Už veľmi veľmi dlho trpím bolesťami nôh zväčša píšťaly, keď som ešte bola ako dieťa tak som chodila na vyšetrenie kostí kôli tomu že som mala aj dosť úrazov... No môj hlavný problém to nevyriešilo vždy ked je taká horšie počasie má to hrozne boli až mi je doplacu už mám vyskúšane že to mám z prechladnutia,ale predsa nemôže ma vzdy tak bolieť neviete či to nieje nejaká choroba?? Alebo nestretli ste sa stým niekto ??
však choď na vyšetrenia. ortopéd, reumatológ..
@gubiko veď som bola a nič mám to už roky krvné testy na vsetko a ked som to doktorke povedala vravila že sa mám teplejšie obliekať .. ako dnes som bola vonku v papučiach a už noha bolava bola som aj na denzometrii tam ukázalo že nemam ostro artrozu a tým to skončilo... Ja mam taký pocit ako keby si myslela že si vymýšľam alebo čo?
@kotulicek a co tak skusit pravidelne cvicenie? Zarad do svojho zivota jogu, urcite sa ti ulavi. Ked nie od noh, tak to bude mat kopec inych plusov.
Na podologii si bola? Nemozes mat problem s chodidlami? Ploche nohy a pod? Skus este navstivit fizio.
nemas fibromyalgiu? necitis zhorsenie od chladu a nepomaha teplo? ja mavam od detstva bolesti noh a ruk. mne teplo pomaha, ale teda musim sa ohrievat dost dlho. ked som bola dieta, boleli vacsinou kolena aprechadalo to ku clenkom. a na rukach menej casto, ale islo to od zapastie a cez predlaktie a ocas k laktom. teraz po rokcoh ma takto bolievaju aj bedrove klby a toez mi to ide aj do ramena a pod lopatku. takze sa to zhorsilo. a koli artroze som chodila na reumatologiu a tiez nic.
@lindusss2016 podoligia ?? To ani neviem či je ploché nohy nemám ale teraz som si spomenula že keď som bola malá vždy ma hrozne boleli päty, môže byť v Tom pôvod?
@kotulicek ja som si na to prisla. ked som bola dieta, pamatam si v 7r som uzmavala nejaky cas tieto bolesti. pamatam si taku situaciu z tohot obdobia, ako som vecer onku uz po tme behala a bolo uz chladno., prisla som domov a cely vecer v posteli som trpela.
tak sa mi to zafixovalo, ako obdobie, kedy sa to priblizne zacalo. no mozno to bolo trosku skor.
no a roky som tym trpela. mama so mnou bola aj u dr., ale nic take nenasli. no vsak ma ani poriadne nevysetrovali. vyzerala som zdravo., tak to dalej neriesili. uzavreli to ako rastove blesti. no asi by som uz musela mat 4m 😀
v puberte to trochu prestalo a ja som na to uplne zabudla. po puberte, ked som bola na intraku, zas sa tieto bolesti zacali objavovat. tak som si uvedomila, ze som ich uz dlho nemala. a teda odvtedy to mavam, je to horsie, ked mam PMS. vtedy je cele moje telo take nejake citlivejsie a vsetko sa zhorsuje.
ked som bola na strednej, zaberal mi na to acylpirin. a teda zaberaju aj ine lieky na bolest. a stava sa mi, ze ked si napr ruku velmi pretazim ( raz som cistila koberec a silno som ho jednou rukou suchala ), tak ma to dost boli.
a jedno obdobie som si citala odbprnu knihu - reumatologia a nasla som to tam. existuju aj fibromyalgicke body, ktore su citlive. su to slachove upony. a mozu sa tam urobit aj uzliky., no ja neviem, aka to ma byt bolest. citat si o niecom a citit to nie je to iste. niekedy to tak nevies dat dokopy. nevies isto, ci je to ono. ale vyzera to tak. ja v niektorych tych bodoch citim taku bolest, akoby som tam mala modrinu,a le nie ej to tak silne,a ko cerstva modrina. a uzliky nemam ziadne.
a teda bola som aj na reumatologii a dr. mi tie body skusal. no prijemne to nebolo,a le netusim co chcel, ci som mala kricat,a lebo co, lebo nepytal sa, ci ma to boli. tak to dalej neriesil. nastastie mavam tieto bolesti tak 1-2x mesacne. co sa teda da zvladnut. mozno niektory mesiac aj vobec. mala by som si urobit nejaku statistiku 😀
@kotulicek a teda reumatolog to moze vysetrit.
este mi napadlo, aj moja byvala suseda mi hovorila, ze mava take bolesti. je to problem, ktory zivot sice zneprijemnuje, ale da sa s tym zit. nijak to nezhorsue zdravie.
trochu ma matie, ze niekde je popisovane, ze najcastejsie postihuje chrbticu a krk. a inde, zas ze najcastejsie zacina okolo 35r. ani jendo pre mna neplati.
tu som nieco nasla, este som to necitala, tak idem pozriet. https://fibromyalgik.webnode.cz/novinky/diagnos...
och a tu je priane o veku, ze to mavaju aj deti https://fibromyalgik.webnode.cz/deti/
@kotulicek neviem, no fakt je, ze kazde ochorenie ma na nete,a lebo v ucebniciach vypisane vsetky prinaky a to este neznamena, ze kazdy musi mat vsetky. no zaujimave je, ze tam moc nepopisuju bolest od chladu, ale viem, ze to tak je pri tejto diagnoze.
napr. zaujimave je aj to, ze podla popisu maju tazkosti stale, ja teda nemam tieto bolesti stale, ani casto. ako kedy. no na druhej strane su ine veci, co mam a mohli by s tym suvisiet. byvam stuhnut prakticky cele roky. su dni, ked je to lepsie a inokedy horsie. mam aj lahko hypermobilne klby. tusim tam boli aj poruchy spanku ( dnes osm nemala cas to citat a vecer som bola mtrva 😀 ), ale ja robim na smeny. a nepravidelne, cize ja obcas spim horsie. no to ma kde kto. a neviem. msim to este dokladnejsie popozerat, ale zachvilu idem do nocnej.
@kotulicek môžeš mať preťažené nohy zlé držanie tela.Chod na podologiu, alebo dobrý ortopéd má takú podložku a tam Ti zisti ako zataxujes nohy, klenbu
Ako prvá pomoc môžeš si ich natrieť alpou a pomasirovat, veral gélom.Boli Tá to aj v lete?možno naozaj len od zimy, alebo potrebuješ vložky do topanky.v prvom rade by som išla viac x na masáž celých noh
Skus sa dat vysetrit na reumatologii. Nech ti urobia krvne testy ci nemas reumu.
@kotulicek celiakia je chameleon a moz eprebiehat uplne nenapadne, pripadne sa skyt za prejavy, ktore by si ani s celiakiou nepsajala. je toho fakt vela. urcite si skus dat vylucit celiakiu., hlavne sa mozu skontrolovat protilatky na celiakiu. aj ked su celiatici s negativnymi protilatkami. no aj tak je zaujimavy ten vztah bolesti k chladnemu pocasiu. rovnako ako u mna, ja teda celiakiu memam. a prejavy mozu byt aj bolesti noh, aj kozne problemy, aj psychicke - nervozita, nesustredenost, ci celkove - unava, malatnost, vycerpanost, traviace, hnayky, nafukovanie, zapchy, dokonca aj vracanie, stazene travenie, aj o paleni zahy som uz pocula, vyzivy - nedostatok vitaminov, napr, K - z toho krvacave stavy, aj dlasie vitaminy - B, tam su prejavy pestre, lebo ich je viac, vitD - no toto maju mnohi v zime, aj bez celiakie. tiez nedostatok vapnika, ci zeleza - chudokrvnost. tiez moze mozog horsie fungovat a mozu byt zavrate ( lepkova ataxia ), neplodnost, a neviem, ale urcite je toho viac. pri celiakii telu chyba vyziva, co moze postihnut akukolvek sustavu organov v tele. a podla toho su aj prejavy.
ja som si kedysi daval masirovat chodidla u maserky,a le ona k nam chodila do roboty. mavali sme take rehabilitacie. no skus u nejakej maserky. a teda to som ani netusila, ake vsetky svaly mam na chodidlach. vsetky so pri masazi citila.
@gubiko ja nemam na to ziadne lieky. ja som sice isla na reumatologiu s tym, ze ma bolia klby. aspon myslim. vsak to je uz snad aj viac ako 15r. no nas reumatolog je dost svojsky a ked ma zly den, tak treba utekat 😀 no a teda mne osobne skontrolovalk aj dalsie veci, a zistil, ze mam vrodenu displaziu bedrovych klbov, na ktoru mi neprisli,a el vdaka tomu, ze sa vsetky deti balili na siroko, tak sa klby vyvinuli ako tak slusne a nie som uplny invalid. a teda taketo klby su viac zatazene a preto sa mi na nich robi artroza. okrem toho mam lahku hypermobilitu prstov a urcite aj inych klbov. uz tam ani echodim.
@kotulicek treba pohladat fyzio, co sa tym zaobera. Podologovia maju taky pristroj, cim ti tie nohy zmeraju. Ono sa to na pohlad ploche javit nemusi, je tam viacero parametrov. Mozes mat celkove zle drzanie tela, zlu chodzu, vselico v tom moze byt.
@kotulicek postupuje to aj kolien a do členkov niekedy iba jedna noha niekedy obe ... Až nemôžem chodiť . Momentálne aj teraz ma jedna boli hrozne...