Nevysvetliteľný kašeľ u maminy, ktorá je onkologický pacient

crysol
1. feb 2022

Ahojte. Uz stracam nadej. Moja mamina stale kasle. Je onkologicky pacient (zhubny nador prsnika) . Kazde rano ma strasne zachvaty kasla. Dusi ju a vraj kasle zo zaludka. Zaludok sa jej vraj trasie a ma vysuseny pazerak.Koronu nema.
Vcera bola na gastro vysetrenie. Pazerak aj zaludok je v poriadku.Z plucneho hladiska ju vraj nic neboli, mozno este skusime to. Bola na rtg pluc a bolo to v poriadku. Myslim, ze aj CT. Mamine sa nechce verit, ze by to nebolo zo zaludka ten kasel. Kyselinu tiez velmi nema, takze ani to nebol problem.
V papieroch spred dvoch rokov z gastra mala pisane aj GERD aj NERD plus polypceky... podla vcerajskuvtam ani jedno z tych troch neni. Neviem ci sa to prehliadlo, alebo to fakt nema. Neviem uz ako postupovat a co robit. Ten kasel je neznesitelny, neboli ju ani hrdlo.

0silvia0
1. feb 2022

@crysol Mozu to byt chlamydie, mykoplazmy, alergie

anjelicek26
1. feb 2022

Musi na plucne... moze mat vsetko - od cierneho kasla, cez chlamydie na plucach, az po nove alergie (preto kasle len rano)...

barborachors
1. feb 2022

vymenit gastrologa a spravit u neho okrem endo aj dychovy test. A pytajte sa aj na orl nech pozru aj tam, pricinou moze byt vselico resp asi hlieny a dovod ich tvorby musi byt zistene.

barborachors
1. feb 2022

A este by som zasla aj na plucne nech spravia spirometriu aj difuzne merania, lebo toto nie je v poriadku urcite. Plus imunologia a alergologia. Ale zacala by som gastrom.

crysol
autor
1. feb 2022

@barborachors Gastro to praveze dobre pozrel.. no nic nevidel. Mamina citila aj slanu chut na perach.. teda obcas citi.. no gastro, ze to nic nie je, to si len namysla, ze nema to skadial ist. Ona je aj cukrovkarka. Zaludok ma uplne v poriadku. Mysleli sme, ci sa tam nedostala infekcia z creva, prednedavnom prekonala kolitidu. To sa ale z creva vraj nedostava do zaludka.

crysol
autor
1. feb 2022

@0silvia0 tie chlamydie a mykoplazmy zistuje plucny krvou ci vyterom?

0silvia0
1. feb 2022

@crysol krvou, dcere to robil imunolog.

certi
1. feb 2022

alergia na lieky?

barborachors
1. feb 2022

@crysol ako vies ze bol dosledny? Ja to nepisem pre nic za nic, mam dve nedavne skusenosti s dr ze boli nedosledni a druhi lekari museli napravat skody. Dva rozne problemy, nezavisle od seba. Kde beries istotu ze sa nesekol? Ked je onko pacient moze mat nejake utvary a tie ju drazdia na kasel. Chodte k onko prsnikarovi nech ju da poriadne vysetrit. A nech sa na to pozru viaceri, ako uz bolo vyssie spomenute.

blontimka
2. feb 2022

@crysol akože fakt nechcem aby to vyznelo zle. Ale moja fenka ma nádor na prsných a rozšíril sa jej. Strašné kaslala a malo to teda súvis s tou rakovinou a metastazami. Prepáč, ale nevnímala som ju moc a nezapamatala si prečo kašeľ... Dostala lieky na potlačenie. Viem, že pes je inak stavaný ako človek...

tanalyn
2. feb 2022

Pri takýchto pacientoch je podľa mňa ťažko povedať, čo to môže spôsobovať. Moja svokra mala tiež rakovinu prsníka, no jej sa potom už metastázy rozliezli aj na pľúca a iné orgány

crysol
autor
8. feb 2022

@tanalyn lenze moja mamina nema metastazy.. kasle zo zaludka, vraj sa jej az trase. Ale gastro bolo ok.

crysol
autor
8. feb 2022

@barborachors Utvary nema, bola na rtg, sono aj ct a vsetko v norme. Hlavne rano vzdy kasle a ked prejde zo zimy do tepla.