Ahojte, prosím vás nemali ste nikeotra skúsenosti s neustalim svrbenim celého tela? Som tehotná v 22tt, neviem či to môže mať s tým nejaký súvis..pečeňové testy boli ok, ale to svrbenie je strašné, som po celom tele až do krvi už to je na nervy uz to trvá asi 2 mesiace a prášky na pranie používam väčšinou tie isté dokola a napr.moj syn alebo priatel sú v pohode.. len ja mám celé telo mám posiete chrastami alebo fialovymi flakmi po nich..poraďte prosím čo s tým ak ste mali niektorá skúsenosť..chystám sa aj kožnej ale chcem skúsiť najskôr niečo doma.
Ďakujem za prípadné rady
@anetkaadamko tak vyskúšam to, a potom po pôrode to prešlo či to s tehotenstvom nemá nič spoločné?
Natieras sa niecim? Urcite sa natieraj telovym mliekom bez parfumacie, vyborne je napr La roche posay Lipikar. Urcene na velmi suchu pokozku, niekedy aj to rozpinanie a suchost pokozky moze byt pricinou svrbenia, malo by sa to zmiernit hydrataciou.
@bala11111 aj ja som také mala, možno trochu miernejšie a mne to v 3.trimestri prešlo. Tak len, že je tu šanca.
@anetkaadamko a bola si aj u doktorky ? Ja som si jednu chvíľu Myslela že môžem mať aj svraba, ale zas nemala som to kde chytiť a doma okrem mňa sú všetci v pohode ..
Ahojte,,,, skopirujem sem svoj komentar, pisala som to tu uz viackrat, ale tak je to ten isty pripad, prezila som si to 2x (pecen to nebola) : O tomto by som vedela pisat hodiny. Do bodky viem co prezivas. Doteraz mam na tele, vsade, jazvy. Nic mi nezaberalo, az ked som prelistovala cely google, tak som nadabila na dechtove mydlo z usa, objednala a stal sa zazrak. Je vsak pravdou ze pri druhom mi az tak nezaberalo, ale stale to bola jediná pomoc a ulava. Kortikoidy som odmietla. V noci som plakavala a muz mi musel drzat ruky . Skoro som sa zblaznila. Nerada na to myslim
Ja som dostala v tehotenstve žihľavku svrbenie po celom tele ..teraz som skoro 2 roky po pôrode a žihľavku mám stále
A este chcem doplnit, ze pokial je vylucena pecen a ine zavazne priciny, jedna sa o PUPPP syndrom, trpi nim 1 z 300 zien, na Slovensku ta odbiju kortikoidmi,. Ja som to musela skumat na vlastnu past, a prisla som na ten syndrom a liecbu (dechtove mydlo ), v anglictine je k tomu kopec informacii.
@veverickav ďakujem, urcite si o Tom prečítam viac
@anetkaadamko stresy hej, stále sa niečo nájde ja zo všetkého stresujem..
@bala11111 pozri tu https://www.solen.sk/storage/file/article/6568c...
Pise sa tam aj o puppp alebo teda pep, ale ten by mal byt lokalizovany prave na brucho (hlavne strie), tak neviem, skus pogooglit tie zahranicne clanky urcite 🍀
Nie si alergik? Ja v tehotenstve som vynechavala lieky na alergiu,a vtedy ma takto svrbelo celé telo.
@veverickav prosim Vas staci kupit hocijake dechtove mydlo? Lebo pisete vyssie ze z USA
@melovaj ja osobne mam najlepsie skusenosti s tym z USA, (Grandpa Pine Tar soap), potom som mala nejake z bulharska alebo ruska,ktore som kupila v lekarni, ale nezaberali mi tak. Neviem, je to asi individualne, ale urcite sa uz po tych rokoch nas trh s tymito mydlami rozsiril, treba len skusat. drzim palce