Nežiadúce účinky Diprophosu

ivanafialkova
21. sep 2015

Ahojte. Chcem sa opýtať, či niektorá nebola liečená injekciami diprophos. Ja som mala 5 injekcií každe 3 týždne jednu. Pred 21 dňami som zobrala poslednú. Mala som nespavosť aj som pribrala,potenie a opuch tváre. A dnes som zas opuchnutá v tváry vypadám strašne. Zmizne to časom???Aké máte skúsenosti? Ďakujem.

lucyk29
22. sep 2015

A kvoli comu ste to brali ?

aristka
22. sep 2015

Zas si dnes opuchnuta ....urcite to nie je reakcia na nieco ine ...urcite to stoji za konzultaciu z dr. Mozno pohotovost ,kedze ti opuchla tvar ..mozno anafylaxia na nieco .aby sa to nezhorsilo ....az teraz pozeram ,ze je to zo vcera ,takze si urcite vyhladala pomoc....

janjadr
22. sep 2015

Diprophos je kortikosteroid a tazkosti, ktore popisujes, su neziaduce ucinky tohto lieku, ktoreho 5 davok postupne kazde 3 tyzdne su celkovo dost slusna davka. "Opuch tvare" je tiez neziaduci ucinok, vola sa to "facies lunata" a je to tzv.mesiacikovita tvar. Zmizne to postupne, este nejake tyzdne (mozno 2-4, je to individualne), to este ale potrva.

ivanafialkova
autor
23. sep 2015

@lucyk29 dala mi to neurologička na chrbticu, ale veľmi dobre mi tlmila alergiu. Ja mám august september sezónu a prvý krát som dýchala za 20 rokov, ale tieto následky....

ivanafialkova
autor
23. sep 2015

@aristka bola som u dr. Ale veľmi nevedela.. 😒

ivanafialkova
autor
23. sep 2015

@janjadr ďakujem za super odpoveď. takú mi nedala ani doktorka. A myslíš, že by som si mohla dať lieky na odvodnenie? Včera mi nejaké dala doktorka. Lebo hanbím sa po svete chodiť som jak alkoholik ☹

janjadr
23. sep 2015

Ak si neni tehotna, a to myslim nie si, tak lieky na odvodnenie ti urcite pomozu, resp.urychlia odstranit zmenu tvare na povodny stav, potom to moze trvat uz len zopar dni, kym sa odvodnis. (v tehotenstve su lieky na odvodnenie az na vazne vynimky kontraindikovane). A ake lieky ti dala? Inak, aj moja svokra mala Diprophos na chrbticu a velmi jej to (prechodne) zlepsilo astmu. 🙂

ivanafialkova
autor
23. sep 2015

No ja som ani nevedela že mám alergickú sezónu ,akože na to to bola pecka. Chrbát ma ale zas bolí. Tabletky na odvodnenie mi dala Furon 40 mg

aristka
23. sep 2015

@ivanafialkova vieš ono je zmetočné ,že si opuchla znova po takej dobe od podania ..preto ti nevedela povedať či je to z kortikoidu ....radšej by som sa info u lekára ,ktorý ti to podal a posúdil opuch a možeš tým padom vylúčiť inu možnu príčinu ,keďže my nevieme o akú dg u teba vobec ide a opuch nevidíme ...určite to ešte skonzultuj u daného dr....aby sa niečo nezanedbalo...

dahra
23. sep 2015

@ivanafialkova - skúsenosť s opuchom nemám, ale párkrát som dostala ako pacient s polyatritídou obstrek do lakťa. Vždy len jednu injekciu, nie častejšie ako raz za 6 mesiacov. Dokonca raz aj v tehotenstve. Predposledný raz som si všimla, že od druhého dňa ma cca 3 dni hrozne, ale hrozne bolela hlava. Inak ma hlava nikdy nebolieva ani nebolievala, pokiaľ sa dokážem úspešne vyhýbať zárubniam a im podobným nástrahám. 😎 Takže pravdepodobne to bolo z toho.

ivanafialkova
autor
23. sep 2015

@dahra no ja som po injekcii 4 dni nespávala....oči dokorán 🙂 ,hrozné nálady,potenie a hlava ako slon. Ja už nikdy viac takú liečbu.

janjadr
23. sep 2015

@ivanafialkova Diprophos ucinkuje relativne rychlo (hodiny), ale efekt pretrvava dlhsie (dni az tyzdne), preto sa injekcie mozu opakovat, aby bol efekt na povodny problem dlhodobejsi. Zaroven vsak sa vsak potom mozu objavit problemy s celkovo vyssou davkou, resp.sa zvyraznia niektore neziaduce ucinky az po opakovanom podani lieku (to je pripad tej mesiacikovitej tvare, po 1 davke by urcite nevznikla). Je to sposobene zadrzanim tekutin a redistribuciou tuku. Lieky na odvodnenie pomozu, furon 40mg je z tych silnejsich, ale zas nie vysoka davka. Asi by som najprv skusila 1/2 tbl., treba vsak byt blizko Wc najblizsie hodiny, cca 4-6h, lebo potom clovek castejsie beha. 🙂 Ale na zakladny problem by to malo pomoct. 🙂

ivanafialkova
autor
23. sep 2015

@janjadr dala som si len polovicu tabletky. A už aj behám....Táto tvár mi začala tak opuchať asi po štvrtej. Rátala som s m nakoľko aj mama niekedy užívala prednison a bolo to podobné. Ale nie až tak že tvár jak alkáč. No budem pár dní dávať na odvodneni a hádam pomôže. Ďakujem Ti veľmi pekne za všetky Tvoje odpovede.

janjadr
23. sep 2015

@ivanafialkova Rada som pomohla. Drzim teda palce, nech si co najskor opat v poriadku. Tvar bude urcite o par dni (snad max.1-2tyzdne) v povodnom stave, mozno trosku tazsie to bude s navratom na povodnu hmotnost. Ak telo len zadrziava tekutiny, tak lieky na odvodnenie pomozu rychlo a budes mat povodnu vahu. Ak si vsak realne aj pribrala (tuk), co moze byt, lebo pri kortikoidoch sa meni metabolizmus, tak schudnutie bude narocnejsie (bude treba klasiku, trosku cvicenie, teda co dovoli chrbat.., dietu). Ale ine nove tazkosti by sa uz urcite nemali objavit. 🙂

ivanafialkova
autor
23. sep 2015

@janjadr ďakujem

yvkay
12. sep 2018

@ivanafialkova ahoj. natrafila som na tuto temu, vcera mi lekar pichol do kolena tuto injekciu, o 3 tyzdne mam prist opat na druhu a potom sa uvidi ci bude este potrebne. uz vyse roka mam problem s kolenom, vcera po 10 mesiacoch mi tahal druhy x vodu z kolena. rozmyslam, ci si kupim tie tabletky na odvodnenie a zacnem uzivat, lebo uz mam po 40 iatke a uz som mala problemy s liekmi a kvoli zavodneniu som ich sama vysadila. ako si na tom a po akom case sa Ti zlepsilo po tych liekoch? dakujem za odpoved.

aristka
12. sep 2018

@yvkay preco si chces kupit lieky na odvodnenie .inak nie su len na predpis.pichnuty kortikoid lokalne do kolena .posobi len lokalne .Zjavne tam mas zapal .ked sa ti tvori tekutina a nic ine sa tam podat neda...tj.ziadne lieky na odvodnenie kvoli diprophosu nie su treba .

yvkay
13. sep 2018

@aristka ahoj. dakujem za odpoved, si zlata 🙂
akurat co mam neziaduce ucinky je scervenanie lic, trosku opuchnute ich mam a citim horucavu v nich. pred tymi par mesiacmi ked mi tahal vodu z kolena prvy x tak som mala tiez take vedlajsie ucinky, ale nenapadlo ma vtedy to nejako viac sa tomu zaoberat, ale teraz druhy x taky vysluch pred pichnutim ( bol to iny lekar ) ci niesom alergicka na lieky, ci nemam zly tlak, ci beriem nieco na zrazanlivost krvi, no tak som si to vyguglila a preto som sa chcela opytat niekoho kto ma s tym skusennosti. A ano mam v kolene zapal a brala som lieky a ziadne nepomohli, koleno stale bolelo, mala som aj elektroliecbu, rehabky a uz som dost z toho zufala, ze nic nepomaha. Som po operacii bedroveho klbu skoro 2 roky a vtedy som si pretazila koleno a od vtedy mam zdrav.problemy.

aristka
13. sep 2018

@yvkay skus si domov zadovazit bioptronovu lampu a skusit ist aj alternativnou metodou .nejaky caj dlhodobo prirodne atb kapucinka zihlava .rakytnik...ale toho co pises by som sa nebala...

tilka5222
17. sep 2018

@yvkay dnes som bola u chirurga na tu istú injekciu teraz čítam každé 3 týždne ja mam prísť za týždeň na ďalšiu (rameno, mala som nelieceny nezistený natrhnuty sval ktorý zle prírastol ku kosti po XY rokoch problémoch s ramenom ktoré vždy ustúpili až teraz nie my toto zistili) normálne sa obávam vedľajších príznakov ako toto čítam nakoľko vždy musím byť unikát a zo všetkého takmer vedľajšie príznaky mam 🤔🤷‍♀️🙈😂 dúfam po tak krátkom odstupe od obstreku na to nezareagujem ešte horšie 🤔

yvkay
17. sep 2018

@tilka5222 ahoj.ja som mala vedlajsie ucinky asi 2 dni, zacervenanie tvare a pocit tepla v licach, ale uz som ok, aj ja mam dlhodoby zapal, ale v kolene a asi, ked nepomahaju uz lieky ani rehabky, tak jedine injekcia asi pomoze, uz v juny mi chcel ortoped pichnut injekciu, ale dal mi lieky a o tyzden som sa mala prist ukazat, ale kedze trosku koleno menej bolelo po tych liekoch, tak mi netahal ani vodu, ze jej nemam az tak vela, ze sa vstrebe, ale teraz po 3 mesiacoch som mala este viac koleno opuchnute, tak mi tahal vodu a pichol injekciu. Asi mas to rameno velmi zapalene, ked ti kazal prist o tyzden, mozno dostanes dve a zapal sa stlmi, urcite lekar vie co je pre rameno najlepsie.mna uz koleno boli menej, uz ho nemam az take opuchnute, od bolesti neberiem nic, mam iba sprej a davam si ho 1x denne, je na zapal,reumu atd.

tilka5222
18. sep 2018

@yvkay moc mi k tomu ramenu okrem toho co som písala nepovedal uvidím teda ale to pichanie je teda katastrofa pre mňa neviem si ani len predstavit co to muselo byt za bolesť s tým kolenom a všetko okolo toho.. Dúfam budem aj ja čím skôr fit prajem veľa zdravia nech máš už pokoj s tým 😘😉😊

yvkay
3. okt 2018

@tilka5222 ahoj.ako sa mas? ja som vcera bola na 2ej injekcii a o mesiac mam kontrolu, koleno ma bolelo preto mi dal aj tu druhu a ked vraj nezaberu injekc.,tak asi ma caka operacia :(

tilka5222
3. okt 2018

@yvkay ahoj vieš čo zabral mi ten obstrek aj injekcie od bolesti a na uvoľnenie ale stále boli ale už menej a môžem už aj pohybovať s rukou.. 10teho zrejme druhý bstrek ale chystám sa na ortopédia traumatologia so zameraním na ramená len je tam problém dovolať sa 🤔 tak snáď sa dovolam a spravia mi vyšetrenia a povedia co ďalej lebo zatiaľ to rieši chirurg a z rontgenu veľa svalstva neuvidí a nezistí co tam je za problém 🤷‍♀️🙈😀

yvkay
3. okt 2018

@tilka5222 tak to som rada, ze uz ta boli menej, bodaj by aspon nam pomohli tie injekcie, ked uz maju take vedlajsie ucinky 😕 ja dnes cela cervena v tvari, horim hned ako som vstala, celu noc som nemohla oka zazmurit, velmi zle na mna vplyva ta injekcia, dufam, ze uz iba zajtra a v piatok to uz bude dobre, dnes som musela cestovat 80 km a tento den bol pre mna hrozny 🙈

odar245
29. jan 2019

Ahojte, neviete mi povedat, za ako dlho sa telo zbavi kortikoidov konkretne Diprophos v decembri som dostal 5 injekcii a teraz sa citim velmi hrozne.

yvkay
29. jan 2019

@odar245 v jednom mesiaci 5?

odar245
30. jan 2019

@yvkay ano dostal som ich pocas jedneho mesiaca, neziaduce ucinky som si precital az tento mesiac a uz bysom do toho nesiel.

yvkay
30. jan 2019

@odar245 no mne ho pichal asi 2-3 do kolena ale každých 6 týždňov ale iba jednu a odstup tých 6t.

yvkay
30. jan 2019

@odar245 ale mi nepomohli a som teraz cca mesiac od operácie.