Neustále pribúdajúce znamienka

14. mar 2024

Máte niekto skúsenosti? Tvoria sa mi od detstva ale posledné 2 roky som nimi obsypana a ráno som si všimla na chrbte asi ďalších 20. Už mi to začína vadiť. Skontrolovať som ich dávala pred pol rokom ale pribudli ďalšie. Dcéra je mala a tiež ich už má okolo 10. Je to dedičné? Strašne mi to vadí a dá sa tomu nejak zabrániť?
Obe sme svetlé typy

laurelika
14. mar 2024

Je dôležité aby ste hlavne sledovali farbu a veľkosť znamienok.Ak by nejak rapídne rástli,boli čierne alebo červené,bolo by dobré ich znova skontrolovať u kožnej doktorky.

monika4487
14. mar 2024

Moj manzel to iste a deti mame male a su po nom. Tiez svetle typy.

autor
14. mar 2024

@laurelika áno áno kontrolujeme raz ročne, oni sú také všelijaké aj tmavé aj svetle
Zopár som ich dala odstrániť a mam po celom tele keloidne jazvy a po odstránení ako by mi pribudlo 5x viac

autor
14. mar 2024

@monika4487 tak vieš o čom píšem no... nepríjemné. Dcérka ich ma aj vo vlasoch

laurelika
14. mar 2024

Hlavne sa nestresujte,ak to pravidelne kontrolujete a všetko je ok tak potom dobre.Robili ti aj histológiu znamienka pri odstránení?

monika4487
14. mar 2024

Aj nasi maju a uz dost velke a to su skolkari. Ale tak beriem to tak, ze to maju geneticke. Kazdy polrok ich im davame skontrolovat, pouzivane kvalitne opalovacie krémy a siltovky, klobuky. Beriem to tak, ze esteticka chirurgia dost pomrocila a este pokroci, tak ked budu chciet potom tak si ich pojdu odstranit. Dolezite je pri nich kontrola 🙂

majamat
14. mar 2024

@laurelika ja som to pochopila tak, ze sa jej to nepaci, nie ze sa boji rakoviny.preto chce zabranit tvorbe.

majamat
14. mar 2024

ja som svetlejsi typ, ale nie extremne a mam tiezmilion namienok, neviem ci ich na jednej ruke nemam aj okolo 50. je to hora. na rukach ich jet eda anjviac u mna.
toto je miesto, kde sa sem tam zvyknem viac opalit od slnka a v minulosti a sem tma aj teraz som an tomto mieste spalena. neviem ci to moze amt suvis, ale asi tomu nijak nezabranis.

a teda toto kontrolovat, to sa fakt neda. ja si neviem tolko znamienok zapamatat, ako vyzeraju.

laurelika
14. mar 2024

@majamat ani ja som rakovinu nikde nespomenula☺️ len či jej brali aj doistoty histolôgiu lebo viem,že väčšinou sa pošle znamienko aj na histológiu na podrobnejšie testy😊

nevenka
14. mar 2024

@majamat ja som taka ista a tiez som bola spalena, aj sa opalovala viac. Mam aj na tvari. Mne sa ani spocitat nedaju. Dcera bude asi po mne.
Vekom je to coraz horsie. Jedno tmave mi kozna kontroluje, je take az cierne. Ostatne, ze su ok podla nej, ze scasti genetika (mamina je obsypana), potom to spalenie (aj v minulosti), atd....
Asi sa tomu zabranit neda. Ani mne sa to nepaci.

majamat
14. mar 2024

@laurelika najskor si pisala o sledovani znamienok, ok. aj ked tema bola ina, ale mas pravdu, sledovat treba.
potom si napisala toto:
... Hlavne sa nestresujte,ak to pravidelne kontrolujete a všetko je ok tak potom dobre...
ved to nazacuje,ze nema stresovat, ak to kontroluje a kontroluju sa koli rakovine, ale ona nestresuje koli rakovine. nevime ci si to myslela inak,a le takto to vyzniev a dokonca v 2 tvojich prispevkoch.

majamat
14. mar 2024

@nevenka mne tiez kozna skontroluje ked tam chodim, zvycajne koli niecomu inemu,akoze ked by sanejak vyrazne zmenilo, urcite to poznam, ale nejaku malu zmenu moc nie.