Nevoľnosť z húb - michaloviek

lulu_lu
1. nov 2013

Ahojte, chcem sa spýtať, či mi viete povedať do koľkých hodín sa dostavia príznaky po konzumácii húb.
Robili sme zapekane cestoviny s michalovkami. Bolo to vo štvrtok. Včera som ja, priatel aj švagriná jedli tieto cestoviny. A im obom je zle od žalúdka a zvracajú- Mne nič nie je,klop klop, a to som aj tehotná, tak neviem, či to môže byť z hríbov. A tie hríby sme jedli aj v deň keď sa varili a tiež sa ohrievali na večeru v mikrovlnke. Neviem či by to mohlo byť následným ohrevom, pretože takéto cestoviny konzumujeme roky (s následným ohrevom, pretože nikdy ich nejzejeme v ten den teplé)
Lenže , ak by to bolo z hríbov, môžebyť, že mne nič nie je?
A keď zjedli hríby, zostalo im špatne až o nejakýcj 5,6 hodín.
Vopred ďakujem. A prajem pekné voľno

anos18
1. nov 2013

Ahoj, moj nazor je, ze by mali ist cim skor do nemocnice. Necakaj odpovede z MK. Huby nie su sranda.

lulu_lu
autor
1. nov 2013

@anos18 ved som im to aj hovorila, ale sama ich tam nedotiahnem... oni si mylsia ze z hub to nieje, lebo ucinok bol neskoro a ze mne nic nie je. :(

anos18
1. nov 2013

Ako sa z jedlej huby stane jedovatá?

Aj jedlé huby sa môžu zmeniť v nebezpečnú surovinu. Pri ich zaparení alebo hnití sa totiž aj v inak jedlých hubách môžu objaviť toxické látky, ktoré majú neblahý vplyv na naše zdravie. Preto by sme náležitú pozornosť nemali venovať len spracovaniu húb, ale aj ich uskladneniu.

Príznaky otravy hubami sa môžu objaviť až za 6 a viac hodín. V niektorých prípadoch dokonca aj za deň alebo ešte neskôr po ich konzumácii!

anos18
1. nov 2013

@lulu_lu Prave som dala dalsi prispevok, ze priznaky sa mozu prejavit aj o dost neskor. A Ty si mozno jedla z inej casti.

lulu_lu
autor
1. nov 2013

@anos18 no uz im dohovbaram, nie jedli sme z rovnakej. A ja som si teda dost nalozila. achjaj

anos18
1. nov 2013

@lulu_lu Pozri vyssie uvedeny odkaz

lulu_lu
autor
1. nov 2013

@anos18 a nevies do akej nemocnice? lebo nitre moc neverime, myslis ze aj v Zamkoch by nas vzali? aki su tam odbornici

lulu_lu
autor
1. nov 2013

@anos18 myslis ze si nas tam aj nechaju alebo len nieco pichnu?

anos18
1. nov 2013

@lulu_lu No na Vasom mieste by som isla do tej nemocnice, co je najblizsie. Pokial je to otrava hubami, tak v prvom rade robia asi vyplach zaludka. Ak mate zvysok jedla, vezmite ho so sebou. Ale ja by som uz sla, a nie cakala na odpovede z MK. Napis, ako ste dopadli.

lulu_lu
autor
1. nov 2013

@anos18 oky, vdaka, minule sme boli v nr na pohotovosti a tam nas odbili, a to na pohotovost treba?

anos18
1. nov 2013

@lulu_lu Hej, urcite na pohotovost. Myslim, ze pri podozreni na otravu hubami Vas nemozu odbit. Este sedite doma? ☹

janinah
1. nov 2013

modli sa,nech aj naďalej ostaneš zdravá,huby som ako jediné jedlo v teh. nejedla ,a to ich milujem,pokiaľ viem,tak v prípade otravy by dieťa malo ozaj vážny problém/čo zvládne dospelý,to nezvládne drobček/....a im dvom sa čudujem,že sú ešte doma,no ale sú dospelí a majú svoj rozum,ty ich tam nedostaneš nasilu 😒

m_ij_ka
1. nov 2013

@lulu_lu no s hubami to nie je sranda. Ak im je zle tak treba ísť hneď k lekárovi a aj ty keďže si tehu, a odbiť sa rozhodne nenechajte, nech Vám spravia nejaké vyšetrenia prípadne výplach žalúdka a čo v tehu prípade tak to neviem, ale nechala by som to na lekárov, rozhodne. Tak šup na pohotovosť.

nice202
1. nov 2013

ahoj, prosim ta, to su ake huby michalovky? mozes mi poslat link, alebo obrazok? nech sa mam na pozore? dakujem ti

zuzin78
1. nov 2013

@lulu_lu ahoj
Mne niekdey az rozum zastane , ak oni nechcu ist tak chod ty a mam jedno ci pojdes do NR alebo do NZ vsade su odbornici
A vsade hovorili ze uz sa huby nemaju zberat ked su prizemne mrazy lebo tam vznikaju toxiny ,
jedine co ty mozes urobit je zavolat zachranku pre tvojich znamych a uvidisa a pre seba ist do nemocncice a povedat im co sa stalo .. Ty musis brat ohlad na svoje dieta
Ale v prvom rade by som necakala na rady z MK ale uz by som bola davno na prijme
😒
Moje deti este huby neskusili a to starsia ma uz 5,5 roka

lulu_lu
autor
1. nov 2013

@anos18 VDAKA ZA RADU, UZ SME DOMA, DALI NAM INFUZKU, KRV JE V PORIADKU, VRAJ TO MOZE BYT Z JEDLA, ALE OTRAVA NIE JE, CIZE DIETA A AK SA POHORSI MAME SA VRATIT. JA SOM STALE OK, KLOP KLOP, ALE ONI LEZIA A JE IM ZLE :( SNAD TO JE LEN NEVOLNOST

lulu_lu
autor
1. nov 2013

@zuzin78 AHOJKY, UZ SME DOMA, NO CO TI POVIEM, JA MAM TU JEDINA ROZUM 🙂 ale vsetkoje ok chvalabohu, lekarka povedala ze mohlo prist tazko z jedla, ale mozno sko to bude nejaka viroza, a my s malou sme ok, mne neni ani zle klop klop 🙂 uf, ale jedno viem, uz nikdy huby od druhej ruky, jedine z obchodu!
Huby nezbierali ked boli prizemne mrazy, to bolo este ked bolo teplejsie, len ich ich babka dala do mrazaku

lulu_lu
autor
1. nov 2013

@anos18 nie, uz sme sa vratili, nakonec som s nou urobila ordung, priatel jje povedal svoje a isli sme,ale je vse ok, podla vysledkov 🙂
uz sa len modlim, nech nechytim virozu, ak ju maju, lebo aj maminu mam choru, takze ani domov sa mi neoplati ist, ach jo :/ a vdaka za radu

@janinah uz sme aj doma 🙂 no je vsetko ok, ja somsa pytala lekarky ci huby mozem v tehu, a vraj ano, ale s meiorou, ale neboj uz ich do ust nedam!!! max sampinony a hlivu zo supermarketov. Ale sme v poriadku, fakt soms a modlila vsetkym anjelom nech pri nas stoja, moja malinka susurka , juj :/
a vdaka 🙂

@nice202 no ja neviem ako vyzeraju, sku dat do googlu, my ich od babky vzdy dostaneme uz pokrajane a zmrazene, ale michalovky su bezpecne, skor ide o tepelnu upravu a atd...ale sme ok, teda cos a tyka hub, vysledky boli v poriadku

nice202
1. nov 2013

@lulu_lu dakujem, no ved paveze mi nic nenaslo

lulu_lu
autor
1. nov 2013
nice202
1. nov 2013

@lulu_lu dakujem ti

yukki
1. nov 2013

@lulu_lu my sme to na výške zbierali, urobili si, s chuťou zjedli...nikomu nič nebolo len ja som rigala jak bačovo šteňa calý večer.... kto má kus poslabšie trávenie a pečeň, tak aj jedlé jedlo mu môže zrobiť paseku....