Nevoľnosti a tlaky v žalúdku

Dnes o 17:03

Ahojte rada by som poprosila o rady, ak si niekto prešiel/prechádza niečim podobným. Už pomaly dva mesiace ma trápia nevoľnosti, pocity plnosti a tlaky v žalúdku. V skratke není mi dobre od žalúdka 😶 kŕče, bolesti nepociťujem, hnačky nemám/skôr sklony k zápche. Tieto stavy mávam po jedle aj pred jedlom😏nie samozrejme nonstop, napr. Ráno, doobeda vôbec nepociťujem hlad, cítim akoby plný žalúdok. Okolo obeda už niečo zjem a potom znova niekoľko hodín pociťujem plný žalúdok a hlad vôbec. Pravidelne ku večeru začínam pociťovať už aj nevolnosti. Večer už ani nejem aby mi nebolo zle. Pijem zazvorovy čaj ktorý mi vie celkom uľaviť od tých nevolnosti ale už ma to nebaví je to veľmi nepríjemné 😕 na gastro vyšetrení som bola, výsledky boli dobré. Zisťovali mi helikobaktera, imunitné ochorenie žalúdka a celiakiu. Beriem na lačno emaneru , 3×denne Itoprid, tráviace enzýmy. Ja už neviem či si to privodzujem aj psychikou alebo čo😌nerozumiem tomu nikdy predtým som takéto problémy nemala a dosť ma to už vyčerpáva. Už som schudla pomaly 10 kíl.

siegi
Dnes o 17:17

Mam nieco podobne uz pomaly 3 mesiace. Mne je ale zle jlavne z rana, trva to potom cely den, aj ma napina na zvracanie. Mne ziadne lieky nepomahali co mi dal gastro, mala som helicid, nolpazu famosan enameru, kinito a nic. Najviac zabera ked si dam 2 tabletky pancreolanu, rumancekovy caj a beriem teraz nalacno aloe veru stavu. Zacala som chodit aj na akupunkturu. Na gastre mi tiez nic nenasli, ze vraj nejaka porucha funkcie. Takze sa s tym trapim sama. Teraz uz asi 2 mesiace nejem psenicu, nahradila som spaldou, poradila mi to dr na akupunkture. Musim priznat ze je odvtedy kusok lepsie, peciem si sama doma spaldove pecivo, kolace, cestoviny kupujem spaldove aj susienky a keksiky. Vybechala som aj mlieko a mliecne. Obcas si dam nejaky platkovy syr ale iba malo. Ked som si dala asi pred 2oma tyzdnami nejaky smotanovo tvarohovy kremik bolo mi 2 dni zle. Tak asi musis aj ty vyskusat ze co ti nerobi dobre.

autor
Dnes o 17:26

@siegi a z čoho ti to celé začalo? Či len tak zo dňa na deň? Toto s tým vysadením som skúšala aj som si zapisovala z čoho mi bolo ťažko..lenže už sa v tom sama neviem vyznať lebo raz sa mi stalo že mi bolo ťažko z pečiva a druhy krát už nie🤷‍♀️aj ja som skúsila vysadiť mliečne veci ale keď si dám sem tam pomazanku ktorá obsahuje laktózu tak mi nič nie je..inokedy mi zase bolo zle z jogurtu. Takže je to taký začarovaný kruh. Keď tak skúsim aj ja to s tou špaldou a možno aj tu akupunkturu

siegi
Dnes o 17:37

Ja mam traviace problemy uz roky, je to ako na horskej drahe, raz mozem vsetko raz mi je z hrianky zle. Neviem teraz po com to zacalo. Ale take zle som to este nemala. Pomalicky sa to ale zacina davat dokopy. Toto chaoem ze je tazke prist na to z coho je cloveku zle ked to raz mozes a 2x ti je z toho zle.