Ahoj. Neviem, či to mam len ja tak, ale keď cestujem autom mi býva dosť často zle, mávam to už od detstva, keď šoférujem tak mi to nevadí alebo na krátke vzdialenosti mi to tiež nevadí, ale na dlhšie mám problém a hlavne zatačky.
Ale otázka znie, či existuje niečo na to vhodné, čo pomôže ďakujem.
Ja som 3 roky zila na kinedryle 😄 ked som prisla do Brna ako vysokoskolacka tak prvy tyzden mi aj v elektricke bolo zle 🤷🏻♀️😄 nastatsie na to som si zvykla, ale cestou tam aj spat som si ho davala takmer vzdy 😳 mozno este zazvor by mohol pomoct?
@anavixy zázvorový čajík si vždy robievam aj žuvačky žujem 😁😁 ale to je normálne strach, mam z toho paniku od malička, hlavne keď mi počas nevoľnosti dali banan tak ani tie nemôžem ani cítiť 🤣🤣🤢🤢...
Našťastie moje deti to nezdedili 🙂
@zuzkaa1991 inak som rada ze nie som jediná 🙏😁 lebo uz ma to nebaví, mam strach z toho, kynedril som neskušala neuspáva ?
Ja to mam aj syn , obaja cestujeme s kyblami, a ked zacne niekto grcat ten druhy sa prida :( kupila som v lekarni lizatka travel synovi pomahaju, inak nic nezabera ani kinedril
Ja sa tvarim, že soferujem 😀, brzdim, pridavam a klopim zakruty 😀 pomáha to. Inak počas cesty autom, busom sa nesmiem otočiť dozadu, nemôžem ani na chvilku pozrieť na telefon alebo čokolvek čítať.
Vseobecne rady su: pozerat vonku/do dialky, v ziadnom pripade nic necitat - ziadny telefon v ruke, zut zuvacku alebo cmulat cukrik, dat si slnecne okuliare, sediet len vpredu, snazit sa niecim zaujat - nerozmyslat nad tym, ze ti je zle, rozpravat sa so spolujazdcom, pustit si nejaky podcast alebo audioknihu, planovat si v mysli nasledujuci den, atd. Kombinacia tychto faktorov mi zvycajne pomoze.
Take iste mam aj ja...pri soferovani sa mozog sustredi a "ocakava" kde sa nakloni auto ci ako to nazvat mne to raz lekarka z gastra vysvetlovala ide o rovnováhu.....mne byva stale zle a tiez od malicka to mam zdedila to aj moja mala.dcera 🙈🤣 ale viem co mi pomaha resp ako predchádzať tomu 🙂 mne stačí ze zakruty su caste a uz mi je zle aj na kratkej vzdialenosti.....my pouzivame kinedryl