Zdravím. Chcela by som sa spýtať či tu má niekto skúsenosť s tým že by neustále bez rozdielu či je v hluku alebo tichu počul taký neopísateľný dunivý zvuk. Neviem či pochádza z uší alebo hlavy. Ani príčinu. Napadá mi chrbtica, nejaká porucha ucha alebo niečo čo sa týka ciev v hlave možno nejaké dotýkanie vzájomné, zúženie. Zvláštne však na tom je že som sa liečila liekom Sertralin cca 2,5 roka a v tom období po asi dvoch týždňoch liečby zvuk zmizol, keď som ale pred 2 mesiacmi liek vysadila opäť sa objavil tak mám pocit že to lieky len potlačili. Má niekto nápad ktorým odborným smerom by som sa mala vydať po pomoc? Či neurológ, ORL alebo postupne všetko a ísť vylučovacou metódou. Najprv som si myslela že to je súčasť psychických problémov, žiaľ je to zrejme nezávisle od nich. Ďakujem za každú radu. 🙏
@beeesy presne takýto problém som mala ja, išla som na ORL a doktorka mi povedala, že si mám každý den2x zobrat fén a teplý vzduch nech mi ide do uši. Išla som z ambulancie a v hlave som si sama pre seba povedala, že asi na niečom fici keď mi toto poradila 🤣 a večer keď mi znova “Dunilo” tak som ten fén vzala🤦♀️ a fenovala. A musím uznať, že pomohlo 🤣 skús..
Ja som to mala napríklad z chrbtice, bola som aj u neurologičky, tá mi poradila cvičiť na krčnú chrbticu. Taktiež to môže byť z ľahkého prievanu, aj to sa mi stalo. Vracalo sa mi to pravidelne, keď vonku veľmi fúka, dám si vatu a je to ok, čiže fén určite pomôže.
@mischumischu skúsila som ale nepomohol. Uvidím teda ako dopadnem na ORL. Ak nie tam tak Neurolog. 🙄
@beeesy máš sedavú prácu? Určite skús aj tú krčnú uvoľniť, masáže, cvičenie, suché teplo. Za skúšku nič nedáš...
@mischumischu nie práve naopak, prácu mam aktívnu neustály pohyb 😕 ale vyskúšam no snáď nato prídu
a počujete to dunenie neustále? ja riešim dunenie v dome. Vonku to takmer nepočuť, dnu v dome to počujem výrazne. Aj tak to môže byť nejaký problém s ORL/Neuro?
@beeesy a nie si alergicka na nieco? Napriklad mne sa takto prejavovala alergia na pel.