Neužívanie liekov pri psychickej chorobe

23. feb 2022

Ahojte, bola mi v roku 2020 diagnostikovana akutna psychoticka porucha s príznakmi schizofrenie..mesiac a pol som bola v nemocnici podstúpila som aj elektrosoky..po nemocnici som mala silnú depresiu ktorá sa postupne zlepsila a uz mam len minimálne priznaky depresie..užívala som najprv nejaké antidepresiva a večer olanzapin, potom sa to zmenilo na aripiprazol a olanzapin..no postupne som si sama vysadila lieky cca v decembri a v januári uplne, doktorka o tom nevie..priznám sa cítim sa fajn, hlavný dôvod je priberanie z týchto liekov a možno utlmenosť? Pokračovanie v komentari

autor
23. feb 2022

Začiatkom roka som sa začala cítiť lepšie po psychickej stránke?.?, zacina sa mi darit v oblastiach ktorým som sa venovala pred chorobou a pod..no cítim ze som obcas podráždená a náladová, neviem co robit bojim sa užívať tie lieky...zaujimal by ma nazor od ludi ktorý sa do tohto aspoň trochu rozumejú.

aurinia
24. feb 2022

Ja som tiež vysadila. Doktorke som viac nešla jednoducho. Som bez liekov vyše roka. Dôvod je spavost, neschopnosť v domácnosti, strata energie, strata chuti na sex, by som mohla menovat...skratka jak matoha. Zle s nimi aj bez nich. Prijala som tu chorobu a naučila som sa s ňou žiť.