Mám paranoidnú schizofréniu a neviem sa s tým stotožniť. Cítim sa ako niečo menej, niekto nepotrebný a zbytočný. Lieky beriem poctivo, ale stále mávam zle myšlienky. Poznáte niekoho kto ma schizofréniu a žije úplne normálny život.
mam sesternicu schyzofrenicku a po terapiach u psychologa sa jej s tym podarilo stotoznit, ked ma dobre nastavene lieky je omnoho zdravsia ako ostatni okolo...
@motylicek07 Ja osobne nikoho nepoznam, ale moja doktorka mi hovorila, ze ma pacientky schizofrenicky, ktore maju normalne vztahy, vydavaju sa, zakladaju si rodiny, ze uz mala aj tehotne na liekoch a vsetko dopadlo dobre.
nepoznám nikoho v mojom okolí, ale musí to byť podľa mna strašné a človek potrebuje hlavne čas sa s tým stotožniť a brať parvidelne lieky :/ je to veľmi neprijemné a smutné, ale myslím si, že časom sa dá na to "zvyknúť" a žiť s tým s dobrými liekmi... držím palce 🙏
je to tažké, ale snažím sa ako viem, ale je to ťažké. potrebujem kusok optimizmu a bude lepšie
@motylicek07 musíš vyčkať, prestaviť si myslenie a prijať to, ono to trva dlho, ja mám pp a až po 3 rokoch som sa naučila inak zit, najdi si kamosku na nete čo ma tiež tuto chorobu.
@motylicek07 prečo nenavštívis psychológa? Schyza nie je problém problém je slovenská úbohá mentalita že feťák a alkoholik je moderné s super ale dus. Choroba za kt nemôžeš je hanba. Mám aj susedu so schyz. Normálne pracuje, má dve deti.
@motylicek07 Ahoj, paranoidná schizofrénia je veľmi ťažká diagnóza. Pacienti končili kedysi s touto diagnózou v ústavoch. Dnes sa snažia nás začleniť do spoločnosti, ale neúspešne. Niektorí ľudia môžu síce so schizofréniou pracovať, ale nesmú mať dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav. Možno takí, čo zažili len jednu ataku a nemali ťažkú liečbu. Sám mám paranoidnú schizofréniu a prídu mi isté vecí už ako nemožné. Niekto môže písať, že pracuje, ale len istý čas a potom nemocnica. Mal som takého dobrého kamaráta, čo skúšal 2x pracovať, ale vydržal prvýkrát 3 mesiace, ale druhýkrát už ani mesiac, tak pochopil, že vyvolený na prácu nebude. Tým chcem povedať, že nemôže každý pracovať. Ja nie som schopný pracovať.
@motylicek07 moja mamka je schizofrenicka, a u mna to tiez nevyzera ruzovo, je to dedicne🤷
musis sa s tym naucit zit, prijat to lebo tato choroba je nevyliecitelna, liekmi sa to da utlmovat, ale vyliecit nie takze sa s tym musis vyrovnat