Baby ráno mi spravil muž kávu ale nie čaro klasickú a do pol hodiny mi ostalo blbo slabá som ostala slabé motanie hlavy také ako keby ste mali vypite môže to byť aj po tej káve.Ja som kávu klasickú obmedzila úplne a dnes mi ju spravil prvý krát po roku.
Tiež som nepila klasickú kávu rok. Teraz som prešla na obilninové .Inku a podobne.
@iveta1970 ja tiež som pila tu Čakanková čaro Inka a tak lenže muž mi po roku urobil klasickú s kofeínom a teraz mi je na nič ale teraz pijem dost vody ja totiž mávam aj strach strach s odpadnutí a dokonca čo mi je blbé mám ísť na autobus a keď vidím že ten autobus už ide tak dostanem strach dostávam strach aj keď mám ísť len obvodnej som už nervózna ale nie zvonka ale nervozita s vnútra vidím že idú susedia domou už dostanem strach neviem čo sa to deje poslednú dobu mám strach zo všetkého.ale to som odbočili od témy dnes som písala kvôli tej nevoľnosti po káve snáď to do nejakých hodín odznie a dúfam že to nebude dlho trvať
@zuzana123446 Vyhladaj pomoc psychiatra.
@zuzana123446 pri tolkom strese co prezivas je najvyssi cas obratit sa na odbornikov.
@zuzana123446 existuje aj alergia na kofein a napríklad ľudia čo majú tetániu alebo nedostatok mg tak by mali kávu úplne obmedziť a nahradiť čajom alebo napríklad inkou. Ja som 2 roky pomaly nepila normálnu kávu kým sa mi telo urovnalo.
@zuzana123446 ja si myslím že máš veľký "nábeh" (ak nie rozbehnutú) na tetániu alebo panicko-úzkostnú poruchu, sociálnu fóbiu. Symptómy a príznaky ktoré popisuješ to naznačujú, nabaľujú sa ti. Kofeín patrí medzi neurostimulanty. Stúpol kortizol, adrenalín, stavy ako vymaľované. Vyhľadaj odbornú pomoc= psychológa, psychiatra. Začni sa viac venovať sebe = prechádzky, meditácia, arteterapia, správny spánkový režim. Pi silný medovkový čaj, alebo iný na ukľudnenie centrálnej nervovej sústavy, psychiky. Kúp si kvalitné magnézium, ktoré sa dobre vstrebáva = minimálne Magnerot (mag. ororát) , alebo magnézium chelát, bisglycinát, malát... Užívaj v zvýšenej dávke. Pi aj vodu Gemerka, tá má optimálny pomer horčíka a vápnika. Skoré zlepšenie prajem!
Ano, mavam toto celkom bezne. Ale vacsinou teda len vtedy, ked si ju dam nalacno 😀 Inak nie.
@jamimo magnerot mám skúsim si kúpiť aj tu Gemerky nejaké čaje a popozeram po lekarkach ja po bývalom vzťahu síce to je 5 rokou nemusím doktorou vyhľadávam skôr lekárky ako lekárom chlapom sa vyhýbam dosť ale je tam ten strach aj keď idem lekárke ako žene a keď od nej odídem je mi zas dobre
@jamimo ale určite vyhladam psychologickú,psychiatrickú veď to hanba neni
@zuzana123446 magnerot sa môže užívať 1. týždeň 3x denne 2 tablety, tak sa píše aj v letáku. Je fajn, že svoj problém chceš riešiť. A nie, nie je to hanba. Ani ľudia s chrípkou alebo diabetes sa nehanbia vyhľadať pomoc odborníkov 👍
a z tohto dôvodu ako autorka nepijem kávu vôbec... načo je to dobré keď mi je potom zle.
autorka, vyhľadaj psychiatra...
takéto stavy bývajú aj pri depresii. presnejšiu diag. určí psych. a určite nasadí liečbu. strach môže tvoj život tak ovládnuť, že budeš mať problém ísť hoc kde mimo svoj domov. rieš to zavčasu...
@deti95060810 budem musieť baby lebo takto sa žiť neda
@zuzana123446 dobrý psychológ fakt veľmi pomôže... silné magnézium na predpis - magnosolv je fakt super! To vie aj obvodná predpísať. Kniha "Svetlo v srdci temnoty" mi doslova zachránila život. Tá kniha bol môj psychológ. Fakt odporúčam aspoň ju vyskúšať 🙂
@zuzana123446 ten magnerot vám pomáha?
@adriana1738 magnerot ten aspoň trochu ten si dávam keď zacinam cítiť snicoho nič stres
@damia22 na internete som našla tu knihu čo ste písali že vám pomohla zajtra si ju objednám a precitam
@zuzana123446 môže ísť aj o tetaniu ,alebo histaminovu intoleranciu, pri tom sú také stavy
@damia22 zle píšeš. To, že je Magnosolv na predpis, neznamená, že je "silný" Čistá farma loby...
Je zložený z:
Jedno vrecko (6,1 g) obsahuje 670 mg ľahkého zásaditého uhličitanu horečnatého (čo zodpovedá 169 mg horčíka) a 342 mg ľahkého oxidu horečnatého (čo zodpovedá 196 mg horčíka), celkový obsah horčíka v jednom vrecku je 365 mg.
Poznáme rôzne formy horčíka, najúčinnejšie vstrebávanie má forma Ororát, chelát, bisglycinát, malát, taurát (taurate)
Oxid a uhličitan patria medzi najlacnejšie formy so vstrebateľnosťou 4%. Odporúčam prečítať knihu
https://www.databazeknih.cz/knihy/zazrak-jmenem...
alebo rôzne výživové, fitnes blogy, čítať etikety a rozmýšľať nad informáciami. Pre vstrebávanie horčíka je dôležitý aj vápnik v pomere miligramov Mg: Ca= 1:3, ináč sa navzájom vylučujú! Napr. toť slávna voda Magnézia obsahuje toto zloženie v nesprávnom pomere. Gemerka už je na tom lepšie. Ak človek užíva aj železo (aj z anémie môžu vznikať tieto nepríjemné stavy), odstup užívania minimálne 2 hodiny, ináč sa navzájom vylučujú.
Hotová alchýmia 😉
@jamimo ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď 😉 všetko mám preštudované, prečítané, odborne popočúvané a na magnosolv (pri tetánii) absolútne nedám dopustiť ako x ľudí s podobnou skúsenosťou. Cez deň beriem Ca a Mg chelát 😉 KVALITNÝ POCTIVO PREŠTUDOVANÝ ale keď prišiel záchvat iba magnosolv ktorý brutálne rýchlo zaúčinkuje už po jednom sáčku (do 20minút bolo po záchvate) a nie nejaký chelát aj vo výššej dávke. To nespravilo absolutne ani trt! Nech si autorka nájde ten správny výživový suplement a správnu značku lebo nie každému robí to isté rovnako a dobre. Neviem kde vy na modrom koníku beriete furt tú guráž hneď niekoho škatulkovať 😀
@damia22 rado sa stalo. Kamarátovi pri tetánii funguje Kinder bueno. Dostáva stavy pri hypoglykémii 😉 Rýchly cukor ho "uprace" raketovou rýchlosťou. Kým opäť neklesne. Každý rozumie sám sebe najlepšie. Nenapísala som nič zlé, len vedecké fakty o horčíku. Ak tebe funguje Magnosolv, ok, neberiem ti to, nesúhlasím však s tvrdením, že je silný. Poznáš výraz placebo? Môže u teba fungovať, lebo mu dávaš pocit dôležitosti, dôvery, predpísal ti ho lekár v bielom plášti s absolútnou vážnosťou. Aj to zohráva veľmi veľkú rolu pri liečbe a účinku. Ale to je téma na rigoróznu prácu...
PS: Ja na MK nemám vôbec a stálu (furt guráž podľa teba) potrebu niekoho škatuľkovať. Žijem v mieri a pohode. To si na nesprávnej adrese.
Prajem všetko dobré.
@adriana1738 pôjdem pozostávať dobrú lekárku kúpim si tie Gemerky mám magnerot ktorý mi pomôže tak nachvilu.Kupila som si metovy a kým si nájdem lekárku tak skúsim aj levanduľový sirup ktorý je tiež že na upokojenie len dúfam že termíny u tej lekárky nebudú zdĺhavé.
@jamimo no vidíš 🙂 a mňe funguje zase coca cola pri stavoch hopoglykémii ale nepýtala si sa a znova uzatváraš hotovú vec o mojej osobe. A vieš čo.. absolúútne som nepočula som o placebo. 😂 Len som vyskúšala desiatky rôznych doplnkov kým som našla ten správny 'recept' na môj stav ale díky znova za poučovanie o základnej veci ako je placebo 🙈 . Prajem tiež všetko dobré.
@damia22 ahoj, však v poriadku, ak ti funguje Coca- cola tak super👍. Nie, nepýtala som sa na tvoju hypoglykémiu, súhlasím, a znova som NEuzatvorila hotovú vec o tvojej osobe. Prepáč, ak máš interný problém s porozumením a reakciami na slušný príspevok, reaguješ ako reaguješ, ja s tým nemám nič spoločné. Prajem pekný deň a všetko dobré. Posielam 💐pre radosť.
Zaucinkoval kofein. To odznie