Nevládzem, som unavená

25. aug 2023

Mám 2 detičky,majú 4r a 15r.Mensi je malý čertík,staršia v puberte.No máme veselo doma.Toto leto mi dáva zabrať.
Pracujem,deti sú doma celé leto a robia si zle navzájom.S manželom sme sa snažili vykryť prázdniny,no manžel to nedával doma s deťmi.Stale riešiť nezhody,volava mi do práce nech už dôjdem domov že nevládze.Ked dôjdem domov na obed,rýchlo do seba niečo nahádzať.Rano nachystám suroviny dám variť,manžel to dorobi,aspoň niečo.Potom utekám naspäť do práce.Poobede dôjdem domov celá zničená.Neviem čo skôr,riady umyť,popratat niečo.S deťmi ísť von.Sice staršia chodí von aj sama s kamarátkami,no musím von s menším.Ked nejdeme von tak je zlý ako čert.Horko mi je nevládzem.Vecer zas uložiť všetko na poriadok,vychystat veci na ďalší deň.Hrat sa s deťmi,a čakám kedy pôjdu spať aby som si aj ja oddýchla.Cez víkend zas variť upratovať,deťom sa venovať.Manzel pomáha no deti chcú viac mňa než jeho.Tym pádom ani cez víkend si neoddýchnem.A to ešte aj záhradu robiť,vôbec nestíham.
Ako to robíte vy ,stíhate všetko?Nie ste unavene?

nataly420
25. aug 2023

15 ročná ti už ma doma niečo navarit a upratat plus postrážiť malého 🙂 ako si si vybavila tak máš

lucia13022023
25. aug 2023

Ja mam len jedno, malé, a som na materskej.. A nestíham a nevládzem. Akurát dnes som vybuchla, síce "poriadok" mame, ale prach utrety ani neviem kedy bol naposledy, tak dôkladne upratané ze poličky v linke atď taktiež... Niesi v tom sama 🙂

dskjhfdlkdjhl
25. aug 2023

Ja uz mam starsie deti (14, 21), ale tiez boli kedysi male a manzel mi nikdy nevolal, ze s nimi nevladze byt, jednoducho je to plnohodnotny rodic a vie aj komplet obed navarit, takze spolocnymi silami sme vzdy vsetko zvladli a jasne, boli sme aj unaveni, ale ked sa praca rozlozi medzi dvoch ludi, tak je to vzdy lepsie.

mondolina
25. aug 2023

a tá 15 ročná čo robí? 🙈

autor
25. aug 2023

@nataly420 Staršia není moc na varenie,ako vie spraviť volské oko,praženicu,krupicu a takéto veci,ale navariť celý obed nie.Upratat má na starosti svoju izbu,keďže je v puberte aj to ju stále napomínam,nechce sa jej upratovať.A postrážiť na chvíľu brata,päť minút a má dosť,ony si robia zle navzájom.Maly jej berie veci,potom ona mu just na to pokazí hracku.Potom je plač.
@lucia13022023 Keď som bola na RD bolo to v pohode.No odkedy chodím do práce,je toho veľa na mňa.Neviem si nájsť rovnováhu.Na chvíľu si sadnem a rozmýšľam ešte riad umyť,ešte stôl upratať a nechce sa mi.Do toho deti niečo chcú hrať sa alebo ísť von a stále niečo.
@dskjhfdlkdjhl Mne volá manžel aj x krát za deň ,že malý chce so mnou hovoriť a stále mami kedy dôjdeš,mami čo robíš,mami chýbaš mi atď.
@mondolina Ráno spáva aj do 9-10tej,potom sa pomota po dome,zahrá sa so psom.Poobede buď sme všetci spolu robíme niečo spoločenske hry,prechádzky,výlety alebo ide von s kamarátkami.

dskjhfdlkdjhl
25. aug 2023

No, tak mu vysvetli, ze Ty mas pracu v praci, on doma. Ty mu volas, ze si v praci nevies poradit?

autor
25. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl Nie,ja mu nevolam

dskjhfdlkdjhl
25. aug 2023

No, tak mu vysvetli, ze ani on Tebe nema volat a ma sa postarat o deti. Nemusia trcat doma, moze ich zobrat na vylet a nebude musiet varit. ja nechapem, co to mate za chlapov doma, ci su to len nejake babovky, alebo nejaki nedospeli jedinci.

autor
25. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl No môj ich nezoberie von nikam,max na dvor aj to len na chvíľu lebo je horko vonku.

januska12323
25. aug 2023

Ako ste si zariadili tak máte. Navariť obed netreba každý deň, ty si zober do dózy a zjedz v práci, ušetríš aj cestu tam a nazad do práce. Doma rozdeľ povinnosti a kým prídeš nech je všetko vybavené. Manžel môže zobrať syna von a nie ti vyvolávať, povedz, že ti šéf vynadal za neustále telefonovanie odteraz nech volá len keby niekto išiel do nemocnice alebo horelo. Cez víkend choďte na výlet ako rodina a nebude mať kto doma robiť bordel.

miskakyska
25. aug 2023

...čakala som, že napíšeš "mám novorodenca + ročné dieťa"
Veď to už s prepáčením stará kofa, ktorá môže mladšieho súrodenca aspoň zabaviť sem tam, keď už nič iné

autor
25. aug 2023

@januska12323 Prácu mám hneď za rohom a chodím peši,to mi šetrí čas.Preto chodím domov najest sa.Telefonovanie v práci je dovolené.Cez víkend chodíme na výlety,no aj tak víkendy robím dôkladnejšie upratovanie čo sa nestihne za týždeň.
@miskakyska Keby som mala novorodenca a ročné dieťa,také ešte väčšinu dňa prespia.Aj keď som bola na RD tak to bolo v pohode, všetko som stíhala.To len teraz odkedy chodím do práce.Starsia práveže nechce alebo nevie sa zahrať s bratom.Nebavi ju to a ani malý nechce byť s ňou.Hovorim ony si robia zle navzájom.

veronikaszabova
25. aug 2023

Akoze podla nadpisu som cakala, ze mas pidi male deti. Ale neblazni 😂 15 a 4 roky? Ved 15r uz je samostatna jednotka a 4 rocne dieta super partak na vsetko.
Mladu treba viacej zapojit do cinnosti v dome.

Nerozmaznali ste si ich tak trocha?? Aby bez teba nevydrzali, nez prides z prace...

dskjhfdlkdjhl
25. aug 2023

Tak evidentne Ti to vyhovuje, ked si to obhajujes. Jednoducho by mal chlap tiez prilozit ruku k dielu a nie vyvolavat ako soplavy chlapec. Ale s Tvojim pristupom budes nadalej vsetko robit sama a stazovat sa, ze nevladzes.

autor
25. aug 2023

@veronikaszabova Mladá teraz všetko ofrfle,ťažko s ňou.Nic sa jej neľúbi nič sa jej nechce,puberta ako vyšitá.A menší to je ako maminkin cecok.

autor
25. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl Nevyhovuje,no čo mám robiť.

januska12323
25. aug 2023

Ale to jedno, že môžete telefonovať. Muž sa proste spolieha, že zabavíš syna kým si v práci pričom to má robiť on. Vidíš ty si doma všetko stíhala a on nevládze? Tak nech ide do práce on a ty budeš doma, nedá sa? Tak máš môj milý smolu je to aj tvoje dieťa musíš sa vynájsť.

autor
25. aug 2023

@januska12323 On chodí do práce,to máme rozdelene.Ja robím doobeda,on poobede.

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janulka182
25. aug 2023

obcas mam pocit, ze empatia zo sveta nadobro zmizla. vsetky to mate doma perfektne, mate uzasne, sikovne deti, vzdy vsetko upratane a nikdy nebyvate zo vsetkeho unavene. gratulujem vam!
autorka neboj. ono to prejde, mensi podrastie, puberta skonci a bude dobre. je to len obdobie. a hlavne o tyzden zacina skola 😀

autor
25. aug 2023

@tequelinka Staršia sa má postarať o brata?Keď v iných diskusiách píšu ženy že starší súrodenec nemá čo starať sa o mladšieho,že na to sú rodičia.
@janulka182 U mna platí že malé deti malé starostí,veľké deti veľké starosti.Dúfam že bude lepšie keď začne škola a škôlka.Doma sú aj unudene a robia si zle.

dskjhfdlkdjhl
25. aug 2023

@janulka182 Nikde to nie je idealne, kazdy byva unaveny, ale pokial je to cele len na jednom z rodicov a ten druhy sa chova ako take teliatko, tak jasne, ze je to ovela horsie. No, ale uplne zbytocne je stazovat sa na MK, treba partnerovi vysvetlit, ze sa musi plnohodnotne zapojit.

svetlonos
25. aug 2023

Ahoj,
tiez som na materskej, starsi ma 3 roky a maly 2 mesiace. Teplo ma nici, v byte mame 32 stupnov, klima nehrozi :(
Nestíham sa moc venovat starsiemu, maly by stale len jedol. Je toho viac, co by som si priala inaksie.
Ale ist von s detmi a hrat sa s nimi - v tvojom pripade?? To chodi 15 rocna s vami von a hrava sa? My sme chodili na zahradu a povinne som trhala burinu - nenavidela som to. Onak som s rodicmi nechodila von, iba na dovolenky a vylety cez vikendy.
A teda v 15tich som varila aj s 13 sestrou obedy. Rodicia v praci, byvali sme obcas same doma. Ale iz sme aj upratali aj navarili a napiekli. Preto velmi nerozumiem, preco ta dcera aspom cosi neuvari a obcas neuprace. U nas vysava uz aj maly 😁 bez nutenia, tak by to mala zvladnut aj 15rocna.
Beriem ze nema chut sa starat o brata ale zvysok by mohol fungovat super. Ja som teda ako take dievca rodicov na zabavu denne nepotrebovala. Potesilo ma, ked sme vypafli niekde na hrad, vylet a tak. Ale animatorov mi teda robit nemuseli.
Dufam, ze k tomu povediem aj chalanov do buducna.
Ale chapem ze si unavena. Ufnukany muz aj deti, k tomu teplo a praca, to je na odstrel.
Zacni zadelovat pracu aj dcere.

dskjhfdlkdjhl
25. aug 2023

Starsia sa nemusi postarat o brata, nie je to jej povinnost a ani nebude chciet, lebo vidi, ze u vas je to len a len Tvoja uloha, ked ani otec sa nestara.

aiana24
25. aug 2023

Nemate babky, tabor, kamosov na postrazenie deti? Nejaky lacny sposob ako im zabezpecit program

alex49
25. aug 2023

A to stíhaš aj pracovať, ked furt telefonuješ a beháš na obed domov? napíš povinnosti na papier a každému daj úlohy. Dospelý chlap a 15 ročná už dokážu spraviť veľa vecí. Ty máš stíhať všetko ale chlap nestíha pár hodín iba postrážiť deti aby sa nezabili. O týždeň začne škola a chlap bude mať volno. Budeš mať o starosť menej.

danieladugard
25. aug 2023

15 rocna sa nema starat o surodenca… od nej sa to nema ocakavat… navarit jasne… porobit v domacnosti… manzel sa ma starat o dieta…

viestta
25. aug 2023

To akoze dospely chlap sa nevie postarat o stvorrocne dieta? Lebo o pubertiacku sa starat netreba. Tej staci len pripominat aby si splnila povinnosti.
Ty nemas dve deti, ty ich mas tri. Vobec nechapem, preco lietas domov. Vecer navar a cez den nech si zohreju, tie dve velke deti maju dost ruk aj rozumu aby dokazali z navareneho nakrmit aj seba aj to mladsie. A okrem toho tie dve velke deti maju dost ruk aj rozumu aby spravili nejake domace prace a popritom to najvacsie postrazi to mensie a odkontroluje to stredne, ci spravilo to co ma.

vroni
25. aug 2023

Zaujímavé, všetky by tu mladú zapriahali a chlap je asi z cukru. Len raz by mi volal muž do práce kvôli nejakej sprostosti. Na večeru by mal takú hubovu polievku, ze by mu uši brneli týždeň. Jasne, ze z mladej neubudne, ak povysáva alebo hodí riad do umývačky. Ale ona ma prázdniny a ma v domácnosti POMÁHAŤ. Jej otcovi ta domácnosť spolovice patrí, takže by ju mal zvládať zatrasenim ľavej nohy a čakať usmiaty na manželku s večerou. Od ženy sa to čaká ako samozrejmosť a keď žena nemôže, tak ma nastúpiť iná slúžka, zase žena, aj keď je to decko, ale nedaj boh niečo vyžadovať od chlapa. Normálne som sa vytočila. Nie nad nemožným chlapom, chlapi sú majstri v predstierani nemohucnosti, keď sa im niečo nechce. Ale nad radami, aby dcéra zaskakovala za rodiča, lebo jemu sa nechce....

pinkgirl
25. aug 2023

Pre začiatok by som si občas "zabudla mobil doma" - ráno odíď do práce, telefón nechaj schválne doma. Oni si už poradia😉. Chápala by som matku na telefóne pre otca čo sa stará o choré dieťa, novorodenca... ale nie o zdravého 4r chlapca. Plus mohla by si občas vynechať obed doma - ty zmenis prostredie a im sa naruší pohodlie od mamičky počas obeda.
Nech si urobia výlet - kupko, kini, príroda, ZOO, nechajú doma dcéru a on so synom si takto upevnia vzťah.
A v domácnosti na seba zníž nároky - keď si v práci je jasné že času na domácnosť je menej. Viac povinností v upratovaní presuň na dcéru a muža.