Neustále mi je zle

22. okt 2023

Ahojte ma niekto podobny problém ? Často má bolieva hlava ale je to neskutočný tlak ktorý je po celej hlave a vystreluje až do uší,prekáža mi ostré svetlo občas sa mi rozostruje videnie takisto dostávam kŕče do rúk a mravcenie do nôh začala som sa viacej potiť a aj pot sa mi zdá agresívnejší,mávam neustále bolesti v bruchu a teraz má začali bolieť aj krize/obličky neustály tlak za noc čo si ľahnem do postele kým zaspím pôjdem ešte 5x na wc s tým že mi treba čurat a sadnem a nič alebo len trocha
Často ma natahuje,dusí mávam bolesti hrudi
Mám dní kedy nezjem nič a dni kedy sa neviem dožrať...
Takisto sa budim podráždená prekáža mi hluk mám nervy z ničoho nič ... Nálady sa striedajú a stupňujú občas je relatívne ok ale väčšinou času sa cítim zle...pri ľuďoch sa cítim zle a nedokážem im pozerať do očí...stále ma prepadajú výčitky reagujem podráždene z ničoho nič a takisto aj plačem pre nič ... Cítim sa tak sama...pričom ale nevyhladavam spoločnosť...
Všetko nastalo po pôrode od ktorého ubehlo rok a pol no tento rok sa to začalo neskutočne stupňovať...prvé som mala v sebe pocit že som nevedela čo mi je ale stále som sa necítila komfortne...ale teraz dokážem všetky svoje stavy a pocity opísať...obmedzuje ma to v každodenných činnostiach....žijem pre syna teším sa z neho je to môj hnaci motor,pol roka žijem s rodičmi keďže s partnerom a otcom chlapca sme sa nepohodli a odišla som z nášho spoločného podnájmu lebo on mi prišiel ako ten spúšťač toho všetkého no teraz sa to viac a viac stupnuje a ja mám pocit že sa občas zbláznim...DAKUJEM

zmrzlinka2021
22. okt 2023

Aké vyšetrenia máš za sebou? Máš aj konkrétne diagnózy?

autor
22. okt 2023

@zmrzlinka2021 ahoj vravela som svojej gyn že mávam bolesti v podbrušku a neustály tlak povedala že z ženského hľadiska je všetko OK
takisto som bola po pôrode asi tri mesiace u obvodnej pretože ma stále boli brucho a povedali mi len to že mám cystu na obličke a nič viac a od vtedy som to neriešila myslela som si že si nahováram ale posledné mesiace už fakt si vravim že asi potrebujem pomoc

autor
22. okt 2023

Myslím si že to všetko pramení od psychiky cítim sa chorá pričom som mladá 21 ročná baba ktorá bola extrovert a nič mi nikdy nebolo...

zmrzlinka2021
22. okt 2023

Tak treba komplexnu lekársku prehliadku vrátane vyšetrenia u psychiatra.

autor
22. okt 2023

@zmrzlinka2021 mám prísť za obvodnou a popýtať výmeny lístok k psychiatrovi? Ako to prosím prebieha...bojím sa rozprávať o svojich stavoch a pocitoch lebo si myslím že to budú ľudia zľachčovat že nebudem pochopena

betulinka1
22. okt 2023

Moze to byt aj tetania. Treba vysetrenie u neurologa.

autor
22. okt 2023

@betulinka1 ďakujem rozmýšľala som aj nad tým že mi možno chýbajú nejaké vitamíny ale aby to zasahovalo aj do psychiky?

isis234
22. okt 2023

Choď obvodnej, povedz že sa boelsti stupňujú. Trvaj na ďalších vyšetrenia... cysta na obličke.. Neurolog- trpnutie prstov, v nohách, .... časté močenie- preliečiť močový mechúr. Na to by ti mala dať lieky i obvodná.
Pi čaj denne za šálku z rebríčka-myší chvost, je to ženský čaj. Bolesti v podrušku postupne prestanú. Na močový mechúr je vhodná petržlenová vňať- čaj. Urologický čaj. Zarob si do medu peľové zrniečka - do malého pohára a za lyžičku si daj do jogurtu alebo rozrob vo vode, čučoriedky sú vhodné tiež, aronia-šťava.

isis234
22. okt 2023

Nemusíš ísť psychiatrovi. Neurolog zistí v čom je chyba, možno predpíše infúzie, alebo lieky

autor
22. okt 2023

@isis234 ďakujem

isis234
22. okt 2023

Skoré uzdravenie prajem. Mysli na niečo pekné a ver, že vyzdravieš

mamina7070
22. okt 2023

k psychiatrovi ne usis mat vymenny listok staci sa objednat a objednaj sa co najskor cakacie lehoty su dlhe
co uvadzas moze byt kludne z psychiky aj to nutkanie na mocenie
skus dovtedy doplnit vitaminy a mineraly a neboj sa lekar uz pocul videl vselico kludne mu povedz co ta trapi potom ono niekedy proste chybaju niektore latky mozgu a nie je hanba to riesit

autor
22. okt 2023

@mamina7070
@isis234
Ďakujem vám

bimbina
22. okt 2023

Ja po dvoch rokoch od pôrodu som začala mať migrény s aurou. Raz-dvakrát cca to mám . Pozri si príznaky , možno niektoré z nich tam nájdeš .

vanilkovazmrzka
23. okt 2023

Ludia zlati vysvetlite mi, cim rozmyslate, ked dlhsi cas mate ocividne zdravotne problemy, ktore vam vyslovene obmedzuju zivot, ale vy namiesto toho, aby ste zdvihli telefon, zavolali svojmu lekarovi, alebo rovno isli na vysetrenie, vy radsej budete bludit v nekonecnych vodach internetu a bludnych rad na fore…. ???? A potom s vyrazkou bezite na pohotovost. Neskutocne.

autor
23. okt 2023

@vanilkovazmrzka možno som len chcela si prečítať podobný príbeh ktorý by ma pohnal to začať riešiť lebo nikto v okoli mi s tým nedokáže pomôcť pretože buď má len vypočujú alebo odpoveď je že to len v tvojej hlave , ďakujem 😇

lizatko1009
23. okt 2023

"nestravila" si pravdepodobne rozchod, mozog aj zaludok ma pamäťovú kartu, na 90% lekar nepomôže, musíš sa vysporiadať sama, je to beh na dlhsiu trať.

autor
23. okt 2023

@lizatko1009 ahoj,nerozišli sme sa,stále sa stretávame a bavíme ale rozhodla som sa že bude pre nás lepšie žiť oddelene

autor
23. okt 2023

https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...
Táto odpoveď sa mi páči to je to čo som si chcela prečítať 👍

isis234
23. okt 2023

Mgr. K. Žilág odporúča psychologa- porozprávať sa s ním a nie psychiatra- ten len predpíše lieky

fatima99
23. okt 2023

moze to byt aj psychikou sposobene, este by som si na tvojom mieste dala urobit testy na intolerancie, lebo mne strava velmi komplikovala zivot, byvala som nervna, krce, bolesti a unava velka a potom sa to upravilo a citila som sa ovela lepsie