Neustále ma škriabe v hrdle

diana20
4. mar 2018

Ahojte. Ja viem, že taký problém ako skriabanie v hrdle nie je nič vážne, ale ja už som bezradna, preto sem píšem, či sa náhodou niekomu nestalo to isté a ak áno co to bolo a ako to prestalo.. Mala som tento problém vždy ale len po chorobe to trvalo možno tri týždne alebo mesiac no nie viac.. Teraz však už dlho nie som chorá a mesiace ma škrabe v hrdle každý večer a tak, že nemôžem ani spať.. Mam dve malé deti, kašlem a často ich tým aj budím.. Ani oni ešte nespia celú noc a tak som hore polku noci s nimi a polku s mojim kašľom. Už neviem naozaj co robiť.. Cez deň je to lepšie ale večer a v noci je to neznesiteľné už.. Na začiatku mi pomáhali nejaké lieky aspoň alebo napiť sa.. Ale teraz už nič.. Mam mentolove cukríky, ktoré trochu pomáhajú, ale musím zaspat a spat s cukríkom v ústach.. Inak ma hneď začne zase skrabat v hrdle.. U doktora som bola a ten povedal, že mi nič nie je, že som zdravá.. Ale po mesiacoch už ma to veľmi obťažuje.. Aj keď sa náhodou stane, že deti dobre spia tak ja sa nevyspim lebo kašlem.. 😕.

eriksonka1234
4. mar 2018

Mna nonstop bolelo hrdlo tiez roky,zatekali mi hlieny,zistili zapal klinovej dutiny,zoperovali a klop,klop je to neporovnatelne....a aj vyber krcnych mandli pomohol.Nenechaj sa odbit,treba hladat pricinu. Nemas mykoplazmy,chlamidie? Vtedy zvykne byt pridruzeny aj kasel...

tatiana1980
4. mar 2018

Daj si 3 x denne 40 kv stoptussin kvapky a vecer take 3-4 dni 10 kv plemolysin ja to mavam tiez

pribinak
4. mar 2018

Ak to tak dlho trva, treba ist znovu k doktorovi. Chcela by som bud vyter z hrdla, alebo odber krvi. Rovno mu povedz, ze mas dve male deti a takto to dalej nejde

ellaafi
4. mar 2018

Večer alebo v noci tento stav vzniká aj preto, lebo v hrdle je nejaký bacil, baktérie. Cez deň si v pohybe, hýbu sa aj bacily, večer lahnes, si v kľude ale ten bacil sa tam chce hýbať, preto ten dráždivý kašeľ. Mne zvykne pomôcť pred spaním stoptussin alebo fenistil kvapky, a počas dňa doritricin. Alebo to môže byť suchým vzduchom v spálni, takže zvlhčovat. Keď je to dlhšie tak jedine lekár

tatiana1980
4. mar 2018

A nepit nic bublinkove

lindusss2016
4. mar 2018

Skriabsnie v hrdle moze byt aj alergia alebo aj poruseny prehltaci reflex (nvm, ako sa to odborne nazyva)...

lalota
4. mar 2018

Treba orl vyšetrenie, pri nefativite imynoalergologicje vysetrenie. Skús si robiť výplach nosovej dutiba vibcentkou počas dňa a najmä pred spánkom. Pripadne vyskúšať Livostin sprej proti alergii - zmierni zatekanie hlieniv z nosa a tým aj zmierni suchy kasel. Zatekanie hlieniv nemusis ani cítiť. Ak všetko bude negatívne vhodné doplniť pľúcne vyšetrenie.

montemotherone
4. mar 2018

Nemáš problém so zvieračom? Vtedy kyselina zo žalúdka môže dráždiť hrtan a dokonca spôsobovať aj dlhodobý kašeľ 😒

osky
4. mar 2018

Mentolove cukriky zuvacky a pid.vysusuju sliznicu-ty mas suchy kasel a este si to tymto vysusis-aj ked prvotny pocit je utlmujuci.
To je ako ked ta svrbi koza a ty si ju budes stale potierat Alpou namiesto toho aby si sa nakremovala.
Nic proti liekom,ale bez lekarskeho nalezu by som nic sama neuzivala.
Skus si viacraz za den zohriat za 1 PL olivoveho ,panenskeho oleja-len tolko aby bol trosku teply,
Cmulaj cukriky ktore ti budu tvorit sliny-aby kadel nebol suchy ale aby bolo hrdlo zvhcene.
Ziadne mentolove a podobne veci!
To mi poradila uz davno foniatricka.
A skus si zohnat dubove kvapky-su na infekty tohto typu velmi vhodne.
Alebo aj propolisovu tinkturu.
V tvojom pripade by som skusila vylucit aj prilis ostre,drazdive potraviny-stiplave koreniny,zazvor,skoricu,citrusy...i ked su velmi zdrave,drazdia sliznicu.
Pri suchom kasli velmi nevhodne!
A cim skor poriadne lekarske vysetrenie!

simsalabim
5. mar 2018

Ziadala by som riadne vysetrenie. Mne sa nocnym kaslom prejavovala neliecena astma. Moze to byt alergia, reflux...

dagmara17
5. mar 2018

Ja mávam toto v zime skoro stále ale mám to naopak, nie večer ale zakaždým ráno ma hrozne bolieva hrdlo. Ako keby mi do rána zakaždým spuchli mandle alebo čo a potom ma škriabe v krku ale po nejakej pol hodinke to ustane, že sa asi vrátia do pôvodného stavu. Skús si večer pred spaním uvariť šalviový čaj a dať nejaké tuhý cukrík, možno to pomôže.

jana_eyre
5. mar 2018

a ten doktor aj nieco urobil, ci len pozrel? chod znova, nech ta vysetri a
ked to trva tak dlho..

deti95060810
5. mar 2018

mala som minulý rok v novembri....Lekár spravil výter dal antb. prešlo a po 3 týždňoch zas....a ja som zas išla k lekárovi a zas to isté - výter , ale už výsledok trval 3 dni kým prišiel a tam boli lieky ktoré by mali zabrať na môjho bacila.....Zabrali. ešte lekár vravel že ak nie, tak potom pôjdem na ORL....Takže určite choď k lekárovi .... a výter....

ciola
5. mar 2018

treba tých doktorov otravovať dovtedy, pokiaľ na niečo neprídu!!

diana20
autor
5. mar 2018

@eriksonka1234 vôbec neviem ci niečo z toho mam, budem musieť pýtať testy aj na to..
@tatiana1980 ja by am v zahraničí, vôbec tu tieto lieky nie sú 😕 bublinkové nikdy nepijem, nemám to rada našťastie ☺️bol ale jeden čas kedy som zistila, že mi pomohla kola, dva glfy à hotovo, mohla som zaspať.. Ale len jednu noc to vydržalo.. Takže už som zase aj prestala..
@ellaafi ďakujem, skúsim zvlhčovač no zajtra idem ku doktorovi tak uvidím co mi zase povie..
@lindusss2016 ďakujem, spýtam sa aj na to

@montemotherone rozmýšľala som nad tým už, lebo raz som to mala, ale nebol to vôbec ten istý kašeľ skôr ma dusilo celý deň z toho.. Ale je to možné.. Škrabe ma takto v hrdle aj keď zjem napríklad čokoládu, ale aj keď zjem len pyré zemiakové teda nie sladké.. Sú aj niektoré polievky také co mi robia zle... Neviem ale aj keď nič také nejem tak večer vždy to začne..
@osky neviem ale bez tých cukríkovsa mi nepodarí zaspať.. Ešte k tomu mi to vyvoláva plač proste slzy mi tečú, musím sa smrkat... Užívam len niekedy septilen ktorý som si dala poslať zo Slovenska inak nič.. Ďakujem, skúsim to s tým olejom a dúfam ze zajtra u doktora to dopadne lepšie..
@jana_eyre len tak ma pozrel.. A povedal, že mi nič nie je..

Ďakujem veľmi pekne baby za vaše skúsenosti, zajtra teda budem pýtať testy z krvi aj výter aj všetko bože uz len nech to prestane.. Túto noc sa mi podarilo spat tri a pol hodiny.. Samozrejme nie vkuse..

dlucy
5. mar 2018

My sme mali zlateho stafylokoka tiez ma skriabalo v hrdle kazdy den...drzim palce

klodyka76
5. mar 2018

dlhodobý suchý dráždivý kašeľ môžu spôsobovať aj mykoplazmy a chlamýdie.....vyšetrenie sa robí z krvi...nie každý lekár je ale ochotný pristúpiť na takéto odbery, tak treba povedať, že ste boli v kontakte s niekým, u koho sa to potvrdilo

diana20
autor
5. mar 2018

@klodyka76 spýtam sa, ale nebola som s nikým takým v kontakte.. Ale pre istotu..

keyneska
5. mar 2018

Môže to byť aj divé mäso.

alobalka
5. mar 2018

Skus cmulacie pastilky na posilnenie bakterialnej mikroflory v ústach buď Biogaia prodentis alebo ešte lepšie Oralzym. Ešte je možnosť vysusenych sliznic, nedostatok slin a tak. Na to sú tiež prípravky xera. ..(názov si nepamätám). Toto ti radím pri skrabani v krku, ešte možno cmulat pantenol.

Kašeľ- to môže byť reflux, alergia, astma, chlamydie...

emilia011
5. mar 2018

Dobrý deň, mentolové cukríky sú síce fajn, no nie vždy pomáhajú :/ Ja som mala podobný problém a na odporúčanie som si kúpila dorithricin (cmúlacie), do toho som pridala veľa tekutín zázvoru a cibuľový čaj a onedlho to prešlo 🙂 Prajem veľa zdaru a skoré uzdravenie.

maykaaa1122
5. mar 2018

chod ku dr..pozadovala by som bud vyter z hrdla, alebo odber krvi. Rovno mu povedz, ze mas dve male deti a takto to dalej nejde

ducina
5. mar 2018

@diana20 ahoj, ja som roky trpela bolesťou hrdla, alebo takým skriabanim, steklenim...absolvovala som mnoho vyšetrení, aj som bola kvôli tomu hospitalizovaná....no na nič sa neprišlo...bol to pravdepodobne taký prejav alergie na pele a roztoče....pomohli mi používanie tymianoveho krému z justu, natiera sa na krk zvonku, pomaha pri bolesti hrdla aj pri kašli. Dá sa kúpiť aj v zahraničí...keby som ho poznala prd mnohými rokmi, nemusela som sa toľko trápiť. Mam neter, ktorú tiež takto pobolievalo hrdlo aj mimo chorobu, tiež ho začala používať a pomaha jej...ale určite skús dr. Nech vylúčia všetky možné príčiny...ak ti môžem doporučiť, ten krém je skvelý pomocník, pomôže pri bežných chorobách...držím palce

diana20
autor
5. mar 2018

@ducina ďakujem veľmi pekne.. Uvidím teda co zajtra doktor aké testy urobíme alebo co on urobí a podla toho ci mi dá liečbu si aj kúpim ten krem skôr alebo neskôr.. ☺️

tomasko9
5. mar 2018

@diana20 Ahoj, môžem aj ja prispiet , mna od minuleho roka tiež pobolieva hrdlo, aj som brala ATB, dokonca 3x, a mudr nenašla nič, išla som k druhemu lekarovi, ten mi našiel biele čapy na mandliach, vraj to treba vyoperovat. zatial som sa neodhodlala, ale skušam všetko možne , od kloktatia, cmulania cukriikov, a teraz najnovšie kloktanie šalvioveho čaju s 1polievkovou lyžicou medu,a lyžica octu, kloktatj aj viac krat denne.

mlpj
7. mar 2018

@diana20 Dobry den ,akoby som to pisala ja, Dianka ja mam tento isty problem a to mam uz 52 rokov od januara chodim k dr koli hrdlu a nie a nie to prestat, ja som vyskusala vsetko mozne aj z lekarne aj domacu liecbu a nic nepomaha, horsie, ze ja mam to hrdlo stale akoby podliate , cize zapalene, vytery v poriadku a dr. povedal ze to len dlho trva, no ja som uz bezradna, takisto spavam s cukrikom v puse a kaslem a kaslem, cez den je to celkom dobre ale v noci, naposledy som dostala tabletky pantenol cmulacie a k tomu neaky omarit,uz tyzden to uzivam a myslim ze kasel je lepsie na tom ale hrdlo stale cervene...uz neviem tiez co mam robit, asi som velmi nepomohla, iba som sa chcela poledit s tym ze urcite nie ste sama a asi to len dlho trva ta liecba, ale myslim ze dva mesiace je vela aj na kona...vraj je dobra jazvecia mast tu som este neskusala, natriet aj na chlebik tak raz denne....vsetko som vyskusala aj kloktat aj cesnak cibulu med mala som dvoje atb....drzim palce a dufam ze nam to hadam prejde ....vela sily a zdravia prajem

tomasko9
7. mar 2018

Dobrý večer, kdesi na nete som čitala, že to môže spôsobovat aj stres, možno sa netreba tak sledovat, a nechat to tak, ak sa to da, viac čerstveho vzduchu, viac pohybu, a strava , niečo lahšie, a hlavne lahko stravitelne

takaakoty
7. mar 2018

Ja týmto trpim tiez, zistila som ze to ma.zrejme suvis s krbom. Ked kurime cez den v krbe a som doma, celu.noc ma potom skriabe hrdlo, pokasliavam. Skusila som tri.dni nekurit krbom, iba podlahou a zmizlo to. Taktiež mam.velke mandle ale strašne sa.bojím narkozy, tak daleh trpim 3-4 anginy ročne....

viera77
7. mar 2018

@diana20 Presne takto isto som to mala aj ja, trvalo to priblizne 1 rok, bolo to na konci uz neznesitelne obdobie, ked som postupne az od dusiveho kasla nevedela vobec ani len zaspat a nie este aj spat, uz ani len ten mentolovy cukrik som od kasla neudrzala v ustach, a to som chodila rno aj do prace...som aj alergicka na roztoce a pele, mala som antialergicky paplon a vankus, snazila som sa udrzovat byt cisty a neprekureny, dodrziavala som liecbu a bolo to aj tak stale horsie a horsie...presla som roznymi lekarmi, cez alergo, imuno, plucne az nakoniec z toho bolo gastro a diagnoza silny reflux so zapalom zaludka, pazeraka a dvanastnika aj s vredom. Islo o to, ze v ľahu ta kyselina vystupovala az hore do krku, aj ked som ju nikdy nepocitovala, a tym drazdila tie spominane organy, co sa prejavovalo kaslom, z ktoreho ma az napinalo. Pomaha nejest tesne pred spanim a lezat na vyvysenom. A samozrejme po potvrdeni diagnozy dieta a liecba. A inak, cokolada je silne kyselinotvorna a pri refluxe absolutne nevhodna, z nej som sa isla okamzite aj po zjedeni mini kuska doslova udusit od kasla, takisto aj kava a u mna este aj paradajky. A pri chlamydiach sa kasle nonstop, tiez bolo podozrenie na ne, kedze ich mala aj moja mamina, ale pocas dna bol kasel znesitelny, ale samozrejme po akomkolvek jedle, a hlavne nevhodnom sa hned zhorsil a vecer po lahnuti do postele uz doslova hroza.

diana20
autor
8. mar 2018

Ahojte dievčatá.. Ďakujem vám za všetky odpovede.. Ja som teda bola u doktora, ale som momentálne chorá takže mi lieči to a možno pôjdem potom znovu ak to neprejde.. Paradoxne vďaka chorobe je to lepšie, cítim, že kašlem viac z choroby ako z toho skriabania v hrdle aj keď večer a v noci je to stále dosť kritické..
@takaakoty ak je to spojené s krbom tak máte podľa mňa suchý vzduch a treba zvlhčovač.. Ja som toto u nás skúšala ale mne nepomohlo..
@viera77 presne toto si myslím od začiatku, že to môže byť reflux.. Mala si prosím ta aj nejaké iné príznaky? Ako napríklad, že ťa bolievalo brucho alebo ti bolo na vracanie? Lebo mňa napríklad často boli brucho keď niečo zjem ale nie veľmi ale všimla som si to.. No a to, že keď zjem čokoládu alebo niečo sladké a škriabe ma z toho v hrdle mam už roky.. To už som mala v škole.. Je to isto už viac ako 5 rokov.. Ale paradajky ani káva mi zase nič nerobia.. Tak neviem.. Môžem sa spýtať aj akú si mala diétu? Co všetko si nemohla? Ja som závislá od sladkostí, neviem ako prežijem bez čokolády 😂 nepostrehla som ani ze by sa môj kašeľ zhoršil po akomkoľvek jedle.. Ale už dlhšie som rozmýšľala nad refluxom, lebo raz už som mala kvôli tomu dusivy kašeľ a už som mala aj zapálený žalúdok.. Najradšej by som najprv skúsila sama diétu, ktorú si ty mala lebo z toho gastro vyšetrenia mam fóbiu.. Tu ho robia cez nos ešte k tomu.. 🙁