Nevoľnosť z nižšieho kalorického príjmu po tehotenstve

misenita
4. jan 2024

Čo by ste si mysleli alebo ako definovali tento jav môjho tela. Čiže už roky športujem na štýl IFBB rekreačne. Diéty mi nikdy nerobili problém, mala som aj sacharidove vlny, nizkosacharidovú diétu, tuk 6% a telo mi skvelé fungovalo roky. Počas tehotenstva a počas kojenia som mala taký hlad, že som som sa musela najesť lebo hneď sa mi odgrgavalo od prázdneho žalúdka, hneď kyslé sliny a do pár minút keď som sa nenajedla som sa povracala. K tomu z hladu silné bolesti hlavy. Myslím, ze hlad mi vyvoláva migreny, pretože silná bolesť hlavy začína zableskami v oku. Čakala som, že keď už ukončím dojčenie, hneď sa všetko vráti do normálnu a moju formu urobím ľahko. Dcéra už bude mať skoro 2 roky. No problém je v tom, že hneď keď si dám diétu, ako predtým, strašne ma boli hlava a je mi z hladu až na vracanie. No pritom to nie je taký hlad žeby som sa chcela najesť, len nejako telo to nedáva. Najem sa tak, že mám pocit tlaku v žalúdku, že som plná. Potrebujem si len zvyknúť na nižší kaloricky príjem? Je to už skoro 4 mesiace od ukončenia kojenia. Čo si o tom myslite, napadá vás nejaká teória? Mate niekto podobnú skúsenosť prosím?

vanilkovazmrzka
4. jan 2024

Jedine, co ma napada, ze drasticke dietovanie je ocividne dlhodobo skodlive….

A inak nejake gastro vysetrenie si neabsolvovala?

denkabemommy
4. jan 2024

@misenita všetky tvoje diéty ti telo teraz spočítalo, takže miesto diéty si nasaď vyvážený jedálniček, ktorý ťa nasýti ale nepresýti. V takom prípade znovu urobíš formu 🙂

misenita
autor
4. jan 2024

@denkabemommy čakala som aj komentáre tohto typu 🙂 ale diéta neznamená hladovanie. Len som si kontrolovala makroživiny, vyberala si tie vyzivnejsie potraviny, športovala a keď som chcela dala som si to načo mám chuť. Bola som, aj som zdravá. Jedine co mam je stále zvýšený bilirubin v PP, doktorka že je to geneticky, že sa s tým nedá nič robiť. Rozmýšľam, že vtedy som nemala migrény, možno prišli až teraz.

misenita
autor
4. jan 2024

@vanilkovazmrzka gastro nie, rozmýšľala som aj na helicobacter pylori 🤔

denkabemommy
4. jan 2024

@misenita ja veľmi dobre viem, že diéta nemusí byť o šaláte a vďaka super dietám, kde ty nehladuješ ale telo trpí si sa dostala tam, kde si 🙂. Naozaj sa na to vykašli.

vanilkovazmrzka
4. jan 2024

Nerozmyslaj nad konkretnymi bakteriami, znie to ako dost obmedzujuci problem aj v beznom zivote bez cvicenia, takze ja by som na tvojom mieste zacala u vseobecneho lekara a absolvovala nejake vysetrenia u odbornikov. Mozno to bude helicobacter a mozno je kopa inych pricin. My tu darmo budeme hadat 🙂 aj samotne tehotenstvo moze spustit rozne zmeny v tele, ktovie…

bluka2
4. jan 2024

Aj mňa z hladu boli hlava. Tiež som v tehotenstve pribrala. Nebudem robiť nič, z čoho mi je zle, t.j. schudla som pomaly, ale fakt pomaly. Asi tak, keď dieta malo 3 roky. Musíš uberať pomaly proste, pochybujem, že je na to zázračne riešenie

bluka2
4. jan 2024

Možno aj žiadny bakter 😄 ale tiež som pred xy rokmi čítala vedecké články o helikobakter a migréne, vtedy to bola téma, ale neviem, ako výskum pokročil. Inak ja vôbec netrpím bolesťami hlavy, pre mňa je to proste len signál tela. že aha, stop, treba sa napiť a najesť

dadis
5. jan 2024

Mozno helikobakter, mozno vred dvanastnika, vieme my? Urcite by som isla na gastroenterologicke vysetrenie. Bilirubin som mala zvyseny aj ja, bez nejakych tazkosti, ale pri preventivke ma radsej obvodak poslal na uzv brucha a nasli mi velky zlcnikovy kamen 🤷‍♀️. Tiez asi pozostatok narazovych diet v mladosti.

bubuzu
6. jan 2024

Podobnú skúsenosť v tomto nemám, ale 4 mesiace od ukončenia kojenia tvoje telo ešte stále nemusí byť v rovnakej forme čo sa týka hormónov ako bolo kedysi. A tie ovplyvňujú celé jeho fungovanie. A veľmi pravdepodobne už to nebude nikdy také ako pred tehotenstvom a kojením. Často sa ženám po tehotenstve objavujú choroby, problémy, ktoré predtým nikdy nemali. Aj problém schudnuť, rôzne alergie, cukrovka, problémy so štítnou žľazou, mne sa napríklad začala objavovať psoriáza. Čiže s tým treba rátať. Šla by som si dať urobiť zopár vyšetrení, nech vieš, či za tými bolesťami hlavy a hladom nie je niečo vážne.

bubuzu
6. jan 2024

Inak, mne kedysi bývalo z hladu nevoľno celkom bežne a prichádzalo to náhle, z ničoho nič, taká celková slabosť a pocit na vracanie. A to nie žeby po veľa hodinách bez jedla, ale kľudne po dvoch, troch. Tak som radšej často niečo malé prežúvala. A toto mi napríklad po tehotenstve prešlo.