Nevoľnosť po raňajkách

8. júl 2024

Ahojte baby, chcem sa opýtať, či ste sa stym nestretli .
Niekedy ráno, keď sa najem , dám si napríklad chlebík alebo kasu tak cca o 15 minút po najedeni mi ostane ťažko. Pocit ťažoby v bruchu, točenie hlavy. Všimla som si , že je mi lepšie keď ráno sa vôbec nenapijem vody a tak sa najem a napijem sa z polhodinku po raňajkách.
Keď ráno vypijem pohár vody a potom sa najem tak mi ostane takto . Trvá to aj 10 minút take stavy. Vôbec tomu nechápem, lekárke to spomeniem.
Je to väčšinou ráno, niekedy aj po obede . Večer môžem zjesť hocico a to som OK .
Ale nemavam to vždy, sú obdobia kedy sa mi to nedeje vôbec. Nechápem tomu :D

akyia
8. júl 2024

A nie si v strese? Stres zvyšuje žalúdočnú kyselinu, ja som to tiež mávala iste obdobie každé ráno, nemohla som do seba nič dostať, len teraz neviem či to bolo len stresom alebo aj tým, že som bola extremne fyzicky vyčerpaná

11bodka11
8. júl 2024

Ano, ja uz neranajkujem lebo mi je zle. Zacalo to v tehotenstve a zostalo mi to. Je mi nevolno hlavne ked zjem pecivo alebo nieco sladke.

butterflyeffect
8. júl 2024

Ja neranajkujem roky lebo mi je po ranajkach zle, jedinu vynimkou je ked spim veeeelmi dlho a zobudim sa hladna. Ak vstavam na budik, nedokazem dat nic do ust, hned mi je nevolno.

vakatko
8. júl 2024

Voda by sa nemala piť pred a po jedle, riedi žalúdočné šťavy (kyseliny), spomalí to trávenie, jedlo tam kvasí a nadúva, alebo po veľkej neskorej večeri nestihlo vytráviť.
Skús ráno piť zelený čaj a počkaj s raňajkami 30 minút. Po jedle by sa malo piť najskôr po 1 až 1,5 hodine.
Nejedz sladké a kysnuté raňajky, kvasia v žalúdku, skús pridať biely jogurt, kefír, acídko bez cukru do kaše, obsahujú probiotiká a podporujú trávenie.