Neviem po nočnej spať

martina28p
9. okt 2023

Prosim poradte co robit....mam dve nocne,ale po prvej nejdem spat,lebo dokazem hodiny len lezat a nezaspat....tak idem k tv pred obedom,ale zaspim asi len na 2 hodky,max 3....robim dvanastky...
Aj teraz len lezim,aj sa mi driemalo,zatvarali sa oci,ale nezaspala som ....
Samozrejme sa trochu bojim toho spankoveho nedoatatku,vdy mam obavy ci vobec aspon cosi pospim pred dalsou nocnou,aby som vydrzala,a nic sa nstalo....

Co mam robit....niekedy som zufala,ze by som plakala,tak velmi chcem spat....

marsmykkok
9. okt 2023

a koľko takto robíš? Ide jeseň/zima, sychravo, ľahneš si za tmy ešte, možno to teraz pôjde a vytvoríš si návyk a podarí sa ti aj v lete pospať trocha. Možno v lete by pomohli aj zatemňovaie závesy alebo niečo iné čo urobí úplnú tmu. A samozrejme, nik nespí po nočnej 8 hodín, stačí 3-4 a človek to dospí inokedy.

trgypadl
9. okt 2023

Ahoj, tiez som mavala tento problem,v spalni som zatiahka zluziwe, pustila si nejaky film na telefone na podmaz a zaspala, niekedy mi to trvalo dlhsie, niekedy kratsie zila po nocnej ten spanok nikdy nebude taky kvalitny

tenerifka
9. okt 2023

Nocne nie su pre kazdeho, najma nie pre nas zeny, chlap dokaze v hlave zhasnut a mozu aj tragace padat, my zeny bohuzial mame ten mozog viac sofistikovanejsi a ziadne vypnutie "len tak" sa nekona. Problem vidim aj tam, ze mas 2 nocne, a potom zasa denne.....organizmus sa nedokaze nastavit na rutinu a je zblbnuty.
Vyskusaj uplnu tmu, penove stuple do usi, melatonin (1mg by mal stacit), vypnut zvoncek aj mobil, nastavit budik o 8h neskor a spat. Skusit to takto, a ak to nepojde, mala by si prehodnotit pracu v noci, lebo nespanie a taketo vykyvy sa mozu velmi negativne podpisat na tvojom zdravi

kikusahoj
9. okt 2023

@martina28p toto nespanie poznam,tiez som mala problem po nocnych spavat. Skusala som vsetko mozne aj nemozne,ale nic nepomohlo. Maximalne som pospala pri telke hodinku. Nakoniec som kvoli nocnym zmenila pracu,lebo mi byvalo neskutocne zle. Financne mam menej,ale zdravie mi za to stoji.🙂

ivangeline
9. okt 2023

Ani svokor nespal. Fungoval normálne a oddychol si ako deti,poobede. Ja som tiez dosla z nocnej. Ranajkovala. Ucila sa. A az potom spala.

daniska155
9. okt 2023

su ludia, ktori proste po nocnej len tak nezaspia a ked tak, tak im staci len hodinka dve spanku, alebo oddych. no poznam aj takych ludi, ktori proste museli zmenit zamestnanie, na take, kde sa nocne nerobili

martina28p
autor
9. okt 2023

Robim tak cca vyse mesiaca len,ale normalne mam problem so spanim aj v noci...
Ja uz skusala vsetko,melatonin,tmu,stuple,ale cim viac sa snazim,tym je to horsie....dnes nuc nerobim,lezim,deti v skole,ale stale nic...spanok meprichadza....desim sa nocnej dnes,a to radsej ani autom nepojdem...som.zufala...nechapem.tomu

marsmykkok
9. okt 2023

@martina28p sa ukľudni hlavne, myslím, že to moc prežívaš a robíš si ešte horšie. Počkaj ešte mesiac a pol a skús rôzne režimy, napríklad ľahnúť si hned, o hodinu, ale netlač na pílu a nerob z toho katastrofu. Ak to nepomôže, tak koncom skúšobnej doby odíd. Zdravie je prvoradé. A fakt treba myslieť aj na to, že denný spánok je iný ako nočný, väčšina ľudí čo poznám spí tak 2-3 hodiny, maximálne 4, nepoznám nikoho čo si zaľahne ráno o siedmej a vstane o 15tej.

anika
9. okt 2023

@martina28p ja som tiez s nocnymi skoncila, skus si dat sedatif pc a magnezium, a podla mna to nesil, ze si zvyknes,ak je v praci moznost, poziadaj, ze chces len denne smeny

theabloom
9. okt 2023

@martina28p ahojte pomaha vyzivovy doplnok melatonin, on je urceny hlavne pre ludi ktoey cestuju cez casove zony, potom pre tych ktori robia na smeny. Je to normalne ze mate taxkost zaspat pri praci na smeny lebo organizmus je vstavany na spanok v tme v noci. Dolezite je aj aky melatonin, nie vsetky su fajn. Mne ztial najlepsie Delta Medical, v spreji, je drahsi ale lahkosa zobudza a nezaspi tvrdo ako z luekov. Nepicitujem vedlasie ucinky z neho. Potom je dolezite davkovanie. Zavnite s mensim mnozstvom, a pridate. Tiez je dolezite pi narocnej smene, po kazdej smene, troska vyfiltrpvat sa. Co vam robi dobre? Az tak ist si lahnut. Tiez nie vela, ale napriklad dat si si oblubeny caj a zababudot do deky a pustit upokojujucu hodnu. CB okolbek co vsm pomohe nrjako "predychat" to co bolo v praci a trocha to pustit z hlavy, resp. Oflozit premyslanie na neskor. Niekomu pomsha ze 15 minut zabehat ak este vlafze, akebo si dat bezkofeino i kavu alebo vyvencit psika na chvilu. Nie dlho, pol hodky. Alebo kupel. To co spravi dobre vam. A tak zatiahnut zaluzie, ak treba aj stuple do usi, melatonin, dychat shlboka, a snaxit hlavne pihodlne si lahnut, a nevrtiet sa.
Je to normalne ze ponozstve myslienok a staristi v ptaci da neda zadpat z hofiny na hodinu, to je aj afrenalin alebo ine, zavidi od prace. Najprv trocha vyfuk ut predychay nieco prijemne hodinky, a tak ist pimaly spat s melatoninom.

martina28p
autor
9. okt 2023

@theabloom melatonín pouzivam uz dlho,lebo ani v noci nedokazem spat,to nevravim ze lahne.ospala vecer do postele a za pol hodinu som jak sova a spanok nikde...predtym som vstavala o 4 do prace,velakrat som od jednej do tretej nespala...teraz som.enila pracu,dakedy som robila za mlada nocne,nemala som problem,neviem čo sa deje teraz,preco spanok neprichadza,skusam rozne cvicenia,dychania....
Snazim sa nemysliet na nic,ked to nekde vstanem a.skusam.robot čokoľvek ale napr aj teraz dnes .proste nic ...citim v hlave vakuum,ale neciti unavu zatial,ani ospalost,trochu hlava boli....alesnad to na nocnej dnes zvladnem....

martina28p
autor
9. okt 2023

Dakujem vsetkym za nazory....nehrotim to,rezignovala som,len ma to trapi preco som taka...a bojim sa popravde..

tenerifka
9. okt 2023

@martina28p preco si taka?, si uplne normalna, toto nedava prakticky nikto. Je ine, ak mas stale nocne, na to sa nastavis a jednoducho tych 8 hodin denne v tme a tichu dospis, ale ak mas raz tak a raz onak, to je akoby si lietala cez rozne casove pasma ci uz na vychod alebo na zapad a jet-lag ako vysinuty....

theabloom
10. okt 2023

@martina28p Ahoj, dakujem za odvahu sa poradit.
Verim ti ze je to narocne. Urcite. Chapem tomi tak ze pracujes uz dlhodobo na smeny. Neboj sa, nie si "taka". Len normlane ako kazdy otrebujes nacerpat energiu a oddych. Mne pomohlo ist na PN, na par tyzdnov. A poradit sa uz inde nez tu. My nie sme odbornici. Ale len ljdia z vlastnej skusenosti a kazda skusenost je o nieco insia. Zelma ti zo srdca aby si si tera pre seba dorpiala oddych. A tabletky na spanie na par dni kym si vyduchne neuskodia.ne.pomohli. a zase funguj.normalne. vies niekedy su len prwssudky a tie su zbytocne a netreba pozwrat na ljdi ltpri neeozumeju. DrIm ti palce a verim ze bude dobre. Nie je to nic strasne, je riesenie , odsych z prace. Vsetlo dobre.

martina28p
autor
10. okt 2023

@theabloom dakujem krasne....

Žienky moje,dakujem dnes s radostou oznamujem,ze som nocnu zvladla,mala som troslu krízu ale vydrzala som a doobeda pekne spinkala....
Urcite co to poskusam,poprecitujem rady znovu...

nisia
16. okt 2023

ja po nocnej zaspim len do urcitej hodiny. Ak ju presvihnem konecna, som hore az do vecera. Po nocnej najrychlejsie zaspim v obyvacke na gauci, zakryta dekou, pusteny notebook a zatiahnute zaluzie. Zaspavam zvycajne do deviatej (robim nocne 20:00-08:00). Pridem domovdo 15 min a rovno sa snazim zaspat.Nejem nic po nocnej.Prve jedlo je obed zvycajne okolo 14 tej sa zobudim. Ku veceru si idem zabehat nech zo seba vydam energiu a vecer zase dokazem zaspat.