Nevysvetliteľné nočné triašky

evitka83
8. nov 2024

Ahojte, mate niekto skusenost s touto situaciou? Mavam nocne triasky, ale nie ze zimnica, realne ma klepe niekedy od zapadu do vychodu slnka ako pracku aj 10-12 hodin. Mam to s prestavkami 2,5 roka. Vyrazne sa to zhorsuje v obdobi menstruacie. Bola som v nemocnici na vsetky mozne vysetrenia, nic zavazne nenasli. V prechode nie som, hladiny stitky mam tiez OK. Estrogen mierne znizeny, ale nijak vyrazne. Beriem AD kvoli spanku, ale ako pride menzes, vsetky lieky prestanu ucinkovat. Trva to par mesiacov, potom to prestane. Naposledy som mala rok pokoj a zacalo to v juli, odvtedy sa zas trapim. Vacsinou je to spojene s hnackou, ale gastro tiez ok, vyschne mi v hrdle a je mi stale zima. Ked to trva dlhsie ako 4 hodiny, chytam panik ataky. Asi mesiac beriem Mirzaten, 3 tyzdne som bola uplne ok po tych liekoch, normalne som cez den fungovala, v noci som spala ok, uz som bola natesena, ze nieco konecne funguje a pred 5timi dnami total regres. Mam odskusane kadejake homeo, bachovky, australske esencie, prirodne preparaty na ukludnenie, tcm…skratka nic uz nefunguje, som z toho zufala. Mam doma 2 deti na spektre a neviem fungovat

jumama
8. nov 2024

Asi odpoved bude v poslednej vete - si vycerpana, potrebujes si oddychnut. Kedy naposledy si mala moznost naozaj si oddychnut a spravit nieco pre seba? Je mi to luto, si vo velmi narocnej situacii, mas koho poziadat o pomoc s detmi? Muz, roddicia... neda sa?

evitka83
autor
8. nov 2024

@jumama ano, mam tie moznosti. Napriek tomu tie stavy pretrvavaju

kubasa2005
8. nov 2024

@evitka83 ahoj nieje to tymi liekmi?syn ma podobne ale je autista bere kopec liekov myslim zimnicu

kubasa2005
8. nov 2024

@evitka83 a hnacku unas to pripisuju stresu vsetko

evitka83
autor
8. nov 2024

@kubasa2005 nie, nie je to liekmi, tie som dostala az casom

minenkak
8. nov 2024

@evitka83 ja to mávam keď som unavená alebo idem neskoro späť,to už viem,že musím ísť do postele,mám elektrickú deku zapnem desať minút pre tým ako idem do postele,vleziem už do tepla a vtedy sa mi uvoľnia svaly a spím

kubasa2005
8. nov 2024

@evitka83 nevyznam sa asi treb konzultovt s lekarmi

simona20201309
8. nov 2024

@evitka83 mala si aj magnetickú?

pseudomonas87
8. nov 2024

@evitka83 minerály máš v poriadku ? Magnézium , Calcium?
Niečo autoimunitné.....bolesti kĺbov nemáš?
Je to zvláštne no.....ja by som začala , byť tebou, poriadnou dávkou magnézia, calcia, vitamín D a vitamíny skupiny B.

leonakr
8. nov 2024

@evitka83 ahoj,ja by som skôr pátrala smerom AD.Ja som mala neskutočne zimnice,ale až také,že som mala troje hrubé ponožky,dokázala som vojsť trikrát za deň do vriacej vody....to všetko sa dialo počas obdobia kedy boli úzkosti a depresia....no ja som si to neuvedomovala.A nakoľko už máš podchytený spánok,že máš mizraten,ten mám aj ja.A spánok je ako prvý signál depresie/úzkostí.Aj mne sa veľmi stav zo začiatku zmenil....nakoľko som pred tým nikdy nebrala AD bolo to celé zvláštne ale na pár dní sa to trochu upokojilo ale opäť sa to vrátilo do starých koľají.Takze som musela nabehnúť na AD počas dňa.K mizratenu boli pridané ďalšie AD.,..a ešte nejaký čas trvalo kým sa zimnice vytratili úplne .Ja na tvojom mieste navštívim psychiatra a skonzultujem to s ním.