Neustále závraty

24. nov 2023

Ahojte . Už som zúfalá , každý deň mám závraty akoby húpanie sa ,je to nepríjemné . Neurologické v norme, kardio v norme zistené len extrasystoly. Štítna žlaza v norme zisteny len autoimunitny zápal bez liečby, krvny obraz v norme len nízke železo.
Čo by som mala ešte dať dovyšetriť ? Čo také by to mohlo ešte spôsobovať?

msnesquik
24. nov 2023

To zelezo to moze robit

janka_266
24. nov 2023

Krcna chrbtica? Ja to mám tiež teraz od stredy. Hlavne pri prdukom otáčaní hlavy, vstavani a pod. Zaberá torecan a posledný dorsiflex 😃

bloger
24. nov 2023

Otorinolaringologa ešte môžeš mať problém s vnútorným uchom. To je taký orgán ktorý nie je vidieť. Ale má obrovský vplyv na toto.

autor
24. nov 2023

@bloger aha dakujem a to sa nejak lieci?

autor
24. nov 2023

@msnesquik doplnam ale ziadna zmena

bloger
24. nov 2023

áno to spadá pod ušného. Sú tam také kryštáliky plávajúce v tekutine. Môžu ti odporučiť aj tzv. repozičné manévre. Také cviky s hlavou ktoré môžu pomocť. To vnútorné ucho je najčastejšou príčinou závratov. Ale môže to byť aj od chrbtice. Príčin je veľmi veľa.

hedviga2
24. nov 2023

Vertigo/ Menierov syndrom. Poznám. Bojujem aj ja. Treba klúd, všetko pomaly robiť, ticho, nič iné.

eijka
24. nov 2023

Ja to mam z krku alebo z tetanie

vakatko
24. nov 2023

Autoimunitný zápal pomôže vyliečiť kvalitná Kurkuma v kapsule a Zdravá strava.
Malobsorbciu (zlé vstrebávanie) železa a iných minerálov a vitamínov (horčík ...) môže spôsobiť Cukor, Lepok, Biela múka, Kysnuté cesto, Polotovary tieto potraviny spôsobujú tiež zápaly v črevách (autoumunitné ochorenia) je to jeden začarovaný kruh z ktorého sa dá dostať hlavne zmenou stravy.
Jesť potraviny bohaté na vitamín C, céčko zvyšuje vstrebávanie minerálov a vitamínov.
Liekom na črevá je Vývar z kostí s mäsom a zeleninou + jesť viac bielkovín, zdravých tukov a zeleninu.

isis234
24. nov 2023

Zmeniť stravu, ako ti radí @vakatko. Od obvodného lekára pýtaj výmenný lístok na ORL. Popros ju či dá odporučenie do vestibulárnej ambulancie. Odporučenie môže dať i neurolog. Ukáže ti cviky. Spi pár dní v polosede.
Ak nepomôže, pýtaj výmenný lístok ortopedovi. Môže to byť i krčná chrbtica.- neurolog pošle na rtg, MR alebo CT.
Kurkuma v tabletkách alebo pridávaj do jedál kurkumu- prášok- kupiš v potravinách

lukas851210
3. jún 2024

pomohlo vam nieco?