Mávam búšenie, preskakovanie srdca. Záchytné na EKG extrasystoly, vyhodnotené ako nevýznamné. Problém je že sa bojím, veľmi sa bojím že umriem a nebudem tu pre dcérku, neuvidím ju vyrastať.. vzdy keď to príde mám závrat, slabosť, pocit že strácam vedomie, pocit že už umriem. Neviem čo s tým. Neviem žiť, bojím sa a len čakám, kedy umriem.
@stellarstar robili mi odbery na štítnu, hrozný boli ok. Taktiež po gyn. stránke ok. Som necelý rok po pôrode. Mám 20 rokov a život pre mňa akoby skončil
@stellarstar *hormony
Skus magnézium. Lebo ja mam zníženú funkciu ŠŽ aj som v perimenopauze a ja to mám z toho a mg mi začalo pomôcť
@stellarstar beriem mg aj lieky na ukľudnenie. Nič nepomáha. Bojím sa, že chyb je v srdci aj keď podľa kardio je to ok
Odkedy moj muz zacal znova sportovat a berie lieky, extrasystol je menej a menej, az klesli na minimum. Uz ich ani nevnima. Chodi stale na kontrolu a je to lepsie a lepsie.
Takze - zacni sportovat, ber pravidelne co mas predpisane, magnezium a dobra pravidelna strava. + chrbat dat dokopy, dost ma na to vplyv aj chrbtica. Takze Ms system alebo joga velmi pomozu.
@banalu nemám na ne žiadne lieky, vraj nie je treba. Mám len xanax na ukľudnenie
A doma čo robíš? Máš aj pohyb?
Fuha, tak to potom nemoze byt az take zle, aj ked je to urcite neprijemne... sla by som na tvojom mieste do zmeny zivotneho stylu... to pomze aj psychike.
@stellarstar pohybu mám malo, bojím sa už chodit na prechádzku, hneď sa zadýcham, búši srdce a celkovo mi je potom celý deň veľmi zle. Viem, že by som sa mala začať ale mám neskutočný strach, ktorý ma veľmi paralyzuje..
Tak to bude tvoje psychika, je na čase aby si vstala a začala niečo proti tomu robiť. Strach ti nepomôže
@banalu ono to zo zdravotného hľadiska nevyzerá vôbec zle, vraj je všetko úplne v poriadku. Ani na kontrolu ma kardiológ neobjednal, skôr ten nepríjemný pocit a strach.
Daj si spravit na kardiologii zatazovy test - psychicky sa odblokujes ked ti potvrdia, ze tvoje srdce to v pohode zvladne. Aj muzovi to dost pomohlo, tiez sa bal a prestal so sportom, co bola obrovska chyba.
@banalu robili mi aj záťažový, echo, krv, holter.. Mne to nepomohlo aj keď bolo všetko ok :(
Tak smer psychológ alebo psychiater
@banalu na konci zaťažoveho testu na bicykli som musela zliezt a ľahnúť si, bolo mi na odpadnutie ale vraj všetko úplne ok
@stellarstar chodila som, bez zmeny. Nedokážem s tým nič robiť
Tak si musíš sama v hlave urobiť poriadok
Stále si povedz, aké máš šťastie, že všetky vyšetrenia dopadli dobre a si zdravá. Veľa ľudí také šťastie nemá. To, že si zadýchaná a unavená a musíš si po fyzickej aktivite sadnúť, ľahnúť je preto, lebo nemáš kondíciu.
Psychika je neskutočne krehká. Skús iného psychiatra, napíš odkiaľ si, možno niekto pozná odborníka, ktorý ťa z toho vyvedie. Máš príliš málo rokov aby si sa umárala myšlienkami na smrť. Drž sa 😇
ahoj autorka, ešte máš tie problémy?
@zobaka ahoj, áno. Nie každý deň ale pár krát za mesiac to pride
ahoj, ďakujem za info, chcela som počuť nadejz že to prejde, keďže mám zle es obdobie, čo ti najviac pomohlo, či to prešlo samé? Spozorovala si nejaký súvis s niečím?
@zobaka ja to mám pravdepodobne z úzkosti. Mám tetaniu, GAD aj PP už diagnostikovanú. Beriem antidepresíva a je to o niečo lepšie ale stále sú dni kedy sa mi spustia extrasystoly. Inokedy aj dva týždne kľud a potom bum. Hlavne to mám keď som unavená, nejem alebo pred menštruáciou
Ja mam to iste tiez extrasystoliu potvrdenu uz cca 2 roky
Máš vyšetrenú štítnu? Nie si v perimenopauze? Treba hľadať príčinu