Neviditeľný strojček pre dospelého

9. máj 2024

Ahojte,poraďte kde si dať spraviť neviditeľný strojček na zuby pre dospelého? Konkrétne západné Slovensko NR a blízke okolie ma zaujíma.Tiez aké máte momentálne skúsenosti,kde ste boli spokojné?
Ešte ma zaujíma ako to prebieha zo začiatku,dôjdem na konzultáciu,povedia mi či sa to vôbec hodí na moje zuby,ak áno povedia cenu a čas koľko sa to bude nosiť ten strojcek dajú mi čas na rozmyslenie či pôjdem do toho alebo nie?Či ako sa to prebieha?
A ešte otázka tie čo ste už po,nelutujete že ste sa na to dali,pomohlo vám to vyrovnať zuby?Išli by ste do toho ešte raz?
Ďakujem za odpovede

koniarova
9. máj 2024

Pôjdeš na konzultáciu, urobia snímok, povedia postup, vyrátajú cenu. A potom odpadneš. 😂 S tej ceny.

koniarova
9. máj 2024

Z tej. Oprava. 😁

autor
9. máj 2024

@koniarova S tým rátam že cena bude vysoka.Ty máš skúsenosti?

koniarova
9. máj 2024

Mám so synom tie prvotne popísané. Neviditeľný sme zrušili a ide do kovového. Tak viac neporadim.

nairobi
9. máj 2024

Ja nosim neviditeľný od decembra a v júli končím,,,ja som nadmieru spokojná,na kontroly chodim raz za 2 mesiace, mam aplikáciu kde vidim ako sa mi zuby posúvajú podľa dlah,,, akurát co mi prekáža, ze sa s tým neda jesť a pijem (pijem jedine so slamkou okrem cistej vody), ináč treba ho vyberať a zakaždým umyť zuby,co ma dosť obmedzuje v práci, ale uz koncim tak tie dva mesiace to už zvladnem 🙂

oblecenie99
9. máj 2024

Mne akurát dnes volala doktorka, že keď mám záujem, tak sa dohodneme na termíne, kde mi urobia panoramatickú snímku, sken, cenu, atď., ja zaplatím za to všetko 280 eur a potom sa rozhodnem, či do toho definitivne idem alebo nie. Som síce z KE a pozerala som najmä východ, resp. HU, ale hore dole to vychádza všade rovnako: na horné a dolné treba počítať s cenou okolo 4 000 eur. Teda Max tých 4 000 eur, niekde možno jemne menej..

zeldia
9. máj 2024

@oblecenie99 horne 4 a dolné 4 teda spolu 8tisic? Prosim ktorú kliniku v KE si si vybrala? Ja zvažujem pre seba ale trocha mám obavy z fuseriny.

oblecenie99
9. máj 2024

@zeldia Nie nie, ale dokopy 4000, už aj horné a dolné. Mne na horné treba, tam mi len odhadli na 2000 eur, ale to je iba taký približný odhad samozrejme. Zatiaľ nemám nikoho, práve to googlim, ale nič ma v KE nepresvedčilo. Ja mám zubárku v Dental Prim na Alžbetinej, ona mi to poradila, že rozbiehavaju prave spoluprácu s lekárom z Maďarska, ktorý robí tie neviditeľné, ale, že na dlahy a pod. by som chodila ku nim. Ale tak neviem..stále nie som rozhodnutá. ja by som išla aj do kovových, len neviem, kam ísť. Všade ma odrádzajú recenzie, za tie peniaze mám tiež obavy z fušeriny 🫣

zeldia
9. máj 2024

@oblecenie99 ja som nosila kovový strašne to odiera a boli. Mala som aj taký na noc čo sa vkladal a vyberal ako dieta ale tak nepomohlo ani ani a mám pocit ako keby sa mi to teraz zhoršilo. Mne by trebalo asi aj horne a spodné zuby rovnať.

martinka13
9. máj 2024

Aktualne nosím. AndelDental Hlohovec. Prva konzultácia, scan, cenová ponuka. Potom už len počkať na dlahy. Nosí aj syn. Ja už liečbu končím. Neľutujem a ska by som do toho opäť.

autor
10. máj 2024

@koniarova Jasné chápem.
@nairobi To je super, tak si nemala až také moc krivé zuby keď len pol roka to máš nosiť.
@oblecenie99 Ach tá cena a prečo váhas či do toho ísť kvôli cene?
@martinka13 Akú majú cenu? Ako dlho si nosila?

autor
10. máj 2024

Som rozmýšľala či by to vôbec bolo vhodné na moje zuby. Horné stredné 4 mám vykrivene von a dole ľavo na boku mám medzeru medzi zubami mi krivo rastú keďže jeden zub mám v dasne čo mi ani nikdy nevyšiel. Tak neviem či to budú chcieť vytrhnúť alebo čo a tým. Aj sa bojím, aj by som chcela mať rovné zuby. Len ma odrádza strach a vysoká cena. A keď už tá cena aspoň keby to pomohlo žeby to stálo za to. Aby sa po čase nevrátili zuby naspäť a neboli by to len vyhodené peniaze.

koniarova
10. máj 2024

Určite choď na konzultáciu. Dnes vedia robiť zubári zázraky a stojí to za to.

kylie1983
10. máj 2024

Cca 2800€ Kosice, tiez si idem dať, ale najskor treba vsetky zuby na to pripravit, ošetriť, vyčistiť, na to sa priprav.

zeldia
10. máj 2024

@kylie1983 prosim kam ideš?

martinka13
10. máj 2024

Cena závisí od počtu dláh. Ja som mala 14 (2800,-). Syn 60 (4200,- ale začal už pred 1,5 rokom). Jedna dlaha 14 dní.

tinqua
10. máj 2024

Ahoj, zrovna vcera som videla, ze dermacenter maju akciu na tento strojcek...pozri to

autor
10. máj 2024

@kylie1983 To viem že musím mať v poriadku zuby, aj na dentálnu hygienu posielajú predtým?
@martinka13 Pekny rozdiel, ja budem asi potrebovať veľa dlah.

oblecenie99
10. máj 2024

Autorka, no odrádza ma cena a či sa mi to potom nevráti späť 🫤

autor
10. máj 2024

@oblecenie99 Ja tiež pre to váham.

janocka
10. máj 2024

@oblecenie99 nemalo by sa to vrátiť naspäť dospelému človeku. Syn nosí invisalign od jari 2022 - mal zlý zhryz. Po roku mal také perfektné zuby, aj zhryz, že doktor povedal, že keby už mal ukončený rast, mohli by sme liečbu ukončiť. No keďže ešte bude rásť, je riziko, že sa zuby vrátia naspäť. Teraz má 12 rokov, pri minulej kontrole Dr. povedal, že keď minie druhú sadu dláh (prvá sada mala 40 dláh, táto druhá má 20), dajú mu ešte vyrobiť tretiu sadu a potom bude mať ešte nejaké na udržiavanie až kým nebude mať cca 15 rokov a neukončí sa mu rast - vtedy by už zuby mali držať skorigované

alicabaloghova
20. jún 2024

Neviete prosim vas, ci sa to da dat aj na zuby, ked uz mam skoro kazdy opravovany? Mam aj mrtvy zub..nevadi to?

nairobi
20. jún 2024

@alicabaloghova pokial nemáte zuby implantáty,tak ich nezaujímaju naše "kazy ci opravovane" zuby. Tiez mam 1 zub von,chcem dať implantát,tak mi zakazali,ze az po ukončení liečby

kylie1983
21. jún 2024

@alicabaloghova ja mám aj opravovanie, aj korunky, momentálne mi robi vsetko zaradom co treba, aj odhalené krcky, mení amalgam za biele. Zuby musia byt v tip top stave pred strojčekom.