveň dávam na telo zdravé kamene...no u babky má 150% istotu ze môže všetko ze ma všetko hneď bez výhovoriek všetko do ruky no moja výchova takáto nieje ja som pripravovala to dieťa do skolky ... ja som učila ako jest lyzickou...ako ísť na wc ...utriet sa...splachnut...poodkladat stupienok dosku... na svoje miesto... dokáže si zapnúť vodu na umývadle umyť ruky a utriet ... učím prakticky občas áno blaznime sa ale ani to nemôžem preháňať lebo v tej hlavičke prepne koliesko a som zas ubyta mam nohu na chrbte co naozaj boli ma silné kosti... alebo začne kopať nohami už som mala aj modriny na stehnách... no nervaci sa keď nieje hneď tak ako chce ako babka Naučila a ja nebudem robiť to co chce tak ma takéto scény... a niekedy keď sa nebije ale len kričí alebo utecie do vankúša a durdi sa... keď sa pýtam co sa deje ... hnevám sa... prečo sa hneváš... lebo chcem... prečo chceš sa hnevať, nakoho sa hnevas ? Odpovedá ak nemá amok...vtedy to riešiť vieme
@mariynka no jedna babka na obe deti , mladšie je zas maznave môj 3cecok😅🤣 ten sa starkych boji ten ich pred tým videl a už rev až o 3 ulice bolo počuť ten pisklavy rev 😅... moja mama sa neangazuje nijak. Preto som rada za svokru aspoň áno hnevá ma ale majú len ju . Moja mama to nič boh mi odpust za toto co píšem ale ona sama mi dala najavo že adoptovana do opatery je jej dcéra a nie ja 🙂 ale to tu nebudem rozoberať... jednoducho obe deti majú len babku z tatinovej strany, aj deda 🙂 kamošky mám no každá má svoje starosti robotu niektoré už svoje rodiny ... a nikto k nám nechodí len tá jedna kamoška od detstva ale už sme si preskakali vselicim...no nemôžem povedať...šialená Dora...ale ako sestra ❤️🩹aj keď sa stretávame malinko 😊 keď príde vždy ďakujem 🫠aj keď za malú chvíľku ze si nasla čas na návštevu
Dúfam že som vám na všetko reagovala, naozaj som sa snažila 😵💫 no zas ma chytá moja hlava (neberiem lieky aj kvôli dojceniu)
Zlatíčko drž sa. Ten starší nie je rozmaznaný. To je taká fáza. nebuď naňho príliš prísna. Tým pádom sme mali všetky "rozmaznané" staršie deti v tomto veku 😉. Ja mám tri. Bol to masaker. Ja ti zas tak poviem, že keď mi nastúpila staršia do škôlky, tak aspoň doobeda som si trošku vydýchla, že som bola len s jedným dieťaťom chvíľku doma. Drž sa. Skús toho lekára, ale hlavne si ty nič nevyčítaj, že ty za to nejakým spôsobom môžeš alebo čo... Naozaj veľa veľa žien sme si týmto prešli, čo opisuješ. Je to len fáza, tie deti vyrastú a bude to lepšie, keď ti aj mladšie nastúpi do škôlky (ja viem, že je to ďaleko, čiže ak máš pocit, že už to naozaj nevieš vydržať, tak choď sa poradiť s lekárom, to určite áno, ale nezvaľuj vinu na seba, že TY si nemožná, to naozaj potom 90% matiek s dvoma deťmi s nízkym vekovým rozdielom, ktoré sme ich mali nonstop doma, sme (boli) nemožné). Moje už sú veľké a teraz už máme zas iné radosti 😁.
@mikadooo veľmi pekne ďakujem 😇 ďakujem za slová 🥰 ano je mi to jasne že vekom sa to zmení, no tieto stavy staršieho mame už od 2r čiže rok cca ❤️🩹 ale veľmi dobre spraví keď viem že to veľa z vás zažilo 🥰
@natiblaskova tam bude úplne iný😉
Ako to čítam tak máš úplne normálne živé dieťa v období vzdoru😉ale veď to je dobre, že sa mu babka venuje a chodí po štyroch ty si nerob žiadne starosti s tým ako budú na vás v škôlke pozerať vieš čo tam deti robia🤣má len 3!roky pred chvíľou cural do plienky.Za mňa je to najhorší vekový rozdiel prvé je ešte dosť malé a hlúpe a ty musíš strážiť druhého nech mu prvý nespraví zle a zároveň sa venovať staršiemu.
Podľa toho, čo píšeš ho pekne pripravujeme na škôlku.Pravdaze sa naučí veľa zlých veci od ostatných detí, ale aj dobrých.
Čaká ťa niečo nove, tak si nervózna.Ano, môže sa stať, že ho ešte budeš ráno nasilu obliekať a ťahať do škôlky snad toto sa vám vyhne.Niektore deti to začnú robiť po týždni, dvoch...keď zistia, že už všetko videli a je to na stalo.Drzim Ti palce je to náročné a tak ako sa ty cítiš sa cíti veľa žien.
Áno, babky sú na zábavu, blaznenie buď rada za ňu aj, keď niekedy je to moc.
Mojej kamarátky 3 r bral bábätku cumel, naschvál hračky, dal mu podusku na hlavu jednoducho ten malý človek ťa mal stále pre seba a je tu rival.Nie každé dieťa prijme súrodenca s radosťou v takom veku a aj staršom a možno naschvál na seba upozorňuje, je hlučny, vystrája, keď sa dá venuj čas iba jemu knižky, postiskat atď...pochváliť ho...niekedy sú tie deti celý deň okrikovane
@luccija bodaj by si mala pravdu. Pri tom starší synovia takí neboli, tak sa obávam problém je aj s jedlom som rada, že do neho dám pečené zemiaky a lokše 😱 tam umrie od hladu. Žiadnu polievku, omáčku, ryžu proste nič, kde mu nesedí konzistencia
@luccija ďakujem za krásne slová áno som za ňu veľmi rada aj keď to nieje najľahšie a preto nejdem proti nej ...lebo vlastne ma len ju a dedka 🙄
@luccija práveže vždy sa snažíme aby ani jedno dieťa "nebolo same" bud ja alebo chlap striedame sa 🙂 ale čo už spravím popravde? Možno sa tu objaví aj mamka ktorá povie že prehanam...no ja naozaj aj teraz mam vykricany hlas lebo keď začne revat tak skôr kričí ako reve 🙄 100x opakujem nieje dobre chytá amor a je zle ... ráno hneď sa pomojkame popusinkujeme aj počas dňa ...zvykneme spolu tancovať... písať písmená na tabulu kresliť si... strihať a všeličo dokonca aj na plátno sme maľovali... venujem sa aj staršiemu... mladšie je kludnejsie oveľa aj keď blaboce.. no starší začne amokovat s krikom a mladšie zas reve lebo sa bojí... dokooola 🥴 dnes som dokonca nemohla ani k Dr. Lebo cely deň nespalo to staršie dieťa... ze by som sa vymenila s tatom a odskočila 🙄 teraz par minút je tomu co obe deti spia najradšej by som si supla vínko no chlap je úplne proti .. a mam zabrany kvôli dojčeniu😔
@natiblaskova tohto sa bojim aj ja ako papa veľmi pekne dokonca aj s priborom už bola snahy... ale nezje hocico...a to stačí ze kukne povie že nepaci sa mi to nechutí mi to nechcem to chcem iné papať a ja musím vymýšľať...niekedy zas fakt není ako kedy času tak musí jest to čo je ale malokrat lebo fakt nedá sa počúvať ten krik ešte aj teraz to počujem a to už spi ...zas ma boli len hlava 🥴😵 ach ženy ...niekedy rozmýšľam ze byť dieťaťom nebolo až také zle ... myslím to že ste toho veľa neriešili🙂 som r.98 😶
Ahojte bola som u Dr. Nakoniec nič zle sa nenaslo a nebolo ani tehotenstvo, čiže len hormóny veľa robí kojenie ☺️
Nie si nanič máš dve malé deti.Na nervy Ti predpíše obvodná, alebo psychiater.Ale, keď kojis ukludnovak nemôžeš AD áno.
Ale určite si to nepredstavuj, že si dáš tabletku a bude svet ružový a dieťa dobre.Si unavená, tak reakcie sú adekvátne k tomu.
Aspoň hodina pre seba vypadnúť z domu by ti pomohla.A z voľnopredajných magnézium, b vitamíny a sedatif PC, alebo pozri či môžeš persen