Neviem čo mi je, som nesvoja

natalka2548
31. dec 2023

Ahojte, dúfam že tu nájdem u vás nejakú radu. Mám pocit že má boli celé telo nieje mi asi nič konkrétne. Najviac ma boli chrbát medzi lopatkami krčná chrbtica, občas sa mi zle dýcha, boli ma hlava vždy na inom mieste, som stále unavená a podráždená, nervozna aj z toho ako ma boli hlava. niekde ma zabolí a zlaknem sa čo mi je ci to nieje niečo vážne a chyti ma panika, neviem či sa mam báť alebo je to psychické. občas mi brnia ruky, brucho ma boli cele napravo naľavo v podbrušku, mám ho nafúknuté, skrátka naozaj mam pocit že ma boli všetko. Mam stym ist za lekarom? Pride mi to blbé neviem ani čo mu vlasne
mam povedať. Nedávno mi diagnostikovali tetaniu keď som mala záchvat. Užívam magnézium každý deň. Čo by to mohlo byt? Naozaj mi nieje dobre a cítim že potrebujem pomoc. Mám 23 a ročnú dcérku takže je niekedy aj v domácnosti toho na mna dosť. Ďakujem za každú radu a povzbudenie

gemerka17
31. dec 2023

@natalka2548 po prečítaní tvojho príspevku s tvojim opisom ma hneď napadla tetania. Áno máš ju diagnostikovanu a je to z toho. Ona je založená na psychickom podklade a v podstate si kúsok od panickej poruchu, úzkosti. Čiže v tvojom prípade by ti pomohlo ísť za psychologom a ten ta naučí techniky ako také stavy zvládať. Co sa týka hlavy, aby si za nebála, tak ideál ešte urobiť MR mozgu u neurologa. S chrbticou treba cvičiť podľa cvikou od fyzioterapeuta.

muchacici
31. dec 2023

@natalka2548 Máš toho určite až vyše hlavy, stres, psychika, tetánia, dcéra.. ale určite by som najprv zašla za všeobecným lekárom. Môj mi pri preventívke zistil, že som prekonala infekčnú mononukleózu a mám v krvi aj borélie. Poviem ti, že sa cítim na prdík, teraz s tými boréliami mám bolesti tela, únavu, celkovo som akoby mi vycicali všetku životnú energiu. Predchádzajúci stres mi spôsoboval strašné bolesti hlavy. No a pri tej mononukleóze, to bolo pred niekoľkými rokmi, žila som v zahraničí, tam na to neprišli, vraveli, že mám brať antidepresíva, lebo to bola tiež taká skleslosť, únava a bolesti tela, akoby som začínala byť chorá, ale nikdy to neprepuklo do "choroby". Takže by som ti radila najprv vylúčiť iné, fyziologické, príčiny, a venovala sa psychike, aj počas toho, aj po vyšetreniach, lebo stres a psychika vedia narobiť riadnu šarapatu. Držím ti palce, prajem veľa zdravia a radosti ❤️