Nevakcinácia zo zdravotných dôvodov

fineta
27. júl 2021

Zaujíma ma, aký je postup v prípade, keď ma niekto lekárske potvrdenie, že sa nemôže očkovať proti c19 zo zdravotných dôvodov. Takisto je nutné, aby sa preukazoval všade negatívnym testom kde to vyžaduju pri vstupoch alebo stačí toto potvrdenie od lekára? Ďakujem za info a skúsenosti. Už sa v tom akosi strácam.

kkovacovak
27. júl 2021

@fineta neplatí tento papier len pri prechode cez hranice? Keď ho máš nemusíš ísť do karantény? Alebo sa zas za ten týždeň niečo zmenilo? Človek to už nemá kedy sledovať tak sa pripínam 🤦‍♀️

fineta
autor
27. júl 2021

@kkovacovak absolútne neviem. Tu na fóre je nespočetne veľa žien s prehľadom, možno sa dozvieme.

martinkatinka
28. júl 2021

@fineta skus to vyhladat priamo vo vyhlaskach MZV a budes mat prehlad aj ty 😉

fineta
autor
28. júl 2021

@martinkatinka ďakujem, pozerám to. 😊 Chcela som si to uľahčiť, dúfala som, že to už má niekto naštudovane a rada by som sa nechala poučiť. 😊

mogaa
28. júl 2021

@fineta tak logicky sa na teba nemôžu všade pozerať ako na zaočkovnanú.....tiež sa mi zdá, že by to malo platiť len na karanténu po prechode hraníc.....

fineta
autor
28. júl 2021

@mogaa ďakujem. Neviem sa dopátrať. Mam chuť telefonovať na UVZ.

mskorica
28. júl 2021

@fineta plati potvrdenie len na hraniciach.tu je link. Tam si najdete podmienky pre neockovanych a vynimku pre neockovanych zo zdrav. Dovodov.
https://www.uvzsr.sk/docs/uvod/rozcestnik_hrani...

willy185
28. júl 2021

@fineta vyhlaska sa momentalne tyka len vynimky z karanteny poprechode hranic ( sama mam tuto vynimku). A nakolko ockovanie zatial povinne nie je, nie je ani dovod,aby sa vynimky vzhladom ku kontraindikacii ockovania riesili uz teraz🤷‍♀️ ale to pride asi casom,vyzera to tak.

mogaa
28. júl 2021

@fineta zbytočne budeš volať....to kde bude treba potvrdenie o očkovaní alebo test je politické rozhodnutie, ktoré sa bude meniť vzhľadom na aktuálnu situáciu v danom čase....čiže dnes by malo platiť len na výnimku pri karanténe po návrate zo zahraničia, dokonca neviem či už neprešlo že všetci budú mať po návrate rovnaké podmienky, teda karanténa alebo test pre všetkých, lebo ˇUstavný súd to nepovolil len pre neočkovaných, takže sa mal meniť zákon aby to bolo možné....

katrenka111
11. dec 2021

zistili ste nieco nove prosim? lebo doteraz ani rec o ludoch s týmto potvrdenim....