Prišla som si po radu. Pred cca dvomi týždňami som ochorela najprv som asi týžden cítila únavu a nechutilo mi jesť, potom prišiel zápal hrdla, teplota, bolesť celého tela, svalov, kostí, strata chuti na pár dní, nasadila mi lekárka antibiotiká s tym ze len na 3 dni Azithromycin. Antibiotiká najprv nezaberali. Ale povedala ze kdeze je to virusoveho povodu urobi este pre istotu krv na mykoplazmy, chlamydie a cierny kasel. Vysledky boli negativne, vraj len hranicna hodnota u mykoplazmy ale nic hrozne. Tak vraj vporiadku. Rozsirilo sa to na zapal priedusnice, stratila som hlas, dusila som sa, kaslala a do toho dostala zapal do laveho ucha. Na kasel som dostala trifed, kvapky do ucha na zapal. A kvoli hrdlu mi urobila vyter z nosa aj hrdla. Kedze som mala cele hrdlo zapalene a hnisave akoby angina. Zapal pretrvava aj v uchu aj v hrdle. Kasel tak isto aj teplota okolo 37,5. Ale aj vytery prisli dnes vporiadku. Vraj uz lekarka nema co ine skusit. Mate s tymto skusenost? Neviem nepride mi normalne ze mam zapalene hrdlo a nic neukaze ani krv ani ster. To by mi potom nic nebolo. Pred cca tyzdnom a pol som vysadila lieky Setralin. Zacala som mat abstinencne priznaky ako nevolnost, zavraty a podobne. Moze to mat nejaky suvis ze je zapal hrdla dalsi priznak z vysadenia antidepresiv ? Lebo uz ina moznost mi este nenapada. Ale casto chora nebyvam. Cize myslim ze by som zapal mala aj pocs uzivania Setralinu dlhodobo nie tak zrazu. Dakujem za kazdu radu.
@babulkomale na boreliozu mi teraz nerobili. Len v minulosti lebo som bola pozitivna a prekonala ju. Prave odvtedy sledujem celkovo problemy co sa tyka neuro systemu ale bola som odporucena psychiatrovi a z toho dovodu som doteraz brala antidepresiva ale aj po 3 rokoch uzivania mi z nich bolo zle a lekar odmietal vymenit liecbu tak som ich po malych davkach vysadila. Ale odkedy som bola preliecena na boreliozu mam uz 4 roky zvuk dunenia v hlave, zavrate, chvenie, a trva do kazdy den od rana do vecera. Len vraj to je psychika. Predtym som ziaden preblem nemala. Len zhodli sa ze to je prekonana trauma ktoru som nespracovala. Co sa tyka mononukleozy na to mi test nerobili. Ale vraj lekarka nevidi ani dovod.
@beeesy nevidi dovod? Tak to slaba lekarka.
@beeesy ja som mala toto iste od 4.6. Presne ako tebe to začalo až na to ze som nemala prvé 2 týždne vôbec teploty len bolesti hrdla kašeľ hlieny a potom prišli zvysene teploty a bolesti svalov a kostí . 19.6. Som išla ku dr na krv a vyšla mi mononukleóza cytomegalovirusova, hraničné chlamydie pľúcne a borelie falošne pozitívne. Teploty mi trvali ďalšie 3 týždne a dnes je 20.7. A týždeň Hz nemám teplotu. Bola som aj na infekčnom takže na tvojom mieste si pýtam papierik na infekcne kde ti spravia ďalšie odbery. Mne ešte robili aj na hepatitidu atď lebo aj pečeňové testy som mala zhoršené a zvýšený D dimer v krvi čiže ešte aj injekcie som musela pichať 10 dni.. a najlepšie na tom je ze klasickú mononukleozu som už mala ako dieťa .
@beeesy a co sa týka boreliozy , je to kurva ktorá sa skryje a keď je človek oslabený tak prepukne v plnej sile, moja kamoška sa lieči z nej už 3. Rok A jedine jej reálne pomohla MUDr v tejto klinike kde posielajú výsledky krvi až do Nemecka do labaku https://borelioza.sk/ ... a ešte môžeš na chronicke borelie skúsiť aj toto https://lieceniebylinami.sk/produkty-inca-botan..., je to hlavne na borelie, chlamydie, a neuropatogeny
@lucia851 vysadila som ho lebo som hovorila lekarovi ze sa z neho necitim dlhodobo dobre. Potom mi menil 4x davku ale nepomahalo tak uz som z toho bola zufala a skusila ho postupne vysadit. Ta uprava davky bola smerom nadol takze nevysadila som ho naraz ale cca v obdobi 3 mesiacov
Bola si aj na ORL? OKrem tych 3 dnovych ti nic nedala, ziadne ine atb? Dva tyzdne nie je vobec extra vela, aby si si nechala vsugerovat nejake extremne "diagnozy". Proste tie atb nezabrali, presiel ti zapal dalje a malo sa to dalej riadne liecit. Za mna slaba lekarka. Pretrvava zapalne hrdlo, boelsti ucha? ORL a dalsie atb.
@simca06022011 nie nebola. Obvodna lekarka mi pozerala takym pristrojom s nadstavcom do ucha a povedala ze vidi hore zapal. Antibiotika dala predtym na hrdlo len 3 tablety na 3 dni. Povedala ze viac netreba lebo na virus antibiotika nie su. Ja praveze nie somvobec tym ze by som rada behala po lekaroch alebo riesila nejake diagnozy. Skor som rada ked mam s takymto problemami pokoj. Nehladala som pricinu ked mi dala lieky ani som nerozmysala nad tym co mi je. Ked to ale neprechdza a tvrdi ze testy ktore mi urobila su vporiadku a nema co viac spravit tak ma to prekvapilo a urcite sa chcem toho zbavit lebo je to neprijemne a dost obmedzujuce.ano pretrvava zapalene hrdlo, viditelne mam biele gulocky na mandiach, a nepocujem na ucho. Problem je ze na orl ma zoberie leka len ak mam vymenny listok na ktory ona dovod nevidi. 😕 dnes uz mam pocit tlaku v hlave a akoby mi tlacilo von oci a hrozne zavraty tak sa ozaj obavam aby to nebolo tou boreliozou ktoru som v minulosti mala ze mi to len potlacili antidepresivami a po vysadeni sa to vratilo. Znamemu sa to stalo a siel sa liecit do zahranicia kvoli tomu a ma nasledky. 😕
@beeesy toto co opisujes je podla mna typicke pri zapale ucha a dutin... ja by som trvala na orl a dalsej liecbe. My mame vrodine vazne boreliozy za sebou a vsetcisme to prezili v zdravy a bez problemov aj s liecbami u nas... a do bol naozaj paralizy, obrna tvare, bolesti, zalazlene nervy, oci... rocne PNky... toto trva dva tyzdne a je to zanedbana liecba prechladnutia, kde prejde choroba proste z hrdla, nosa na usi...
Bola dnes na ORL pohotvosti v Ba- Antolska, dostala som vynadane ze ci sa s tymto chodi n urgent ked ma poslali z centralneho prijmu hore na oddelenie orl, lekarka neprijemna, nahnevana pozrela mi do ucha, do hrdla ze nic nevidi ze mozno je to po infekcii alebo mononukleoza ale ze to mi musi vysetrit krvou obvodna ze ona mi nema co ine dat, tak cestou domou ma zacali boliet uz aj slachy vzadu krku, a prechadza to na chrbat, nic mi nedali len povedala bezne volno predajne lieky do hrdla a nosa, vraj ziaden zapal ani nic nevidi, tak som to vzdala.. zajtra idem zastupujucej obvodnej nech mi spon urobi celkovy krvny obraz a ten rozbor na mononukleozu a uvidim ake pridu vysledky dovtedy asi budem trpiet. Ale co sa tyka pristupu lekarky na oddeleni orl tak hrozne a to dokazem pochopit ked toho maju vela ale takto sa spravat ked pridem s bolestami a nepocujem uplne ma to prekvapilo a sklamalo.. plus som dostala platit 10€ poplatok namiesto 2€ zato ze to vraj nebolo urgentne a napisali do spravy ze prosia centralny prijem ze im nemaju posielat s takymto stavom pacientov lebo oni potom nestihaju ked je tam jedna lekarka. Fakt otrasna skusenost a to som tam bola prvy a dufam že aj posledny raz..
@ivana3111 to ano len tak isto ma odbili aj na ORL. Ze proste ziadny zapal nevidno. Ked fakt zistim z testou ze ten zapal mam a je to pripadne nejaka mononukleoza alebo co tak podam staznost aj v bratislave aj na obvodnu, lebo za kym ma ist clovek po liecbu a radu ak nie za nimi uz?
@beeesy pozri ci ti robili testy na mononukleozu a boreliozu.