Ahojte, minulý rok som tu pridala príspevok ohľadom sestrinej švagrinej, ktorá sa jej 5 dni po pôrode chcela nasáčkovať aj so svojimi deťmi do domu (rozumej - zle, nevychované, ukričané, drzé deti....) a aj sa nasáčkovala.
Dnes sme volali so sestrou, býva dosť ďaleko od nás a dosť rozhorčená mi oznámila, že jej švagrinka sa chce z Čiech - Karlove Vary dostať na SR, pretože už to so svojimi deckami (zavreli školy) nezvláda.... Tak asi o 2 týždne by chceli prísť.... Chcela som ju (moju sestru) upokojiť, že ju nepustia ale niečo som na nete dnes zachytila, že vraj je to možne....
Vysvetlím: Ona ma SR občianstvo, deti ČR... Viem, že je povinna karanténa ale ona vždy ked s nimi príde do dediny tak ich posiela kade tade, len aby mala chvilu klud... URČITE neobsedia doma na riti... Oni vlastne nikde neobsedia... 😲 Ich otec je tiež Čech, ale jemu to tak vyhovuje - aspon oddychne od nich ako sa raz vyjadril... 🙄
Nie su to žiadne soc. pripady obaja pracujuci vysokoškolsky vzdelani ludia... ale ja sama som zhrozena, že takou dlhou cestou chcu v tomto smutnom čase ohroziť svoje male deti a mozno aj celu dedinu, kedže v ČR je už 904 nakazených na covid-19 😢
GABRIELA V. ďakujem za všetky odpovede
Budu musiet byt v karantene aj sestra ked budu u nej
Baby a nemali by mat decka zakaz? Ked nemaju sl.obcianstvo?
@veronikaszabova nie lebo je to rodina
Lenže sestra býva so svokrovcami na spoločnom pozemku len s oddelenými domami - 5 mestrov od seba... A druha vec - decka sa u starkych nudia, ich mama (švagrina) ich neustale posiela ku nej, nech ma aspon na chvilu pokoj... a sestrin muž sa hneva, ked segra zamyka dom počas bieleho dňa... že su to ich krstne deti a deti JEHO sestry, že sa to nepatri 🙄
Starí rodičia chcu svojej dcere pomoct, kedze byva tak daleko ale vidim ako ich to vyčerpáva... ja sa im nečudujem, su už dosť starí a tie deti su velmi zle... zanedbala sa vychova a teraz im skaču po hlave.... :(
@lenuliatko84
Na zaklade tohto si myslim, ze decka by nepustili, aj ked su rodina.
sestra je snd dospela a ma rozumneho muza- razne zakazat akukolvek navstevu ak sa aj dotrepe napriek upozorneniu nevpustit ... hotovo ... poslat jej list ze si nezelate akukolvek navstevu kedze samy ste v kartantene a nebudete ohrozovat vasu rodinu ..
ja by som sa zamykala...nech sa hnevá koľko chce švagor...😈
@zalka všetko zlé je na niečo dobré...Dcéra im donesie coronu, starkí zomrú a dcéra s rodinou nebude mať kde chodiť....😉
čo ti poviem kto chce kam - pomôžme mu tam....keď nemá dcéra troška rozumu, ani svokrovci tak čo s nimi...🙄
Hlavne by jej nal tvoj muz povedat, nech sa netrepe ani k rodicom. Lebo ti su predsa ohrozena skupina a ochorenie by znasali horsie... sama si pisala, ze su starsi ludia..SU TO AJ JEHO RODIČIA a v tejto situacii, by na nich malo najviac zaležať.. ovela viac ako na sestre, ktora moze byt aj v Čechach.. skus mu to takto vysvetlit a uvidis ako sa k tomu postavi.Ci budu behat po dedine alebi nie, starych rodicov pravdepodobne nakazia ak budu u nich!
@deti95060810 no zamykať sa aj tak musí, aby nebola v karanténe ...
@veronikaszabova neviem teda,pred par dnami na turo temu hovorila sakova ze v ramci rodiny pustaju
Rázne by som povedala nie švagrinej aj mužovi. Nech si najprv vychova decká a potom nech príde, nemôžeš za to že ich ako rodič nezvláda, to je jej výchova a teraz ich chce zavesiť na nos vám aby si oddýchla.
Povedz manzelovi, ze ak pridu budete minimalne vy cela rodina povinne v karantene a v dedine sa isto najde dobra dusa, co nahlasi porusenie karanteny, lebo nik nechce skoncit v nemocnici....
1. Ohrozi starych rodicov
2. Obcania CR nesmu opustit CR, ju ako Slovenku pustia, deti s ceskym obcianstvom nie. Tak jej povedzte, ze na hraniciach ich pekne krasne otocia naspat. Ale ved nech to skusi ...
Na odlahcenie: Ak zostanu deti zo skoly doma kvoli karantene este mesiac, matky vynajdu lieky proti Covid-19 same. 🙂
Neviem načo toto riešiš za sestru? Ked dovolila aby 5 dni po porode dosla svagrina s detmi k nej.. tak sa dà ratat stym že je makka a uplne posledna v rodine že jej svagrina jej muz a svokrovci su rozhodujuci, Zas nič nezmože ked jej muž berie vacsi ohlad na svoju sestru a jej deti ako na vsetkych ostatnych ., co tam po tom ze mozu nakazit jeho deti ženu a rodičov. Zbytocne si nervy robiš toto by si mala vybojovat sestra tvoja.
Pustia švagrinu aj s deťmi na slovensko, ale platí na nu karanténa a aj na tých ku komu príde. Ak niekam na dedinu tak deti po dvore lietať môžu, po obci nie .. A ak má dostatok finančných prostriedkov, tak môže porušovať karanténu, nemusí sa platiť len raz pokuta ale môže viac násobne, až kým nedôjde k trestnému stíhaniu.