Nezaočkovaná návšteva z Čiech

leila273
29. aug 2021

Ahojte. Chcela by som sa spýtať, aké sú podmienky v skratke po príchode z Čiech na Slovensko? Chcela by za mnou prísť kamarátka z Prahy na 1 deň, no nieje zaočkovaná a bojí sa, že bude musieť byť v karanténe po návrate zo Slovenka, nakoľko do práce ísť musí. Nevedel by mi niekto v skratke poradiť že ako to vlastne je? Lebo v tých vyhláškach už mám taký bordel, že dovidenia. Ďakujem vopred za odpovede.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sasa1310
29. aug 2021

@leila273 aký bordel z vyhlášok? Veď sa už 2 mesiace nič nemenilo. Kamarátka po príchode na Slovensko musí byť 5 dní v karanténe + zaplatiť si PCR test po 5. dňoch. Neni zaočkovaná, tak nech sedí tam doma v Čechách

loginexistuje
29. aug 2021

a vy ak nie ste ockovani ste v karantene s nou do pcr testu takze jednodnova navsteva u eockovanej nehrozi

leila273
autor
29. aug 2021

@loginexistuje @sasa1310 @viestta ďakujem Vám za skoré odpovede. Ja niesom tiež zaočkovaná, takže sme asi skončili pri videohovore. A len pre zaujímavosť ono je inak povinné absolvovať ten pcr test po tom 5. dni, alebo ak ho neabsolvujem, tak budem musieť byť v karanténe dlhšie ako spomínaných 5 dní? Aj treba po príchode na Slovensko sa niekde registrovať, či to len na hraniciach kontrolujú?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
e1i
29. aug 2021

@leila273 mozu kontrolovat aj z ruvz, lebo udava adresu pobytu pocas karanteny