Neustále podráždené oči

elizabeta56
11. apr 2024

Ahojte. Chcela by som sa spýtať, či mal niekto podobný problém. Nedávno som mala časté zápaly očí, liečené atb kvapkami. Zápal prešiel, ale teraz mám každý deň podráždené oči a vždy sa mi pod horným viečkom vytvorí taký vláknitý hlien (alebo priehľadná blanka, neviem ako to mám nazvať,), ktorý mi dráždi oko a musím to z oka vyberať, inak to pichanie neprejde. Používam umelé slzy, aj dezinfekčné kvapky keď treba, ale stále sa tie blanky tvoria. Čítala som, že je to typický prízdnak suchého oka, ale očná tvrdí, že suché oči nemám. Pritom sama cítim, že ich suché mám. Dostala som sa k informácii, že by to mohlo byť aj z antihistaminík, máte s tým niekto skúsenosť?

taktotedanie
11. apr 2024

Ake umele slzy davas?

deti95060810
12. apr 2024

išla by som sa poradiť do súkromného centra...

elizabeta56
autor
12. apr 2024

Davam hylocare a najnovsie hyaldrop, obe bez konzervantov. Su take gelovejsie, tak neviem, ci mi to este nezhorsuju. Vcera som si dala na to sensilux, lebo som mala total uz cervene oci a to mi trochu pomohlo, no ja potrebujem odstrániť pricinu, cize aby sa mi netvorili tie vlakna v ociach.

elizabeta56
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabeta56
autor
12. apr 2024

Pridavam aj fotku podrazdeneho oka. Stale ma tam omina alebo picha, kazdy den, niekedy aj dvakrat a uz som z toho pomaly na prášky. Od jesene mam problem s ocami, tak hladam, ci niekto mal daco podobne.

elizabeta56
autor
12. apr 2024

@deti95060810 ak mi ine nezostane,pojdem aj tam. Len sa obavam, ze dam vela penazi za vyšetrenia a nakoniec povedia to co moja dr., ze nevie, z coho to mam.

taktotedanie
12. apr 2024

@elizabeta56 alergie vylucene?
Ja by som predpisala protizapalove kvapky, inzenzivne umele slzy 5x denne
Fotky oci su zbytocne to by ocny lekar mohol vyhodit niekolkotisicovu strbinovu lampu a vysetrovat z fotiek ci len pohladom
Vytery mas, ?

elizabeta56
autor
17. apr 2024

@taktotedanie alergie mam rozne, ale kvapky priamo od alergologa mi stav len zhorsili, preto pouzivam uz len umele slzy bez konzervantov, co mi poradila aj očná. Vytery nemam, nerobila, lebo vraj to nie je infekcia. Predpisala mi kortikoidy, ktore pomahaju, ale tie tiez nemozem brat stale. Momentalne sa mi stav upravil, po kortikoidnych kvapkach, len uvidim dokedy. Lebo sa mi to stale vracia, preto mam podozrenie na suche oko. Chcem sa ale spýtať, či očný lekár vie vylúčiť len pomocou strbinovej lampy syndrom sucheho oka. Lebo iné vyšetrenie mi vlastne nerobila, len tlak ešte pozerala.

taktotedanie
17. apr 2024

@elizabeta56 vie
Skuste hylo dual /hylo dual intense
Resp livostin, vividrin alebo na predpis opatanol ci kromoglykan

elizabeta56
autor
21. apr 2024

@taktotedanie dakujem, hylo som si kupila obe, zatial je to ok, tak uvidim, ci sa to vrati.