Dnes som bola na vyšetrení a doktorka si ma merala, vážila atď a pri mojej výške zrazu povedala, citujem "to koľko meriate, veď ste ako chlap". Úplne som onemela, inak meriam 176 čo mi teda ako nejaká extra výška nepríde a som štíhla. Navyše to povedala takým až výsmešným tónom, urazilo ma to. Sestra sa zasmiala, no vôbec som sa tam necítila príjemne. Vy by ste jej niečo povedali?
Toto ta fakt trapi?
@viestta Áno trápi. Každého trápi niečo iné.
Dnes je nedeľa. Normálne ambulancie nefungujú. Jedine, ze by to bol sukromy lekár, kde za vyšetrenie platíš. Potom je poznámka nevhodná. Ale nereagovala by som na ňu.
by som jej povedala ze "do buducej preventivky kolko cm sa mam zmensit?"
@gemerka17 Dobrý postreh, o tom ale téma nie je. Ale aby som odpovedala, tak áno, išlo o súkromnú prax.
Vsak ked Ta to trapi mala si to povedat priamo jej, nie na internete sa stazovat
Tiez by som sa zasmiala. Mne raz maserka povedala,ze som ako drevorubac,tak mam stuhnute svaly a neurazilo ma to. Spolu sme sa zasmiali na tom.
Ak ťa to trápi mala si to povedať jej, čo mi tu s tým? Podľa skôr závidí, leby si mala 150cm, tak ťa vysmeje že si trpaslík?
Toto sú ale problémy🤦.
Si vyššia než je celoslovenský priemer( 173,48 CM),ale nižšia ako celoslovenský priemer u muzov (179,5 CM)
Ale za toto sa urážať? Mať tvoje problémy
No, ako riadne malý chlap 😅
Mala si sa opýtať či ako jej muž.
Aj ja to považujem za nevhodnú poznámku. Nikto nevie ovplyvniť svoju výšku. Už len čudovať sa nad tým je od veci. Prirovnanie k chlapovi je úplne nevhodné!
Tak co by povedala mne 182 CM?
Od nej absolútne nevhodné a povedala by som sebavedomo: každý je nejaký
Neviem co by povedala mne 😀 ja mam 180....ale ak si na svoju vysku hrda, nerozhodi ta to....ja som za tu svoju rada 🙂 a tiez si myslim ze ked bola omnoho mensia ze je to zavist ze ty si vysoka a ona nie
Urazit by ma to asi neurazilo, ale taku absurditu by som teda vobec obzvlast od lekarky necakala aj keby mam 2m. Nepovedala by som pravdepodobne na to nic, lebo by som bola zarazena, ze moze vobec toto vypotit. Inak mas normalnu vysku, vobec to neries. Ona kolko inak meria? meter patdesiat ci?
Neviem ako postavu mala pani lekarka … ale asi mensieho vzrastu a starsi rocnik … asi by som jej odpovedala v rovnako hlupom tone… niektori rastu do vysky ini do sirky. Zvazovala by som zmenu lekara … asi to nebude len 1 blba poznamka ale Celkovo Charakter, kt by mi nesedel, tvoja vyska ale nie je nejak extremna.
haha mne raz povedal jeden stary dokror na dochodku co chodil po firmach robit tie zbytocne prehliadky ze "vy mate ake pekne vypapkane brusko" ja som sa tam tak rozosmiala 🤣🤣 a smejam sa na tom vzdy ked si ma to spomeniem 🤣🤣
je uplne irelevantne ci riesis hlupost alebo neriesis hlupost - nie je v poriadku takato poznamka a ano ja by som sa jej spytala, ci jej prisla tato poznamka korektna vo vztahu lekar profesional a pacient, ze to bolo absolutne nevhodne (a je uplne jedno, ci ti vyska vyhovuje a aku postavu ma lekarka), taketo poznamky na vysku, vahu (pokial nie si u obezitologa, ktory vahu riesi opravnene) skratka do ambulancie lekara nepatria
Bola to nevhodná poznámka a veľmi neprofesionálna, ba až drzá.
Ľudia vedia byť dosť netaktní. Povznes sa nad takú poznámku. To je jej, nie tvoje. Čo od človeka (aj poznámku) nechceš prijať, nepreber. A čus bus si povedz vtedy v duchu. 😊
Hah keby mňa videla - 184cm🤣🤣
Vieš čo asi nijak, ale v duchu by som si poklopkala po čele. Mám 175 a považujem to za "priemernú ženskú výšku" 😉. Nenechaj sa rozhádzať. Dr asi nebude moc vysoká, alebo mala šťastie na nízkeho chlapa, ktorý jej jej výšku dosť vyhadzuje na oči, tak si tú frustráciu potrebuje niekde ventilovať 🤷. Nerieš - jej trauma, jej problém.
nabuduce jej povedz, ze je dobre, ze si vysoka, lebo jed sa iba v malych flaskach predava.
mala si jej povedat ze vzdy lepšie ako male pivo s koncatinami ako kýpte.
Nevšímaj si ich. Ja Ti závidím. Som nízka a mám krátke nohy.
To vážne ťa urazilo? Mne minule na sone štítnej povedal,že mám taký chlapský krk. Som sa zasmiala 😀
mne pri cvičení vojtovky povedali že som ako murár.... nebrala som to tragicky...
Ja mám tiež 176, považujem sa za celkom vysokú, a veľa nízkych žien mi vravelo ako mi to závidia 😃 ale tiež som sa napočúvala všelijakých komentárov. Keď niekto niečo také alebo podobné povie, hneď vidím, aký je ten človek obmedzený. Zvykla som na to vravieť, že ale mám dlhé nohy ako modelka 😄 s hrdosťou!
Úplne normálna výška, ja som ešte vyššia 😃
Možno nič by som nepovedala a možno niečo v štýle, že nikto si nevyberá aký vyrastie, o tom rozhoduje genetika.
Ale táto poznámka je ešte v pohode oproti tomu, čo sa stalo mne..
Mala som 14- 15 rokov a bola som na vyšetrení, už neviem či chrbtice alebo čoho ale musela som tam byť takmer vyzlečená. No a táto pani doktorka mi zdelila, že mám postavu ako po troch deťoch 🙈🙈🙈😒☹️
Ako priznávam, že v puberte som začala priberať a mala pár kíl navyše, možno v tom čase to bolo aj 10 kg ale aj tak to nebolo od tej starej pani doktorky vôbec pekné a navyše som bola v tom citlivom veku, kedy najviac vznikajú poruchy príjmu potravy. Trápilo ma to dlhšie a doteraz si na to občas ešte spomeniem 🙁 Asi sa vtedy dvakrát nezamýšľala nad tým, čo vypustí z úst a ako by sa ona asi cítila, keby jej niekto povedal, že vyzerá ako stará vyschnutá striga, lebo presne tak vyzerala 😃
@moninah toto je dobreeeee 😂 take vyvazenie toho oblubeneho samohonkaveho "dobreho vela nebyva" 😃
Ja by som to bral ako závisť