Neviem zaspať i napriek tomu, že dieťa spí

kattien1992
1. aug 2021

Ahojte,
Snáď nájdem niekoho kto zazil podobnú situáciu. Mam prvé dieťa (7mesiacov). Budi sa párkrát za noc.problem je, že ja nedokážem keď sa zobudí zaspať, niekedy som od 2 do 4 hore a podobne. Večer je to tiež boj, stale mam v hlave, že aj keď zaspím o chvíľu je hore na papanie. Je niečo voľnopredajné po čom by som zaspala?Alebo niečo co sa vám osvedčilo? Skúšala som persen, melatonin a magnézium a nula bodov. Už by som sa strašne rada aspoň trošku vyspala keďže je zo mňa stále viac unavená matka a mam pocit, že to prestavam zvladat🥴

katulastraka
1. aug 2021

@kattien1992 ja si myslim, ze to je len v tvojej hlave. Presne tento problem som ja mavala kedysi. Sla som spat so stresom, ze nezaspim hned a rano budem nevyspata. Ty to mas rovnako. Uz ides spat a myslis na to, ako sa male zobudi a ty nebudes vediet zaspat a budes unavena. Skus najskor cez den viac oddychovat, ked pojde spat male, lahni si s nim. Takto to praktizuj kazdy den, uvidis, ze domacnost funguje aj ked si ty cez den pospis a zaroven si hlavu nastavis tak ze "ked aj v noci nebudem vediet zaspat, nevadi, dospim cez den, nic sa nedeje". Tym padom uz nebudes zaspavat so stresom, ze "paneboze co ked zas nebudem vediet zaspat, zas budem nevyspata, ako budem fungovat?" a uvidis ako v pohode zacnes casom zaspavat hned po tom, ako nakrmis v noci male 🙂 bude to sice chvilu trvat, ale na toto ti ziadne lieky nepomozu. Viem z vlastnej skusenosti. Skusala som vsetko mozne na spanie, nakoniec som si musela len prestavit svoje myslenie.

veronikapl
1. aug 2021

@kattien1992 ja takto fungujem už skoro rok, večne mi vstáva v noci aj 5-6x a ja mám zo spánku keď to zratam ledva štyri hodiny 😑 nemám z toho stresy, ale včera som už skoro odpadla z toľkej únavy, cez deň sa mi nedá zaspať v noci tiež veľmi ťažko a sama si neviem dať rady, takže sa pripojím

0silvia0
1. aug 2021

@kattien1992 z tohoto dovodu som s detmi spavala v jednej posteli, casom som ani nevedela, kedy sa same nakojili. Ale ked som mala vstat, dieta vybrat z postele a dojcit, tak som uz zaspavala s dietatom v naruci...

sasesoe
1. aug 2021

Ahoj, mne sa tiez osvedcilo spolocne spanie v 1 posteli, ale vtedy nesmies ziadne lieky na spanie. Mozno skus pocas dna dlhsiu prechadzku, vecer teple mlieko al medovkovy cajik.

kattien1992
autor
1. aug 2021

@sasesoe
@0silvia0
@veronikapl
@katulastraka ďakujem za odpovede baby. Malemu teraz išlo 6 zubov, 5 je vonku tak snáď sa znovu nastavím na normálny spánok nejako a naozaj sa musím naučiť s nim dospavat cez deň, ale príde deň kedy to už nevydržím. Skúsim čaj z medovky určite a trosku zmeniť myslenie 😊

luxus10
1. aug 2021

@kattien1992 mozes mat myslenie ake chces, ak budes pocas noci casto a pravidelne budena, nervova sustava dostava riadne zabrat, casom je podrazdena natolko, ze nie si schopna zaspat....je to cista katastrofa.... mozno sa ti to zlepi casom, ked maly prespi celu noc....

co pomaha? cajova lyzicka makoveho oleja vecer pred spanim...ale po roku ma z neho bolela traviaca sustava, ale pomohol...

0evita0
1. aug 2021

@kattien1992 Ahoj viem ako sa citis neviem ci dieta spi pri tebe ale ja som mala stale pri sebe dieta a bola som kludnejsie ....Ty nepotrebujes tabletky na spanie ale potrebujes sa psychicky vypnut ....Cez den zober dieta niekde vycerpaj ho hraj sa snim nech pomaha aj manzel ...

dollyzv
1. aug 2021

Mne celkom pomáhal čaj od teekanee nervy a spánok..ale momentálne mám rovnaký problém,a na tej čaj vždy zabudnem..nejaký čas trvá kým začne účinkovať .

heidy222
1. aug 2021

Ja som mala podobny problem, obcas som si odstriekala mlieko (alebo dala umele), stuple do usi, nastavila som si myslenie na ,, dnes nevstavam) a manzel Mal sluzbu

kattien1992
autor
1. aug 2021

@heidy222
@heidy222 ja zaspávam s jedným sluchátkom v uchu len aby som každé suchnutie nepočula. U mňa je ten problém, že malý odmieta fľašu ci uz s mojim odstreknutym alebo UM 🥴

juliet86
1. aug 2021

@kattien1992 ahojki. presla som si tym. poporodna nespavost je normalna diagnoza. zial prechadza tym vela mam. ty vies sama.kedy to zacalo... porodom? skor ci neskor? bola okolo porodu pred porodom pred ci po nejaa trauma? sestonedelie kojenie? na nespavost najlepsia je kognitivno behavioralna psychoterapia. v anglictine cognitive behavioral thearapy for insomnia cbti. par tyzdnov. mala by pomoct. pripadne aj v cesku v prae je.jedna super terapeutka velka odbornicka mozte cez skype. ak nie su peniaze ci cas stiahnite si appku calm a tam je 7dnovy program. pustas si nahravky. ono je to zacarovany kruh. ten strach a adrenalin ze clovek nezaspi takze tym padom nezaspim stres sa ti viaze uz s vecerom postelou izbou. zaspim a zobudi ma. je to extremne narocne. drz sa zena! existuju cesty von. ver mi