Neviem sa zhlboka nadýchnuť

lea_4441
5. nov 2019

Ahojte baby už asi 5 dni v kuse sa neviem zhlboka nadýchnuť , najviac s tým mám problém keď zaspávam ale mám to po celý deň a najviac uvoľňujúci pocit je keď sa konečne nadýchnem , ale zase to pokračuje , bolí ma z toho chrbát a celý hrudník , ak s tým máte baby nejaké podobné skúsenosti fakt by mi bodla pomoc čo to je , z čoho to je a ako to riešiť ?

elenita
5. nov 2019

@lea_4441 Podla mna to bude od chrbtice, tiez to obcas mavam...

diewcatqoo
5. nov 2019

Ahoj, moze to byt od chrbtice, zo stresu, tetania, panicka porucha, ale aj astma... moznosti je vela, tu spravnu ti urci jedine lekar.
Mne sa takto pred mnohymi rokmi rozbehla astma. Najprv som sa nemohla nadychnut len obcas, potom to byvalo pri akejkolvek namahe.. niekedy to preslo za par minut, niekedy ma to obtazovalo aj par dni. Snazila som sa hlboko dychat, avsak ten vzduch akoby sa nedostaval do pluc a z toho som sa zacala dusit. V zaciatkoch to byvalo ale len to "nedostatocne dychanie", dusenie prislo az neskor. Najviac sa mi to prejavovalo prave pri takomto hmlistom jesennom pocasi.
Obcas mi v zaciatkoch pomahalo, ked som dychala zhlboka do takeho papieroveho vrecka a snazila sa nemysliet na to, ako dycham. Vyskusaj, mozno ti to pomoze. Ale urcite navstiv aj lekara.

malebiele
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jankabenji
5. nov 2019

@lea_4441 aj u mňa je to astma a hlavne keď je vonku hmla sa to zhorsuje

malebiele
5. nov 2019

@lea_4441 ahoj, jedine riesenie je ist k obvodnej a popytat si papier na kardiologiu, plucne a pripadne aj ortopediu.. urcite by som nic nepodcenila.. merala si si tlak? ak je tlak zly, pytaj si echo u kardiologa, ekg nemusi nic ukazat.. ak bude srdce ok, potom by som riesila plucne a ortopeda

vizvaryova1
9. nov 2019

@lea_4441 ahoj no ja to mam tiez ja sa liecim na deptesiu berem lieky uz bolo dobre tiez asi tyzden to mam aj ns htudi ma boly aj som lezala na psichyatrii a tam mi bolo strasne mam telesnu panicku uskost a primatka mi povedala ze ono to vychadz s podvedomia

elizabethpetras
22. nov 2021

@diewcatqoo no ja to mám tiež je mi 15, a trvá to už viac ako 2 mesiace ...nebola som s tým ešte nikde, pretože to mám asi s psychiky . Vždy ked na to pomyslím sa mi nedá zhlboka nadýchnuť , iba nasilu keď sa snažím akože (zývnuť) .. Možno to je aj s tych rúšok že nemám okysličené pľúca ...alebo to je astma ..ale nemám za týmto hladať chorobu vraveli , nedostatok spánku alebo možno stres či trauma

lusiafofo
5. máj 2024

@vizvaryova1 ahoj koľko si tam ležala čo ti pomohlo