Neviem sa sústrediť, pripadám si ako nesvoja

22. dec 2024

Baby pisem anonymne pretože asi viacero by ma tu spoznalo. V skratke. Mám s priatelom dve deti, starostlivosť o deti a domacnost je na 1000%. S priatelom a deťmi žijeme krásne. Avšak nastáva “problém” v poslednom čase čo je asi 3 roky sa neviem na nič sústrediť, prídem si doslova detinská, ako keby som nemala svoj názor, prídem si nesvoja. Kvôli tomu som bola na IQ testy lebo mi napadlo, či nie som hlúpa🤦‍♀️ vyšlo 117. Stále som nespokojna. Čo ma zaráža je, že často zabúdam a hlavne ako som spomínala vyššie, že som detinská. Neviem čo mám robiť :( je mi ale do placu z toho.

janetinka27
22. dec 2024

Neboj sa byt sama sebou

koniarova
22. dec 2024

Ako sa to prejavuje?

rozculena
22. dec 2024

ako sa prejavuje tá detinskosť? a kde si bola na testy?

autor
22. dec 2024

@janetinka27 bojím sa a ani neviem prečo 😪
@koniarova
@rozculena prejavuje sa to tým, že sa EXTRA teším zo všetkého. Všetko vidím tak ako dieťa, problémy ako keby som nevidela lebo mám svoju bublinu a viem, že všetko bude dobre. Ani vám to neviem vysvetlit baby. Na testy som bola normálne u psychologicky.

rozculena
22. dec 2024

veď sa teš,čo je na tom? Keď veríš,že bude dobre,tak bude....

vanilkovazmrzka
23. dec 2024

Ty kokos nieco je velmi zle so spolocnostou, ked si clovek, ktory citi prirodzenu radost z malickosti, pripada ze je divny

Hovori sa tomu optimista, to jedine si a je to normalne

duppka13
23. dec 2024

117 je dobre cislo, urcite nie si hlupa. Kazdy ma svoje prezivanie, bud sama sebou. Nejak sa mi ale zda, ze to cele nebolo z tvojej hlavy a dostala si nejaky popud z okolia na tie testy ist? Niekto ti povedal ze si hlupa alebo detinska a z toho tvoja neistota? Jedno viem iste, hlupi ludia si o sebe vascinou myslia, ze su najmudrejsi.

svetlonos
23. dec 2024

Pracuješ alebo si doma s detmi do 5 rokov? Ja už len hovorím Dori zdraví! A hlavne ked som unavená, prestimovana. Nad starší keca ako vodopád. Od rána ako sa zobudi, je schopný kecat aj sam zo sebou, komentovať všetko. Varit pri nom podľa receptu nehrozi.
Prejdem od linky ku chladničke s zabudnem co dom chcela lebo fuuurt mele!
Už som bola zúfalá z tej mojej blbosti a nesustredenosti.
Moj muz sa vie dobre sústrediť. Ale teda s detmi sa mu deje to iste co aj mne. Spomenula som to par kamoškami, co boli vždy perfektne v praci, museli riešiť xy veci a myslieť na vseluco naraz. Povedali mi to iste tiez. Hlava deravá. Akonáhle budeš deň bez deti ci dva - aspom v skolke ked su, tak už pocitis rozdiel. Co sa tyka toho nevidenia problémov- to pories s psychologickou nech to zhodnoti.
Ale ze sa tešíš ako dieta z maličkosti, ved to je pekne! Vies ako ja sa dokážem tešiť z bábiky?? Si nevieš ani predstaviť 😍😂 Alebo z domčeka pre myšky, ktorý zariadim podľa seba - pre myší, ktoré užijem. Alebo z farebných kociek a dúhy ked sa s detmi hrám!
Seriozne by som vtedy mala myslieť na neuplatňuje kuchynu a tóny prádla 😁 A vtedy si tiez povie, abych to bude dobre - niekedy večer keď deti zaspia, alebo ráno urobím 🤪
Jedine kritické je ozaj keby si nedokázala vidieť reálny problém a zmensovala ho.
Napriklad, dieta ma problém s motorikou, ty mavnes rukou, ze ved bude dobre. Bez toho aby si riesila. Alebo ti babky bijú deti a tiez neriešim. Je xy inych problémov ešte. Napis priklad ako nevidíš problemy a povieš bude dobre.

ariannazara
23. dec 2024

Keď som po 5 rokoch nastúpila do roboty, myslela som si ze som vytreta úplne. Musela som za sebou 10 krát kontrolovať ci som všetko dobre zapísala, doma som rozmýšľala ci som dobre spravila normálne kým som sa do toho dostala tak to trvalo 😱 mozgová hmla 😂

zobaka
23. dec 2024

zavidim, aj ja sa chcem tak citit😃