Baby ahojte, ktore mate skusenost. Mam znamienko 0.6, vid foto. Idem s nim v januari na chirurgiu. Chirurg sj kozna vraveli, ze nebude pozitivna histologia, ze to neni urgent, tak ma supli az na Januar. Mne sa to znamienko nezda, ale som laik... bolelo to chirurgicke odstranenie? Bude velka jazva?
Urgentne znamená, že znamienko mokvá, krváca, má akokeby "rozstrapkany" povrch, nerovnomerné okraje, mení farby, rýchlo rastie alebo je bolestivé. Toto znamienko musíš mať už dlho, do januára by vydržíš. Kožná pravdepodobne usúdila, že vyzerá v poriadku, aj keď na histologiu posielajú asi všetky vzorky.
@patus_2 ano, to znamienko je take uz 4-5 rokov, len tehotenstvami sa ako keby zvacsilo asi o 0.1. Kozna, ze pre pokoj duse ho chce vybrat. Asi len zbytocne stresujem. Neboli, nemokva, neskrabe. A dakujem za reakciu
Teda neviem, mne robili histologiu až po odstránení znamienka, a to som nebola prvýkrát. A nebolí to vôbec. Teraz pred 2 týždňami som dala rezať pod prsiami, lebo sa zväčšilo smerom hore, to vďaka podprsenke. Bojím sa ich, otec mi zomrel na raka kože - znamienka.
@daniela2202 a neostala ti jazva? Oni mi vraveli, ze histologia bude do 2tyzdnov. Jasne, ze mam strach.
Záleží od doktora..... v NM sú dvaja... jeden ti spraví "texaský masaker " a druhý je taký profesionál - že ani stopa. Ten druhý mi robil aj na tvári, síce maličké, ale perfektne 👍👍👍
Tak ty si lekár alebo kožná a chirurg?? Jazva bude podľa toho či je to hlboké a bolieť to nebude lebo ti to umrtvia. A podľa mňa krajšia jazva ako takéto hnusné znamienko.