Neviem sa sústrediť

21. dec 2021

Neviem,co sa mi stalo. Som mlada zena pred 40tkou,ale posledny rok,mozno dva sa absolutne neviem sustredit. Nepamatam si skoro nic a robi mi to uz aj problemy v praci,neustale robim chyby. Doteraz vzorny zamestnanec a v poslednej dobe jeden kix za druhym. Neviem to ani opisat,ale som ako za sklom alebo v bubline,z ktorej sa neviem dostat. Nestalo sa vam to niekedy? Mam ist na vysetrenia? Ale ake? Ked som to pri preventivke spomenula obvodnej len mavla rukou,ze to je bezne. Ano,bezne som pozabudla,ale v poslednom case je to uz extrem. Som ako zaspata,zabudnuta alebo ako to nazvat.

hradnapani
21. dec 2021

moze to byt ochorenim alebo aj velkym stresom, vela obvodnych len tak mavne rukou, tiez som v lete zazila. Treba ist k nej este raz a trvat na tom, ze to pocitujes ako problem. Ale nezlakni sa, ak ta posle aj za psychiatrom. toto totiz moze byt priznak aj vyhorenia, depresie, stresu ;)

zuzudrnda
21. dec 2021

Stitna zlaza je na tom ako?

tomika
21. dec 2021

Nepracuješ na zmeny? Nočné?

savanna
21. dec 2021

Je zvlastne, ze by sa to vyvinulo len tak z nicoho nic. Vek na to este nemas, bolo by dobre zamysliet sa nad tym, ci v tvojom zivote nenastala pred tym rokom nejaka zmena - napr. poruchy spanku, zvyseny stres, prilis velky tlak v praci, casovy stres, nadcasy, vtedy sa vela robia chyby. Nezacala si brat nejake lieky, nie si obezna, aj obezita sa moze prejavovat zvysenou unavou.

lukina20
21. dec 2021

si este mlada, aby si bola takato...
1. moze to byt danou situaciou, velmi vela ludi je na tom zle psychicky, to bohuzial ovplyvnuje aj fyzicku stranku a celkovy vykon cloveka
2. nie je praca psychicky, fyzicky narocna? nemas stresove obdobie? neprekonala si v poslednej dobe traumatizujuci zazitok? mas dostatok spanku? jes a pijes pravidelne?
je zimne obdobie, nedostatok slnecneho ziarenia, tym padom menej D, skus to suplementovat, opytaj sa v lekarni na vyzivovy doplnok... alebo vigantol
3, podla mna by ti mal obvodak mozno pre zaciatok urobit kompletne krvne testy, ci sa tam nieco neprejavi... cize biochemia, krvne testy a koagulacne
4. mozno na zaciatok by som zacala brat to Decko a ked mas pocit, ze zabudas tak aj Ginko... to ti urcite neublizi

xromix
21. dec 2021

Stalo, 2x. Prvýkrát som mala 25, kompletný kolaps organizmu, druhýkrát 33, bez kolapsu, no s kvalitným vynechavanim hlavy. U mna to bolo z podvedomeho stresu, ktorý som si nepripúšťala. Treba sa zamyslieť nad fungovaním v práci/doma. Či toho nie je veľa a podvedomie pracuje. Čím teda nevylučujem pripadne aj nejaký zdravotný problém.

slovakboy
22. dec 2021

Prepracovanosť alebo vyhorenie. Alebo niečo podobne. Určite to nie je normálny stav a treba to riešiť ešte v počiatkoch. Oddych relax dychové cvičenia ak si veriaca modlitby a hlavne návšteva lekára psychiatra alebo psychológa.

nwnw
22. dec 2021

Vymeniť obvodneho lekara. Sama si mozes kupit poriadne Q10 alebo tak.
Sportujes? Treba!

sjuzi
22. dec 2021

Neprekonala si tento rok covid? Mozgová hmla/brain fog je vraj bežný symptóm po prekonaní, ale môže sa spájať aj s prepracovanosťou či vyčerpaním organizmu. Prečítaj si o tom, nájdeš viac článkov na nete... Držím palce, nech sa ti polepší.

linduska86
22. dec 2021

Oddýchni si a nestresuj.

panelacikova
22. dec 2021

@sjuzi presne toto mi napadlo. buď postcovidový alebo postboreliový syndróm a z nich plynúce neurologické potiaže...

sjuzi
22. dec 2021

@panelacikova viacerí známi mi to už spomínali, že akoby si nevedia utriediť myšlienky, všetko je akoby za sklom, fakt ako hmla v hlave. Ale idú sviatky, tak si pekne oddýchni, skús nasadiť vysoké dávky vitamínov, C, D, magnézko, prípadne sa poraď so svojím dr., čo by odporučil na "naštartovanie sa".

panelacikova
22. dec 2021

@sjuzi ja som v pohode, autorka nie je 🙂 ale ja som toto zažila pár rokov po prepuknutí chronickej fázy boreliózy, preto viem, čo si tým myslela 🙂

sjuzi
22. dec 2021

@panelacikova prepáč, to bolo omylom 😉

lulu5
22. dec 2021

Môže to byť štítna žľaza - tam sa spomína "mozgová hmla".

cloviecka
22. dec 2021

Určite to ries, lebo bude neskoro.smer psychiater, vôbec sa toho neboj.velmi sa ti skvalitní život, veď chceme žiť príjemný kvalitný život, nečakaj.

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aandrea9
22. dec 2021

Ja som bola takáto a strašne som zabudala, ale až po 40tke. Štítna ok, všetko ok a nakoniec to bol deficit b12🤦‍♀️ neviem ho vstrebať zo stravy, chodím 1x mesačne na injekciu už 5 rokov a v pohode. Riesi ma hematolog. Skus b12 tabletky ale s tým aj kyselinu listovú, vplýva na vstrebanie b12. Obvodná by to mohla aspoň krv vziať na rozbor.

stonoz
23. dec 2021

Psychologicke vysetrenie, testy na organicitu...k psychiatrovi nepotrebujes doporucenie od obvodnej....alebo neurologa

vanda323
23. dec 2021

A niesi prepracovaná? Mne sa to stalo, keď bolo sčítanie obyvateľov . Robila som v práci po práci v noci a robila som chybu za chybou už potom nevedela som sa sústrediť bola som hrozné rozrušená

slovakboy
23. dec 2021

@stonoz čo je to organicita?

autor
23. dec 2021

Neviem o tom,ze by som mala covid a ani boreliozu.

linduska86
23. dec 2021

Skus obyčajný sex, aj pri nom sa vyplávajú endorfiny 💪💪