Nevládzem pracovať, som unavená

13. feb 2023

Potrebujem poradiť, čo si myslíte o tom, že mám pocit, že nevládzem pracovať. Som strašne unavená a vysilená. V práci som 12,5 az 13 hodín robím na smeny. Hodinu cestujem do práce, hodinu z práce. Keď mám voľno zvládam akurát tak ležat a doma mám malé dieťa. To sa pri mne hrá ako pri nevládnej 😀 Neustále mami, mami. Partner mi tvrdí, že potrebujeme peniaze, že polovičný úväzok nestačí. Ja by som radšej jedla rožky a bola na polovičnom, ale nedá mi to cítim sa potom ako neschopný lenivec, keď takto rozmýšlam.Mám 30 rokov, takže som mladá. Od skončenia materskej robím 13 mesiacov. Máme hypo a starší byt na ktorom treba ešte čo to porobiť. S peniazmi vychádzame z ruky do úst ak sa to tak dá povedať. Ja dokážem síce ušetriť aj 300€, ale partner sa neustále sťažuje, že mu nevychádza, lebo veľmi veľa peňazí zožerie nafta. Autobusom ale nieje ochotný dochádzať, je pravda, že prácu má dosť ďaleko a zožralo by to veľa času. Prácu meniť nechce je spokojný. Ja robím na rovnakom mieste a dochádzam autobusom. Len akosi nevládzem, aj ked viem, že musím.

katkaseiner
13. feb 2023

Cize pracujete na rovnakom mieste a ty chodis do prace autobusom a on autom? Hmmm.... nieco mi tu nehra... preco nerobite aspon v rovnakom case, tak by ta zviezol - usetris cestovne a trochu si cestou oddychnes

zuzap33
13. feb 2023

Najdi si pracu na 8 hod. Nemusis pracovat, tam kde on

reanda
13. feb 2023

ked manzelovi nevychadza, tak nech sa snazi viac on.. ty mas na neho makat do umoru, ked ty by si sa aj radsej uskromnila? kludne by som sa dala na ten polovicny uvazok a vobec sa necitila ako neschopna a leniva, ty mas este doma male dieta, predpokladam, ze starost o neho je tiez prevazne na tebe..
boze, tato doba aj s pracujucimi zenami tak nahrava chlapskej lenivosti, ze az.. on si nebude hladat inu pracu, lebo je spokojny, on nebude chodit do prace autobusom, no esteze co, ale ty mas makat, lebo on potrebuje viac penazi.. ??? kedysi by sa chlap prepadol od hanby, keby zena na neho mala pracovat, dnes, ked je to 'normalne', tak sa to velmi rado vyuzije.. hlavne tam, kde sa to panom hodi

drzaopica
13. feb 2023

Muž je debil.Nech ide pracovať inam za lepší plat a chodí ako ty autobusom.Nie, nemusíš ukáže sa to na zdraví, psychike.Kolko zarobis?skúsiť nájsť inú prácu nie toľko hodín si žena, matka

h2
13. feb 2023

Cestuješ ďaleko a pracuješ dlho. Na tvojom mieste by som si našla prácu na 8 hodín a v lepšej dostupnosti. Aj keby to malo byť za menší plat.

deti95060810
13. feb 2023

a keby sa pán manžel tiež do roboty vozil busom ako ty - moc by utrpelo jeho posraté ego?
nenechaj si so sebou zametať....

simona20201309
13. feb 2023

Keď bývate v byte, tak predpokladám, že bývate niekde v meste? Neda sa nájsť práca bližšie? Precestovať denne 2hod +13h v práci... to ti ostáva 9h na spánok, domácnosť, dieťa, muža, koníčky...
Prepáč, ale čo je toto za život?
Zmeň to čím skôr. 300e usetris za aký čas? Mesačne?
Ja som zažila niečo podobne, s tým rozdielom, že som bola v práci 6h, nie 13. Napriek tomu to cestovanie ma zabijalo a vydupala som si auto, ale to nám výrazne zvýšilo náklady. Tak som sa rozhodla zmeniť bývanie. V našom prípade bez muža. (Samozrejme dôvodov na rozvod bolo oveľa viac, ale toto bol jeden z hlavných pricin)
Môj ex si vyvazal zadok v aute celý život a nedokázal pochopiť, čo je to večne ponáhľať sa na MHD a následne na SAD.
Musíte nájsť riešenie, takto sa žiť nedá. Takto ti život utečie, dieťa vyrastie ani nebudeš vedieť kedy. Toto je prežívanie, nie život.
Alebo sa stazuj celý život, alebo niečo zmeň. Zázrak sa nestane sám od seba, musíš preto niečo urobiť. Nie vždy je ľahké urobiť veľkú zmenu, ale väčšinou to stoji zato. Zmeniť bývanie, alebo prácu.

zobaka
13. feb 2023

nie každý je stvorený na 12tky, mne zase vyhovovalo voľno po nich, ale niekomu fakt sadne skôr práca na 8 hodín, ja som to mala naopak ako som prešla z 12tiek na denné so skorým vstávaním som bola chodiaca mrtvola

oriesocek
13. feb 2023

aspon jednu cestu chodte spolu. a inak ja by som naozaj takto nerobila. osmicky by ti viac sedeli a niekde blizsie, kde nebudes 2 hodiny zo dna este na cestách... aj za nizsiu mnzdu, ale hlavne nebyt tak dlho denne v robote a necestovat tolko, ak musis chodit busom.

simca06022011
13. feb 2023

kolko vela mu zozerie nafta? dajte si to na papier. Fakt je ten, ze hodinu rano a hodinu vecer cestovat je dosst. AK chodite jednym smerom aspon yb ste mali chodit spolu autom. Ak jemu auto zozerie viac, on menit nic nechce, nie je problem u teba. Ty si nastav veci ako tebe vyhovuju, aby tebe bolo dobre. On nech odlozi rovnaku sumu kazdy mesiac alebo si najde lepsiu pracu alebo ked mu nevychadza, moze chodit busom. Ale riesenie je aj to urcite dni chodit busom, ine dni chodit spolu atd. On tebe bude diktovat ze peniaze vam treba ale sam vela neuorbi preto...

ropucha6
13. feb 2023

Akoze ty chodis busom hodinu, on musi chodit autom a preto akoze nevychadza? Nech si najde lepsi job, aby vychadzal. Si vycerpana, to je normalne, skus sa poobzerat po inej praci, menej hodin, blizsie atd. Pre muzovu pohodlnost ty budes jak matoha?

jaskolka
13. feb 2023

Nechápem, robíte na rovnakom mieste, ty chodíš autobusom a on autom, lebo autobusom by to mal ďaleko a bol by unavený z cesty? A ty môžeš byť unavená a cestovať ďaleko?
Čiže ty setris 300 eur, aby on mal na naftu na cestu na to isté miesto práce a sama chodíš 2 hodiny busom, vypluta, a doma ťahás tipujem ďalšiu si hru, lebo nikde nepíšeš, že muž sa ide pretrhnúť doma, keď ma voľno ....A nesmieš zmeniť prácu, lebo pánko sa potrebuje vyvážať? To ako fakt? No moja dobrota 🙈🙈🙈
Na tvojom mieste si nájdem bližšie robotu alebo dačo na menej hodín a hotovo.

jaskolka
13. feb 2023

@katkaseiner tiež to o nerozumiem, prečo nechodia spolu aspoň keď majú rovnako smeny. Neverím ze nikdy to tak nevyjde.

hope87
13. feb 2023

Akoze toto je brutal. Plus este ten precestovany cas. Cele zle. Aj ked si mlada, kde je napisane, ze to musis zvladat? Cas straveny s detimi a zdravie, ti ziadne peniaze nevratia. Treba hladat sposob ako to zmenit, aby ste boli vsetci spokojni. Muz ta nemoze nutit robit takto, ak ta to ubija a nevladzes. Mal by ta podporit a hladat sposob s tebou....aby vam to fungovalo. Ci uz financne ale aj casovo...

liljana
13. feb 2023

Jedine najst nieco blizsie, lahsie a na 8 hodin (statny urad, skolstvo,...), pripadne nieco s home office. Je to prilis velka zataz. Cestovanie a tolko hodin prace.
Rozmyslam, kde su tie mamicky, co tvrdia, ze pracujuci ludia chodia do prace oddychovat ...

marca12
13. feb 2023

@katkaseiner tak asi nemaju rovnako smeny,ved to je bezne u manzelov,ze si kvoli dietatu nedavaju smeny narovnako

1fifinka1
13. feb 2023

Žeby nechodili rovnako kvôli dieťaťu? 🤔🙊🙈😁 Rozmýšľajte.

226lenka
13. feb 2023

Pracujete na rovnakom mieste. On nie je ochotný dochádzať do práce z dôvodu že mu to zaberie veľa času, cesta je dlhá. Podľa neho pre teba už tá cesta nie je dlhá? Či on je spokojný lebo si zadok vyváža v aute a ty sa teperíš autobusom? Celé zle. Pokus sa nájsť si prácu bližšie a na 8 hodinové smeny. Alebo trvaj na Tom že pôjdeš robiť na polovičný úväzok. Predpokladam že ten chlap ešte chce po tebe aby bolo navarené, poupratovane, o dieťa postarané. Alebo pomôže ti s niečim v domácnosti?

ingames
13. feb 2023

@zobaka no veru. Ja to mám presne tak. Síce prídem po obede domov ale ko. Unavená a človek sa núti dačo urobiť a len čakám kedy pôjdem spať. A to často zaspím poobede. A tým ,ze len denne tak o to je to viac na prd. Keby som poobednú by som veru uvítala.

kristinka92
13. feb 2023

tak pracujete na rovnakom mieste hmmm… on si vyváža riť autom lebo mu to šetrí čas, ty máš dochádzať autobusom na rovnaké miesto a to je v pohode? plat predpokladám že máte podobný ale jemu to nevychádza….zaujímavé….

letfenixa
14. feb 2023

@autorka stále čakám, že začneš partnera obhajovať, že síce robíte na rovnakom mieste, ale jemu vlastne nevyhovujú spoje, a že on ma vodičák a ty nie, a nič. Ak je pravda taká, ako si napísala, tak si hlúpa, že to trpis.

balaskovae
15. feb 2023

mne pomohol na permanentnu unavu Revitanerv Strong. zabral aj mamine, poradil jej ho doktor, tak som skusila. len ho treba brat troska dlhsie, ale vysledky sa jednoznacne dostavia, netreba v tom polavit.

mk1111111111
15. feb 2023

Toto nemoze byt pravda, nikto nemoze byt taky hlupy...tomu neverim.